Pure Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 Tego wszytskiego dokonałem na biosie an7de8 *Based on AN7_15.bin *Bpl 3.19 *CPUinter siptables replaced with table 8 form DFI 4/29 *CPUinter disable remains *CPC is 1T **If the system freezes please flash back to official one. --FLASH @ UR OWN RISK-- Zdjęcia zamieszcze jak mi powiecie jak to zrobić moge też wysłąć na maila lub przez GG. AN7 w sumie neizła płutka tylko trzeba mieć dobrego biosa!! :D ZDJĘCIE JUZ ZAMIESCIĘŁM TAK TO JEST STABILNE ALE ZEGAR WARIUJE ROBIĘŁM TO DZIŚ O 10 rano a na zegarze sie wyświetla 23 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 wkoncu bo juz nie wiedziłaem co brac czy Abita S czy ta płyte z tego co widac to jest dosc dobra :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 Tego wszytskiego dokonałem na biosie an7de8 *Based on AN7_15.bin *Bpl 3.19 *CPUinter siptables replaced with table 8 form DFI 4/29 *CPUinter disable remains *CPC is 1T **If the system freezes please flash back to official one. --FLASH @ UR OWN RISK-- Zdjęcia zamieszcze jak mi powiecie jak to zrobić moge też wysłąć na maila lub przez GG. AN7 w sumie neizła płutka tylko trzeba mieć dobrego biosa!! :D Ale to stabilnie czy tylko screen ?? Bo jak screen to mi nie imponuje ... pół roku temu zrobiłem screena 258 na NF7 ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 Tego wszytskiego dokonałem na biosie an7de8 *Based on AN7_15.bin *Bpl 3.19 *CPUinter siptables replaced with table 8 form DFI 4/29 *CPUinter disable remains *CPC is 1T **If the system freezes please flash back to official one. --FLASH @ UR OWN RISK-- Zdjęcia zamieszcze jak mi powiecie jak to zrobić moge też wysłąć na maila lub przez GG. AN7 w sumie neizła płutka tylko trzeba mieć dobrego biosa!! :D np. masz irfana freeware robisz printscreen w irfanie : Edycja -> wstaw potem zapisz jako *.gif i juz. Potem wrzucasz na WWW i podajesz linka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 TAK TO JEST STABILNE ALE PAMIĘCI PUSZCZONE ASYNCHRO BO MAM TYLKO 400mhz 512 mb. Chodziły w stosunku 4:3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 zapuść na godzine prime95 i wrzuc screena , wtedy bedziemy wiedzieli czy jest stabilnie.Swoja drogą masz zajebiste wc skoro przy 2V masz 33 stopnie, domyślam się ze w stresie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 PRIME niechce ISĆ :) ale snadra tak jedno mnie jednak dziwi czemu prime niemoge przejść nawet na lekko podkręconymm procku czyli do 2000mhz. Zarzuce wam screen z sandry po iluś tam przjeściach pozatym u mnie cąły czas pracuje seti:D Co do WC Teraz mam razem z seti po 40 stopni bo jest lato, pozatym an7 ma odczyt z miernika temp z procka a nie spod niego z czujnika na płycie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 jakie stabilne jak prime nie chce isc :)) ehehhe i asynchro .. to wiesz .. synchro i interface enabled wydusza z platformy siódme poty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 Swego czasu mój Epox 8RDA+ chodził asynchro 215-218MHz - zarówno płyta tyle osiągała jak i pamięci ale w synchro już tylko 192MHz a full stabilnie 188MHz ... Jeśli odpalisz tak jak sugeruje Chaos to będziemy klaskać :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimu Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 Takie fotki to se możesz w paincie robić :D :D Ja osiągnąłem tyle na Asrock K7S8XE: I to tylko dlatego że w biosie więcej nie mam i to na cienkich ramach MTD (synchro):D Niestety niestabilne (pewnie przez ram). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 od screena do reala dluga droga ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 chaos-> jak mi dasz takie pamięci co chodza na 500mhz to sie bobawie ;). A pozatym przypominam że na an7 osiągnięcie wysokiego fsb graniczyło z cudem przeczytajcie sobie topic o an7 i tam jest napisane że najwyższe fsb osiagnoł Q z modem L12 i ono wyniosło 237mhz. Ja dokonałem tego bez L12 mod I TYLKO UDOWODNIŁEM ŻE TA PŁYTKA NIE JEST TAKA SŁABA JAK O NIEJ PISZA DA SIE NA NIEJ WYCIAGNĄC DUŻE FSB. A co do stabilności robi sie test stabiolności ale na sandrze sa tam 4 testy 2 do pamięci i 2 o CPU Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 hm a ja mam fsb 240 prime stable na AC i nie uwazalem tego za wyczyn a wrecz za porazke bo moje nf7s chodzilo na 250... mowicie ze to sukces ?? 8) na na asroku tez mialem maxbios(248) - i to stable bo w serwerze - hynixy rulez... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 hm a ja mam fsb 240 prime stable na AC i nie uwazalem tego za wyczyn a wrecz za porazke bo moje nf7s chodzilo na 250... mowicie ze to sukces ?? 8) na na asroku tez mialem maxbios(248) - i to stable bo w serwerze - hynixy rulez... jakies dowody?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 na an7 osiągnięcie wysokiego fsb graniczyło z cudem przeczytajcie sobie topic o an7 i tam jest napisane że najwyższe fsb osiagnoł Q z modem L12 i ono wyniosło 237mhz. Ja dokonałem tego bez L12 mod I TYLKO UDOWODNIŁEM ŻE TA PŁYTKA NIE JEST TAKA SŁABA JAK O NIEJ PISZA DA SIE NA NIEJ WYCIAGNĄC DUŻE FSB. Jedna jaskółka wiosny nie czyni :lol: Ponadto co da Ci wysokie FSB skoro jest to asynchro i CPU Interface Disabled przez co wydajność jest bardzo niska. Jak już pisałem wyżej, możesz mówić, że płyta tyle osiągnęła jeśli będzie to SYNCHRO i Prime stabilne .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 UDOWODNIŁEM ŻE TA PŁYTKA NIE JEST TAKA SŁABA JAK O NIEJ PISZA DA SIE NA NIEJ WYCIAGNĄC DUŻE FSBudowodniłeś że twój egzemplarz jest OK co nie świadczy o całej konstrukcji jako modelu płyty. A co do stabilności robi sie test stabiolności ale na sandrze sa tam 4 testy 2 do pamięci i 2 o CPU to nie jest żadna stabilność, zapuśc 16MB super PI albo prime blend test to pogadamy o stabilnosci, ew puść pętle 3D marka tak z 20 razy ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4VeN_pl Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 Wszystko fajnie, ale 1700 Mhz z groszem to żaden szał.Weź tam zapodaj jakieś 2200 przynajmniej to będzie to miało sens.A jak chcesz się jeszcze stabilnością pochwalić to dołącz do drużyny SETI Tweak.pl to się przyda troszkę tej mocy. pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_the Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 No ta jak kupowałem Solteczka to poza złotym kolorem kierowałem się tym że bez modów można wysokie fsb uzyskać i to że nie kupiłem Abita który wtedy był znacznie droższy to błędu chyba nie popełniłem ale że nie wziąłem ASROCKA za to co on kosztuje no to już chyba ciała dałem tylko pytanie brzmi ile stabilnie się da z niego wyciągnąć i jakie jeszcze zalety posiada????? Mój Solek 244MHz jadzie ale asynchronicznie (Prima stabilnie) powyżej to tylko screena można walnać do 260MHz, jedna moja kostka lata do 234 i tyle synchronicznie wyciągam, teraz jestem w trakcie robienia vdimm moda i jak pamiątki zechcą współpracować to może na 3.2V te 250Mhz synchronicznie osiągnę ???????? :wink: :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 PO pierwsze ja mam właczone CPU interface poniewaz na forum pisało że bez niego wysokiego fsb sie neida osiągnąć. PO drugie tak wysokie fsb osiagnołęm dzieki nowemu biosowi (patrzcie 1 post) po trzecie jak mam zrobic sucnchro skoro niemam tak szybkich pamięci. PO czwarte mi prime komp nieprzechodzi nawet na 2000mhz ale moge próbować jak sie upieracie. PO piąte licze seti i należe do drużyny i miałem wąłsną a teraz si eona znazywa tak Forest kila zbila & Bartex16 & Muczos Kozaks TEAM. PO szóste zaraz wam dam jak sie dowiem jak screen z 117 przejśc sandry bez zwiechy