Skocz do zawartości
kucyk

Pro Evolution Soccer 4 / We 8

Rekomendowane odpowiedzi

na 9550 będzie śmigać miło

pograłem dziś w WE8i i gra się fajniej niż w pro, zagrania są dokładniejsze, strzały bardziej soczyste, a nie taki farfocle jak w pes4 :-P

teraz siedzę w pracy i ubolewam nad tym, że nie mam jak zagrać :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Kupiem gre PES4. Niestety moja karta graficzna (NVIDIA RIVA TNT2 Model 64/Model 64 Pro (32 MB)) nie daje sobie z nia rady. Chce wiec zmienic karte na taka, ktora spelnia wymogi producenta (minimum GeForce 3 lub Radeon 8500). Moje pytanie jest nastepujace, czy zmiana karty graficznej np. na ATI RADEON 9550 128MB TVDVI 128bit OEM GIGABYTE lub na GeForce FX 5700LE 128MB DVITV BOX Gigabyte poprawi moja sytuacje jesli jesli te karty dzialaja na AGP 8x a moja plyta glowna (ECS K7S5A) obsluguje max AGP 4x. Czy zeby pograc w ta gre musze wymienic rowniez plyte?

A moze, jesli moja plyta nie wykorzystuje AGP 8x zadowolic sie np GeForce3 Ti/500 TV GS (http://sklep.benchmark.pl/pelny_5011.html)?

Najchetniej nie zmienialbym plyty glownej - bo dotychczasowa swietnie sie sprawuje i system jest bardzo stabilny od poltora roku; ale chetnie wykorzystalbym zaawansowanie graficzne grafikow z KONAMI.

Wielkie dzieki za wszystkie porady,

Pozdrawiam,

Mike

1263889[/snapback]

bierz R9550 najlepiej Abita

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Pograłem kilka spotkań w WE8 I i jak na te pare meczy co zagrałem gra mi się o wiele przyjemniej niż w PES4 i zdecydowanie są Poprawieni bramkarze ,choć może zbyt mało meczy rozegrałem aby to w pełni sprawdzić ale przez około 10 spotkań żadnej szmaty bramkarz mi nie puscił i na wszystko się rzucał żadnego stania na środku i patrzerzenia na piłkę, druga sprawa to z pewnością poprawiony POZIOM TRUDNOŚCI gram tylko i wyłączenie na 5 potem na 6 gwiazdkach i widać znaczną poprawe w inteligencji kompa , gra jest nieco szybsza (a przynajmniej odnosze takie wrażenia) - Ogółnie jest nieco lepiej lecz trzeba więcej czasu żeby to w pełni sprawdzic ..

POZDRAWIAM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siema

moze mi ktos podeslac ASF Explorer 3.4 bo jakos nie moge namierzyc go w necie a chce sprawdzic Option File 2k5 GOLD tyle ze niestety trzeba uzywac w/w progsa

mail chris_gd@go2.pl

dla ciekawych link do option file http://www.soccergaming.tv/showthread.php?threadid=119416

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprawieni bramkarze ,choć może zbyt mało meczy rozegrałem aby to w pełni sprawdzić ale przez około 10 spotkań żadnej szmaty bramkarz mi nie puscił i na wszystko się rzucał żadnego stania na środku i patrzerzenia na piłkę

1267836[/snapback]

TAKNEI (prawym - zapisz jako...)

:ploom:

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

no dobra, zasłonięty był B)

Edytowane przez kucyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość michalwienia

Panowie zasadnicze pytanie czym rozni sie pes4 od we8 kto wydaje jedno i drugie i po co wogole jezeli to prawie to samo????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sobie kupilem PES4:)

jestem z pee'em od jego narodzin na PSX'e (International Supersatr Soccer '97). Gralem jak glopi, potem edycja 98 i juz pozniej PES na ps2.. pes2 i konsola poszla.. edycje pes3 calkowicie ominelem:/// teraz kupilem pes4, bo pes3 juz chyba nie oplacalo sie brac.. zassalem teraz patcha 1.10 i sciagam wolf2005.. mam nadzieje ze bedzie wypasik.. ale grac sie ucze od nowa:D to wlasnie kocham w tej grze,..

Posiadam przejsciowke i dualshocka2.. Gra sie MIÓD!!

a online? jeszcze nie probowalem!! najpierw sie naucze pogrywac z kompem:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm...

w sumie nie to nie wiem :D  bo jakos nie zwrocilem uwagi;-)

1254246[/snapback]

Sie czepiam pewnie, ale to Morientes jest :P

Ładna bramka.

A tak on-topic: jest już jakiś demo extender może? (do WSWE8i demo)

Edytowane przez John M. Kane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ej no co Ty chcesz od niego, przecież nie miał szans, weź sobie na uwagę to, że był zasłonięty <_< a ja jestem znakomitym graczem :-P

sam broniłem przez pewien czas zawodowo i powiem Ci, że wątpie, abym przy tym strzale interweniował :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ej no co Ty chcesz od niego, przecież nie miał szans, weź sobie na uwagę to, że był zasłonięty <_<  a ja jestem znakomitym graczem  :-P

sam broniłem przez pewien czas zawodowo i powiem Ci, że wątpie, abym przy tym strzale interweniował  :rolleyes:

1270911[/snapback]

oj Kucyk, Kucyk ;p może i był zasłonięty, ale myślę że to nie to miało wpływ w WE8I tylko ta sama część zaimplementowanego kodu co w PES4 czyli to, że bramkarz nie rzuca się w długi róg. Aha jak coś to mogę przesłać dowód bo mam replay'a z WE8I of coz, strzał z daleka i nikt bramkarza nie zasłaniał :P i jak zwykle stał na środku lini i nie ruszył [gluteus maximus] ;p

P.S. no coś Ty :P Jak nie Ty to kto by dał radę ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a zalinkuj tym replayem, z chęcią sobie pooglądam bo nudzi mi się w pracy :rolleyes:

ale to nie zmienia faktu, że coś jest "zepsute", czasem ten bramkarz rzeczywiście mógłby ruszyć doope, ale nie zaprzeczysz, że nie rzadko taki brak interwencji przy mocnych strzałach na wykroku bramkarza, dodaje smaczku grze B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mogę zagrać ale niestety dopiero ~24 ( godzina ). Co prawda nie mam pad'a bo wysłałem do reklamacji :[ nawiasem mówiąc strzeżcie się Logitech Dual Action! ma jakąś wadę fabryczną z lewym analogiem ( chyba z potencjometrem coś ) drugi raz go reklamuje. Po kilku tygodniach/dniach/miesiącach blokuje się w jednym kierunku :/. Chciałem żeby mi go wymienili na inny za dopłątą np. Rubmle 2 też logitech'a niestety super firma Komputronik nie chce... :[ więc będę rządał zwrotu pieniędzy po 3 reklamacji ^^ ;p Sorki za OT :]]

Kucyk może tak notorycznie się nie dzieje, nie grałem dużo bo jak napisałem pad reklamowany...

aha. gg:2112433 jakby co :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nikt nie odpowiada na pytanie czym sie rozni we8 od pes4 to ja odpowiem a wiec wydaja te gry ci sami artysci z konami a dokladnie z tokijskiego oddzialu kcet (bojcie sie pilek z oddzialu z osaki bo to tragedia:) winning eleven to jest pes wydawany w japoni tyle ze pare miesiecy wczesniej( zawsze skosnookim zazdroszcze pod tym wzgledem :mur: ) i zawsze prognozuje jak bedzie wygladala nowa odslona pes czyli nie rozni sie zbyt wiele no moze ze w WE sa wszedzie te ich krzaczki :wink: ale teraz jest glosno o WEi czyli winning eleven international czyli pro evo soc tyle ze wypuszczony na rynek amerykanski, nie mialem okazji zeby najnowsza odslone wyprobowac czyli WEi8 ale zazwyczaj jest lekko dopieszczona w stosunku do pro evo takie jakies kosmetyczne zmiany ale zawsze to cos :) pozdrawiam a i jeszcze jedno heh ucze sie grac na klawiaturze bo mnie pady dobijaja najpierw kupilem pada do pes3 i spoko mi sluzyl ale sie zje... pozniej kupilem do pes4 tez mi sie zje... no to mysle sie schytrze kupilem przejsciowke usb-ps2 i.... sie zjarala :mur: a na domiar zlego karte gwarancyjna zgubilem i nie wiem co teraz robic chyba kupie ps2 i bede mial swiety spokoj z grami bo wydawac 700 zl na karte graficzna zeby mi miodzio chodzily gry? juz wole kupic konsolke i spokoj bedzie...tylko ze on-line :blink: kwas...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm.. co do zjarania sie przejsciówki.. mi sie spaiła ta:

MANTA

:/:/ nawet nie zagralem raz:/

Zamówilem innej firmy i jest GIT, a dokładnie tą.. polecam:

VENOM

jest lepsza od manty.. aha.. no i dwa pady mozna podłączyc..

Edytowane przez peseq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamówilem innej firmy i jest GIT, a dokładnie tą.. polecam:

1271919[/snapback]

Potwierdzam :) Też takową posiadam (stara na coma nie chciała śmigać z nową mobo pod intela :)). Kupiłem w MM :) Świetna sprawa, zero problemów no i 2 pady :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D

1271418[/snapback]

hoho, no co niektóre brameczki naprawdę nice :D

jak znajdę czas to z chęcią się dziś późnym wieczorem z Tobą zmierze, wiem, że będę musiał bardzo defensywnie ustawić mojego bramkarza, żeby sobie za dużo nie pozwalał :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wkoncu mam WE8

pierwsze wrazenia bardzooo pozytywne

1. gra ma mniejsze wymagania, w PES4 gra smigala w 800x600 high w 1024x768 potrafilo zarwac, WE8 smiga w 1024x768

2. gra jest bardziej dynamiczna, u zawodnikow z natury szybkich czuc ta predkosc startu i dobrego dryblingu

3. kilka meczy i na razie bramkarze graja poprawnie

4. gra wymiata :D

ps. dodalem Wolf 2005 i jest poprostu bosko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1272050[/snapback]

Zapodaj linkiem do Wolfa 2005 pod WE8i, bo właśnie za nie długo będe go miał i dobrze by było mieć wszystko tak jak należy odrazu :)

Edytowane przez mak777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie cyz pacye do PES4 dzialaja w WE8I?

jesycze jedno pztanko offtopic nie wiecie cyemu dosc cyesto w necie ymieniaja mi sie pryzciski na klawiaturye z,x,polskie ynaki wykrzykniki itp . uzywam awant browser ,norton antzwir i jakies antztrojany

swiezy system to samo ,aha czasem jest ok czasem zle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wkoncu mam WE8

pierwsze wrazenia bardzooo pozytywne

1. gra ma mniejsze wymagania, w PES4 gra smigala w 800x600 high w 1024x768 potrafilo zarwac, WE8 smiga w 1024x768

2. gra jest bardziej dynamiczna, u zawodnikow z natury szybkich czuc ta predkosc startu i dobrego dryblingu

3. kilka meczy i na razie bramkarze graja poprawnie

4. gra wymiata :D

1272050[/snapback]

jak wrzuciłeś wolfa? normalnie podmieniłeś data i te inne co nie? tylko option file trzeba odpowiednio nazwę zmienić taknei?

wlasnie cyz pacye do PES4 dzialaja w WE8I?

jesycze jedno pztanko offtopic nie wiecie cyemu dosc cyesto w necie ymieniaja mi sie pryzciski na klawiaturye z,x,polskie ynaki wykrzykniki itp . uzywam awant browser ,norton antzwir i jakies antztrojany

swiezy system to samo ,aha czasem jest ok czasem zle

1272103[/snapback]

ale bełkot

może wywal z ustawień regionalnych w panelu sterowania język polski a zostaw tylko programisty... <_<

Edytowane przez kucyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak wrzuciłeś wolfa? normalnie podmieniłeś data i te inne co nie? tylko option file trzeba odpowiednio nazwę zmienić taknei?

ale bełkot

może wywal z ustawień regionalnych w panelu sterowania język polski a zostaw tylko programisty...  <_<

1272125[/snapback]

podmienilem data i inne, option file nie wymaga zadnych zmian bo nazwa jest taka sama

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi