siwyyy Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 Witam :) jestem tu nowym i zaczynam zabawe z kręceniem kompa, przeglądnąłem wszelkie możliwe tu tematy ale bardziej mi chyba to rozmazało :baranek: moje pojęcie(bardzo małe) o podkręcaniu niż wyjaśniło Przedstawie tu moją konfiguracje komputera i proszę powiedzcie co i jak poprzestawiać :?: aby podnieść wydajność...( chodzi mi o dobrą synchronizacje, bezpieczne podkręcanie a nie extremalne wyniki)??? KONFIGURACJA PROCESORA (odczyt z programu hard info) Częstotliwość zegara procesora 2091 MHz Current Voltage 3.30 Volts Częstotliwość zegara zewnętrznego 166 MHz CPU Level 2 Cache 256 KB L2 Cache Speed 697 MHz Pamięć; 2* 256 400DDR TWINMOS Płyta; Epox 8RDA3+ Grafika GF FX5500 Bardzo proszę o udzielenie mi informacji co poprzestawiać w biosie aby zwiększyć wydajność ww zestawu aby był stabilny... Początkujący krętacz pozdrawia i z góry dziękuje za rady... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 nieegulaminowy tytoł topicu IMO nie ten dział (pdst , zag.) poczytaj sobie FAQ i posiedz kilka h pry szukajce http://forum.purepc.pl/viewforum.php?f=8 http://forum.purepc.pl/search.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luc312 Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zobacz czy w bosie masz funkcje krecenia mnożnika albo szyny, a i powiedz jaki masz procesor bo 2091 nam niewiele mówi :wink: tzn Athlon czy Celinka czy Pentium.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 na epoxie 8rda3+ intela nie posadzisz :] a pozatym w sigu ma napisane ze AXP2600+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luc312 Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 na epoxie 8rda3+ intela nie posadzisz :] a pozatym w sigu ma napisane ze AXP2600+Wtedy chyba jeszcze nie miał podpisu :wink: intela nie ale Durona tak... To był przykład... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...