Skocz do zawartości
kucyk

Pro Evolution Soccer 4 / We 8

Rekomendowane odpowiedzi

No to ja Wam chopy powiem , ze ja tez ciuram w pesa od grudnia zeszłego roku generalnie lubie grac z kompem ale liga to co innego !!! i to on-line juz nic wiecej do szczescia nie potrzeba !!. Grałem w wakacje u kuzyna turniej w pes3 na ps2 było 6 osób no i grało sie wysmienicie byłem pod impress ,bo jeszcze nie grałem w paru typa pozadnego turnieju :) Jestem rowniez za stworzeniem jakies mini ligi tweeka było by bardzo miło . Szczególnie z takimi ludzmi jak Wy którzy widać ze sledza ten temat i czynnie biorą udział w dyskusji . Mam nadzieje , ze jakoś zdołamy to zrobić i ropzegra sie te kilkadziesiąt meczy bez zadnych oszustw i kanciarstwa ktorego bardzo nie lubie . Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawdę nie wiem co mam już o tym myśleć. Chyba tylko tyle, że coś z moją konsolą, bo to co wyrabia u mnie PES 4 to jest już niesłychane (dodam tylko, że gram na PS2).

Oto kolejna usterka:

Niektórzy dobrzy technicznie piłkarze (Zidane, Pires, Henry, Figo itd) blokują się przy wykonywaniu pewnego zagrania. Co ciekawe, gdy ich forma jest zła (niebieska, bądź szara strzałka) wykonują je bez problemu. O jakie zagranie chodzi: podczas biegu R2, naciskam kierunek w bok - piłkarz robi odejście w bok - jak wiemy jest to bardzo pomocne przy mijaniu przeciwnika, a żeby było jeszcze bardziej skuteczne, najlepiej jest nacisnąć od razu kierunek do przodu (kierunek biegu piłkarza) - piłkarz wraca wtedy na swój tor zostawiając za sobą przeciwnika. I właśnie tego zagrania wyżej wymienieni gracze nie wykonują. W którym miejscu się blokują? Jest jeszcze jedno zagranie o którym wiemy: podczas biegu R2, naciskamy kierunek w bok i gdy puścimy wszystko, piłkarz będzie stale odchodził w bok, dopóki się tego nie przerwie - jednak ww pilkarze nadal to robią, gdy ja wciskam do przodu, by wrócili na swój tor biegu. Mam nadzieję, że w miarę jasno się wysłowiłem. Proszę Was, sprawdźcie to u siebie i przyślijcie szybko odpowiedź. Dzięki i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie mamy jedną połowę, trwa 5min :) Jak już ktoś napisał do wyboru 4 reprezentacje: Szwecja, Anglia, Wlochy, Hiszpania... Gierka hmm, dziwna ;) Troszkę inaczej jest niż w PES 3, menu jest takie typowo konsolowate ;) Grafa menu jak dla mnie trochę za cukierkowa :D No ale to właśnie odbicie konsoli widać ;] Fajnie się gra w miarę, aczkolwiek muszę się przestawić, bo jednak piłka chodzi inaczej niż w PES 3 :) Ciągnijcie z tego torrenta! To nie FAKE! :D Seeduje do rana :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wymagania podbne do pes3 (u mnie chodzi super 1280x1024 aa af i płynnie!!

a jesli chodzi o online to CHYBA JEST bo jest tam jakas kula ziemska narysowana i pisze z boku online) :twisted:

grafa duzo lepsza niz w fifa!! twarze lepiej zrobione no i grywalnosc,grywalnosc i jeszcze raz grywalnosc!!!

pozdRo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam już !! i gram :) Gra jest piękna cudowna po prostu wymiata, chociaż nieco się różni od wersji na PS2 (grafa,menu) , jest pozytywnie , lista zmian jest z pewnością duża ale bez przesady, poczynając od biegającego sędziego na masie nowych zagrań kończąc , zagrałem ledwo 15 połów :) , a sędzia kilkakrotnie się nie popisał w swoich decyzjach , podania są znacznie mocniejsze niż w poprzedniej odsłonie, a mnogość opcji w menu formacji zabija taką fifke w przedbiegach :)

Nic tylko czekać na FULL Version

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też zagrałem, wstałem specjalnie wcześniej rano, choć mam wolne :twisted: no i muszę powiedzieć SUPER, poprostu miodzio, to jest właśnie to czego oczekiwałem po nowej odsłonie PES4 8)

Co do mocniejszych podań - przytrzymując klawisz podania dłużej możemy je właśnie uzyskać, podanie kierowane jest wtedy do zawodnika stojącego dalej od nas, a nie tak jak było w PES3 - pierwszemu po drodze 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to że specjalnie wstałem żeby odpalić grę rozumie się samo przezsie :) pracuje na 14:00 tak więc trochę Demo pomęcze :) co do samej gry - demo przebija pod względem grywalności 4 ostatnie odsłony fify i wcale sie nie uparłem na fife bo może (? nie dla mie) jakieś tam plusy ta fifka ma ale to nigdy nie będzie PES :) ... chciałby napisac coś więcej ale narazie nie mogę tego wszystkiego ogarnąc słowami ....może później ..:) aha i jak by ktoś coś wiedział o jakimś patchu do demka np. żeby była możliwośc ustawienia opcji (tak jak to było z demem fify) to licze że ktoś zapoda ......ja też szukam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no mam radka 9800 pro tu juz nie ma co wymieniac :) poprzestawiałem i widze ze jest okej :) gra zabija !! samo demo zjadło fife. Faktycznie trza sie od nowa uczyc grac te niekonwencjonalne zagrania mmmmm... miodzik :) teraz to mozna grac !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co się w tej grze wyrabia ..nie ma słów by to opisac ....cechy charakterystyczne co wiekszych gwiazd piłki tudzież reklamy :) jak Beckham są nie do niezauważenia - ładnie bierze zamach ręką przy wrzutkach aż do przesady bym żekł :) Larsson jak zwykle gra ze stoickim spokojem , Ronney porusza sie niby to ciężko po murawie ale start do piłki ma ... nie wiem jeszcze czy Toti pluje po przeciwnikach :)

Zależenie też od statystyk przyjęcie piłki różnie różnym zawodnikom wychodzi - czasem piłka odskoczy na 5 m czasem nie opanuje wogóle (w fifie nawet tyłem do piłki zawodnik ładnie klei) - takiemu Schoolsowi np. wychodzi tylko co druga wrzutka na p.karne reszte bije gdzieś tam :), bramkarze popełniają czasem proste błędy (nie bez wpływu na to jest dyspzycja w danym dniu) sędzia równiez się myli - ot samo życie :)

ogólnie gra zadziwia mnogoscą zagrań,zwodów, podań , przyjęc i bóg wie co w niej jeszcze siedzi ...........

czekamy na Fulla kasa na orginał już leży ...grzechem było by nie docenic twurców tego ósmego cudu świata :)

aa i jeszcze może jak wyjdzie FIFA 2010 będą ją kiedyś porównywac do PES4 bo narazie ....nie chcę obrażać fanów FIFy ...ale jakoś nie moge się powstrzymac ...:)

POZDRAWIAM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja musze przyznac ze sie zdziwilem. Bo myslalem ze na moim sprzecie (Athlon 1700@2000xp , Radek 8500 i 512 ddr) pogram sobie na 1024 i detalach na maxa bez ciecia ale mylilem sie. Co gorsze nie widze az tak wspanialej grafiki i tylu detali zeby gra miala prawo ciac. I teraz pytanie. Myslicie ze to wina dema i pelna wersja bedzie mi smigac czy po prostu mam za slaby sprzet ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde, nontoper gram, szkoda, że nie ma jeszcze jakiegoś moda na ten czas :cry:

Gra jest w mordejeża super, a tu macie brameczke z wolnego "spiceboy-a", z dwóch róznych ujęć kamery

8)

Beckham_Freekick_kucyk_1,avi [2MB]

Beckham_Freekick_kucyk_2.avi [2MB]

Czyż nie wygląda to tak jak w rzeczywistości :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pograłem kilka meczy i 8O :D

Giera miod!!

Chociaz widac ze duzo pozostało z 3 to gra sie zajebiscie!!!

Grafa fajowa zachowania piłakarzy jeszcze lepsze

Troche akcje sa za wolne ale nie jest zle

PS> ehh i w co tu teraz grac

HL_2 sie instaluje :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stary nie narzekaj !! z tego co wiem w sesii PES/WE nie korzystano z motion capture - ale musze przyznac że w Fifie lepiej zawodnicy się poruszaja - ale jak chodzi o same zagrania, zwody,strzały, podania ,parady bramkarskie ..... poezja !!!! Fifie daleko do tego Stadiony wyglądają Obłędnie - mylisz się Fifa pod względem graficznym jest dobra al PES i tak żądzi na całej linii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to fakt, gry trzeba się uczyć prawie od nowa, nawyki z trójki nie przydają się za bardzo, ot same strzały - trzeba dłużej przytrzymać, aby porządnie uderzyć...

czekam niecierpliwie na jakiegoś patcha do dema i samego fulla 8)

update:

na gamershell oficjalnie pojawiło się demo, w dwóch wersjach; lite i full

za bardzo nie mogę dojść do tego, czym się różnią, wychodzi na to że w lite można pyknąć cały mecz, a w full tylko połowę 8O :?

http://www.gamershell.com/news/18622.html

Konami has released a playable demo for Pro Evolution Soccer 4 which comes in two flavors.The full version has the same content as the lite demo version (4 countries: England, Sweden, Spain, Italy and 2 stadiums), but allows you to play a full half (45mins) - the lite version offers 5 minute matches.

Chyba się coś pomylili :?

No chyba, że z tymi 45 minutami chodziło im o to, żeby zaznaczyć połówke meczu, bo 45 minut to ta połówka nie trwa napewno 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh, grafy fify i pesa nie ma co porównywać, każda z tych gier ma swój "pomysł" na piłkarzy, choć nie ukrywam, że bardziej podobają mi się postacie z pes-a, choćby z tego powodu, że w fifie mordy piłkarzy wyglądają jak twarz Andrzeja Gołoty przed walką wysmarowana kilogramem wazeliny, świecą się jak psu [gluteus maximus], przez co są bardzo sztuczne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale sie niezle forum sypnelo ;o

ale do rzeczy

pogralem troche i ;o gra jest fenomenalna kurde juz po jednej polowie wiedzialem ze napewno spedze przy niej dluuuugie godziny :|

podania zostaly znacznie ulepszone teraz moge podac silnie do dalszego zawodnika po ziemi

pilke przeciwnikowi mozna odebrac hmmm w bardziej realny sposob juz niebiegniemy godzine bark w bark z przeciwnikiem i za nic niemozna mu jej odebrac, pilka niewiem jak to nazwac ale odbija sie :D chodzi o to ze naprawde realistycznie odbija sie od nog zawodnikow niezawsze przyjecie jest idealne pilka odskakuje itp.

ale co najwazniejsze ilosc podan i zagran jest ogromna widac jak pilka podawana jest zewnetrzna,wewnetrzna strona buta, pilkarza mozna lepiej kontrolowac jak jest bez pilki albo jak ma prostopadle podanie

a i jeszcze jak podamy z klepki do partnera to podajacy duuuzo lepiej wystawia sie

oraz moim zdaniem jakos latwiej sie strzela :-)

heh ty by bylo na tyle jak narazie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie gierka jest oczywiście SUPER.

Gram w nią już przeszło kilka dobrych lat (od pierwszej częsci ISS).

Zgadzam się, że porównywanie z FIFA niema sensu, jednak

mam kilka zastrzeżeń:

- murawa mogłaby być ładniejsza, wprawdzie FIFA też

nie ma się czym chwalić, ale jednak nie widziałem jeszcze

naprawde ładnej murawy :? szkoda

- motion capture i animacje są XTRA (tak jak w PES3),

jednak jedna rzecz wzbudziła mój niesmak. Czasami jak zawodnicy biegają (chyba bez turbo) to strzasznie szybko

przebierają nogami co wygląda IMHO trochę nienaturalnie :?

Reszta KICKS ASS. Wszystko co najlepsze zostało :), czyli

FREE KICKI itp. Pierwszy free kick Beckhamem z 30m i poprzeczka

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja gram na low na mx200 i da sie grac w rozdzielczosci 800/600

Na low to i na 1024 mi nie tnie ale juz wole 800x600 i medium bo przeciez low to tragedia-wszystko rozmazane i nie da sie grac.A po kilku godzinach nawet jak przestaniesz patrzec w monitor to i tak nic nie widzisz :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi