Skocz do zawartości
viru

zapinka na socket do bloku wodnego

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam takie pytanie odnośnie zapinki która sprzedają na bloki.pl do spidera extreme... Czy jest jakiś patent na założenie jej bez kruszenia socketu? Ja się z tym długo męczyłem, założyłem coprawda (musiałem potem zdjąć, więc czeka mnie to drugi raz) i socket się niestety ukruszył... Musiałem tą zapinkę trochę odgiąć kombinerkami, ale wtedy nie jest zamocowana tak pewnie jak powinna.

Jakieś rady na takie nieelastyczne metalowe zapinki? Dziur w płycie nie mam.

Dzięki, pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

COPPER SHIM! ! ! nigdy nie słyszałeś o Copper Shimie?!?!

ku go na allegro za 5,9 zł (przesyłka gratis) i nigdy nie będziesz się martwił o ukruszenie rdzenie

tak nawiasem mówiąc to spierniczyłeś sprawę wogóle dotykając procka bez stosowania cooper shima, jakbyś go miał, o ukruszeniu delikatnego rdzenia nie byłoby mowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sailence ale on mowi ze ukruszyl socket a nie rdzen... a cs nie stosuje, to wymusze we mnie ostroznosc przy zakladaniu bloku ;-)

viru niestety nie mam zadnej rady, tez mam kilka rzeczy w kompie ktorych zakladanie/zdejmowanie przyprawia mnie o zawrot glowy... Cierpliwosci, tylko cierpliwosci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sailence ale on mowi ze ukruszyl socket a nie rdzen... a cs nie stosuje, to wymusze we mnie ostroznosc przy zakladaniu bloku ;-)

viru niestety nie mam zadnej rady, tez mam kilka rzeczy w kompie ktorych zakladanie/zdejmowanie przyprawia mnie o zawrot glowy... Cierpliwosci, tylko cierpliwosci...

Cooper Shima nigdy za dużo! :wink:

ale jak można ukruszyć socket? :? przecież on jest z plastiku, a takie tworzywa sztuczne się nie kruszą tylko wyginają, ewentualnie socket można zarysować :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@sailence: mam copper shita, wiem że jest potrzebny, ale ta zapinka jest tak nieelastyczna że niszczę gniazdo procesora. Fakt że nie będę tego zakładał co tydzień, ale 5-10 takich montaży i nic tam już nie zamontuję...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zeby uzywac coppershima trzeba miec dobra zapinke,znaczy taka,ktora dobrze docisnie blok do proca-u mnie sie tak sklada,ze niestety musialem zrezygnowac z coppershima,poniewaz z nim temperatura byla w granicach 45-50C a bez niego 35-40C.

Wszytko zalezy od docisku bloku do proca,a copper moze czasem w tym zaszkodzic(jesli zapinka nie schodzi "za nisko"

Co do samej zapinki to rozegenij ja kombinerkami-mogl sie zdarzyc blad produkcyjny(tak jak ja to mialem z pierwsza) i wtedy trza albo na reklamacje albo wyginac po swojemu :)

A co do Soceta-mam nadzieje ze plyty nie masz na gwarancji..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cooper Shima nigdy za dużo! :wink:

ale jak można ukruszyć socket? :? przecież on jest z plastiku, a takie tworzywa sztuczne się nie kruszą tylko wyginają, ewentualnie socket można zarysować :lol:

Jezusd sailence, tys chyba nie widzial urwanego zaczepu do coolera... Moze urwac, to nie jest miekki plastik, w koncu niejednokrotnie utrzymuje na malych 6 zabkach, a czasemi nawet tylko dwoch jakis 700g coolera...

To jest twardy i wytrzymaly, ale do granic plastik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi