FireOwl Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 Z góry przepraszam jeśli taki temat już gdzies się pojawił na tym forum, ale szukałem takiego(a to forum jest naprawdę duuże jak sami wiecie) ale niestety nie znalazłem. Mój problem to zbyt niskie obroty wiatraczka na karcie graficznej Leadtek GeForce 2 Pro, jakiś czas temu(miesiąc może torche więcej) wszystko było spoko, obroty na poziomie 4000-5000 RPM, jednak od jakiegoś czasu z przyczyn niestety mi nie znanych obroty spadły do około 1500-2000 RPM co jest zdecydowanie zbyt niebezpieczne, musiałem już nawet przez to obniżyć taktowania poniżej standardowego 200/400. Zwracam się do Was z pytaniem: Czy istnieje jakaś możliwośc zmiana obrotów wiatraczka poprzez jakiś program? Mam taki program jak WinFox(oficjalny program do obsługi karty wydany przez Leadteka), a w nim znajduję się cos takiego jak Display Hardware Monitor i nawet suwak do kontroli Fan Speed, niestety jest on nieaktywny(na szaro) :( Moje sterowniki to Force Ware 56.72. Tak przy okazji to czy ktoś mógłby mi podac bezpieczne granice temperatur dla karty GF2Pro przy standardowym taktowaniu 200/400? Mi WinFox w idle pokazuje aktualnie 38 dla "Chip Edge Temp." i 50 dla "chip Surface Temp." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 programowo to raczej nie wyjdzie, możesz zasilić wiatraczek bezpośrednio z molexa, wtedy dostanie pełne 12V (względnie 7V) i o obroty nie bedziesz sie musiał martwić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 albo moze przeczyscic wentyl bo sie zatarl ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...