żadnej 3dmarka tez moge wziać bo mi se komp niezawiesi na 100%. Dla większej liczby dowodób że ta płytka ma potencjał na dobrym biosie niech ludzie ją posiadający flaszną sobie biosik ten co jest w 1 poscie i co ja go używam bo bez nieo tylko na oficjalnych i innych biosach od tictaka osiagąłem tylko 228 mhz na asynchro i na cpu enabled bo mi sie wydaje ze z nim sie większe fsb osiaga. JAK CHCECIE SYNCHRO DAJCIE MI PAMIĘCI TO BĘDZIE A TAK TO MUSICIE CZAKC AZ KUPIE ALE KASY TERAZ NIEMAM update CIEKAWA ZECZ SIE STAŁA OTÓZ PROCEK NIECHCIAŁ IŚĆ 10*243MHZ 2,125v ALE NA 10*243MHZ 1,96v ;) DZIWNE PUSZCZE NA NIM ZARAZ PRIME I SIE ZOBACZY JAK BĘDZIE ALE CHYBA PRZEJDZIE GO ;) JAK KTOŚ Z WARSZAWU I MA DOBRE PAMIĄTKI NIECH SIE ZGŁOSI ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zaczynam qumać ... wgrałeś jeden z tych nowych biosów co to onich tak głośno - Command Per Clock Disabled zapewne. Biosy te pozwalają na wysokie FSB kosztem WYDAJNOŚCI :!: Moja płyta na standartowych biosach chodzi 225MHz Prime stabilnie a na biosie CPC OFF 240MHz i nie ma się z czego cieszyć pomimo, że to w SYNCHRO ale wydajność mam gorszą jak na FSB 225 :!: :!: :!: Moja płyta też nie ma L12 moda a do NF7S to niepodobne by bez moda chodziła FSB240 a jednak potrafi :twisted: - i co z tego :?: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 nie mam za bardzo czasu na testy ale chcieliscie screena: to na AC zez zadnego chlodzenia SB i NB... w chwili wolnej popatrze na ten nowy BIOS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 jaki to jest bios...prosze o linka i jaka jest na nim wydajnosć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 Wreszcoe jeden co zrozumiał chodziło mi głównie o ludzi a an7 dziwne jest to ze idzie u cibie prime bo u mnie nigdy niechce :D a jaki amsz pamiatki bo ja swoje 400 mhz wykręciłęm do 466 mhz na timingach 3,3,3,11 i napięciu 3,2 v Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 nie mam za bardzo czasu na testy ale chcieliscie screena: http://www.astercity.net/~adamgn/an7.JPG to na AC zez zadnego chlodzenia SB i NB... w chwili wolnej popatrze na ten nowy BIOS a ling do orba na 3damrku poprosze .. tak zeby wykluczyc clockgeny i inne takie tam .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 http://forum.abit-usa.com/showthread.php?t...5&pagenumber=12 Tu macie wszytko opisane link do biosu z którego ja korzystam jest tak na środku "an7de8.zip" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 chaos zapraszam na kabaty (albo niech jonathan potwierdzi moja wiarygodnosc) pamieci mam hynixy 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 jak jonathan potwierdzi to uwierze :wink: no ale do NF7 jesio brakuje: wa kazdym razie wydaje mi sie ze te AN7 powinny ciagnac lepiej tylko coraz trudniej o kogos kot bedzie w stanie cos z nich wydusic .. starzy wyajdacze maja od jakiegos czasu NF7 a nikt z nas (wyjadaczy :wink: .. skromnosc :) ) nie przesiadl sie na AN7 moze bysmy cos wydusili :> :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 no to ja jestem pierwszy ktory chce zmienic jak widac bo mam w lapkach obie w tej chwili i ciezko mysle ktora zostawic... 240 na AC to niezly poczatek - na moim nf7 trza bylo wc zalozyc na NB zeby dobic do 250 8) masz tego swojego linka http://service.futuremark.com/compare?2k1=7894243 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 Chaos poczytaj sobie topic o AN7 o ile go znajdziesz bo popad w zapomnienie GDYŻ WSZYSCY ŹLE MÓWILI O AN7 I JESZCZE MÓWIĄ BO NA NIEJ BYŁO CIĘŻKO OSIAGNĄĆ WYSOKIE FSB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 koles .. ja to forum czytam co dzien .. topic o AN7 czytalem .. nawet mozna tam znaleźć moje posty .. fakt faktem NF7 jest lepsze .. ale moze AN7 sie wyrobilo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...