zuli007 Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 Panowie nie wiecie gdzie można w okolicach Katowic, lub najlepiej w Katowicach kupić kawał miedzi na bloczek? Byłem na ul. Ściegiennego ale pan powiedział mi "takich kwardacików to my nie mamy"... chcaiłem sobie zrobić bloczek na NB... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 też szukałem i lipa.. konkretnie płaskownik jakiś 30x3 by mi sie przydał.. ale lipa.. na ściegiennego neistety tylko hurtowe ilości.. ;/ jak cos znajdziesz daj znać ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeppelin8 Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 Podłączam się do pytania... A może Katowice/Tychy? ktoś próbował www luko com pl ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 nie próbowałem...Szkoda że na Ściegiennego niema bo 3 minuty odemnie miałbym blisko ;)Mam nadzieje ze ktos cos wie i sie wypowie tutaj... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butcher Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 Przyłaczam sie do pytania bo tez szukam miedzi na bloczek. Dodam ze przeszukalem chorzów, swiętochłowice i tam nie ma :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 A próbowaliście na złomie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butcher Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 Ja probowalem na złomach :( Nawet na Lipinach nei mają :) A jak maja to tylko plaskowniki aluminiowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 no żesz kurde.... musi gdzieś być ta cholerna miedź... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 no żesz kurde.... musi gdzieś być ta cholerna miedź...Witajcie . jakiś czas temu miałem ten sam problem. i spokojnym sumieniem powiem Wam że na terenie tychów ani katowic nie znajdziecie kawałków miedzi nadających się na WB( nie wspominając o kontownikach bo o tym mozna pomazyć:?) najbliżej Nas gdzie mozna się zaopatrzyć w dowolną ilość i wielkosć kontwników i nie tylko to składnica metali kolorowych w Imielinie . jak pojedziecie to wam szczeka opadnie co tam mają :) do wyboru do koloru. to jest nalbiższy punkt gdzie mozna kupić miedz od reki. Z doświadcznia wiem ze u nas KAtowice/tychy miedzi nie dostaniecie wiem bo zjedziłem samochodek ok 70 punktów sprzedazy metai kolorowych i składnić złomu (a jesli już to na zamówienie) . Walcie odrazu na imielin załatwicie tam wszystko w 2 godziny i jeszcze wam na miejscu potną jak chchecie (jak zagadacie z majstrem w magazynie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 ok dzieki za odp. będę musiał tam skoczyć masz moze dokładniejszy adres ? I jeśli kuowałeś to ile płaciłeś za taki kawałem na blok...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 no żesz kurde.... musi gdzieś być ta cholerna miedź...Witajcie . jakiś czas temu miałem ten sam problem. i spokojnym sumieniem powiem Wam że na terenie tychów ani katowic nie znajdziecie kawałków miedzi nadających się na WB( nie wspominając o kontownikach bo o tym mozna pomazyć:?) najbliżej Nas gdzie mozna się zaopatrzyć w dowolną ilość i wielkosć kontwników i nie tylko to składnica metali kolorowych w Imielinie . jak pojedziecie to wam szczeka opadnie co tam mają :) do wyboru do koloru. to jest nalbiższy punkt gdzie mozna kupić miedz od reki. Z doświadcznia wiem ze u nas KAtowice/tychy miedzi nie dostaniecie wiem bo zjedziłem samochodek ok 70 punktów sprzedazy metai kolorowych i składnić złomu (a jesli już to na zamówienie) . Walcie odrazu na imielin załatwicie tam wszystko w 2 godziny i jeszcze wam na miejscu potną jak chchecie (jak zagadacie z majstrem w magazynie)Ja na tej wsi mieszkam, możesz mi powiedzieć gdzie dokładnie kupileś tę miedź, wydaje mi żę jedyne miejsce to skład metali nieżelaznych, dobrze mysle. Wizjonerek napisz gdzie to kupiłeś, a reszta jak sie będzie wybierać do mnie to chętnie oprowadze, pisać na PW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeppelin8 Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 Wizjonerek a próbowałeś w tym Luko? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 Ja na tej wsi mieszkam, możesz mi powiedzieć gdzie dokładnie kupileś tę miedź, wydaje mi żę jedyne miejsce to skład metali nieżelaznych, dobrze mysle. Wizjonerek napisz gdzie to kupiłeś, a reszta jak sie będzie wybierać do mnie to chętnie oprowadze, pisać na PW dokładnie kupowałem w składzie metali nieżelaznych :Skład Metali Nieżelaznych: 43-130 Imielin, ul. Hallera 39 tel.(032) 122 25 17, 122 25 80; tlx 0315453 nie pamietam ile płaciłem za kilogram . ale kupowałem płaskownik miedziany który starczył mi na 3 bloki na procesorki Athlon w sumie ok 1--1,5 kg miedzi. Ps. wieś to może i jest ale w niektórych miejscach jaka piekna :) mi się podobało . spokojna mieścina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeppelin8 Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 dokładnie kupowałem w składzie metali nieżelaznych :Skład Metali Nieżelaznych: 43-130 Imielin, ul. Hallera 39 tel.(032) 122 25 17, 122 25 80; tlx 0315453 [/color chyba 222-25-80 :-) Mają też czynne w soboty ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 dokładnie kupowałem w składzie metali nieżelaznych :Skład Metali Nieżelaznych: 43-130 Imielin, ul. Hallera 39 tel.(032) 122 25 17, 122 25 80; tlx 0315453 [/color chyba 222-25-80 :-) Mają też czynne w soboty ?? a no tak zapomniałem o zmianie numeracji ale chodziło o ogólne info resztę już informacji znajdziecie z tego co wiem to w soboty chyba nie ale zadzwoń i się zapytaj bo teraz jest długi weekend i nie wiem czy mają otwarte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rampage Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 hmm - dobrze wiedzieć, bo też przymierzałem sie do eskapady po sklepach katowic i okolic, a teraz już wiem, że nie ma to sensu:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 Pytanie do znającego Imielin, na jakim przystanku trzeba wysiąść (rondo, autostrada....)? Jadąć od strony Katowic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 Imielin rynek - tam masz wysiąść, aha z katowic możesz jechać tylko 149, broń boże niewsiadaj w 66, bo czekać Cie będzie 4km spaceru :), pod warunkiem że sie nie zgubisz. Zresztą jak ktoś chce to dokładnie opisze jak trzeba isć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 opisz jak mozesz drogę z rynku. Wiem już że mogę jechać tylko 149...;) (i wysiąść na rynku) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 No dobra to tak: 1 - wsiadasz do 149 2 - wysiadasz na przystanku Imielin rynek, tuż przed przystankiem bedziesz widział po lewej stronie remize, a po praweij taki szary , pietrowy pawilon, a najlepiej zapytaj sie kogoś czy to tu. 3 - Idziesz w lewe (to znaczy w kierunku jazdy autobusem) 4 - skręcasz w pierwszą ulice w prawo (apteczna), 5 - Idzesz prosto, przed siebie, aż ulica sie skończy (będziesz widział mały parking) i nieco na prawo sklep (dodam, że mój) 6 - Skręcasz w prawo. 7 - Skręcach w pierwszą napotkaną ulice w lewą (będziesz prezechodził koło monopolowego) 8 - Idziesz prosto, po prawej miniesz osrodek zrdrowia, bedzie szedł dosć długo bo to jest okolo kilometra. 9 - Gdy droga sie skończy, będziesz mial przed sobą boisko i skręcasz w lewo 10 - no i jesteś taki spory budynek i parking 11 - wracasz na przystanek i czekasz do usranej śmierci na autobus. Prawda, że proste?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 ok wielkie dzięki, postaram się nie zgubić....Wpadne tam okolo piątku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 Nie chce zakładac osobnego topicu ale temat podobny - tyle, że w Krakowie. Potrzebuję płaskowniki na bloki na dysk. Jasne, że mogę pojeździć i poszukać ale po co jezeli ktoś już odkrył amerykę :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravzar Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 ja kupilem centralnie w centrum katowic na ulicy reymonta albo bardzo blisko firma bodajze metale s.a. maja tam dwa firmowe sklepy z jakimis elementami do co. na miejscu nie mieli takiego plaskownika jak chcialem ( 20X150 ) ale pan byl bardzo mily i za 3 dni przyszedlem i juz przywiezli z magazynu przyciety. sprzedali tez bez problemu tylko 15cm troche ponad 2 kg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 A ile płaciłeś za kilo ? I jakbyś mógł jaśniej napisać gdzie to jest... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravzar Opublikowano 21 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2004 http://www.panoramafirm.pl http://www.metale.com.pl/ofirmie.html <1min Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeppelin8 Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Witam! Byłem w tym Imielinie. Wszystko ok, przewodnik dobry, trafiłem, mam tylko 2 uwagi: 9 - Gdy droga sie skończy, będziesz mial przed sobą boisko i skręcasz w lewow sumie to w prawo :-) 11 - wracasz na przystanek i czekasz do usranej śmierci na autobus. To prawda :-) autobus co godzinkę spóźniłem się o 10 minutek i 50 minutek czekania :( Szkoda tylko że już nie mają kwadratowych rur miedzianych - a mieli. Facet powiedział, że mogę próbowac w hucie Będzin, ale mi się nie chce... Zostały mi do qpienia tylko choinki ale nie myślałem że to taki problem... Wszyscy wciskają mi 3/4 cala - 1 miał 0,5 cala ale max. 10 mm - i powiedział, że innych SIĘ NIE PRODUKUJE I MOGĘ SE SZUKAĆ :D a camozzi jeszcze nie znalazłem... Ktoś próbował tu? http://www.univer.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Hej zapytam jak każdego... Ile płaciłeś za kawałek na blok ? Pozatym nie wybiera się nikt z Imielina do Katowic ?? Lub ew. Sosnowca, bo jakoś nie chce mi się tam jechać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeppelin8 Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zapłaciłem 97 zl ale qpiłem dużo: 2 kostki 50x80x12, 2 50x80x5, 2 40x40x20, i arkusz blachy miedzianej 20x67x2. Już 2 kostki 50x80x12 ważą ponad 800g ;-) I duża część z tej miedzi pójdzie na śmietnik (bez sensu, no nie? Może oddam im wiórki :D ) Teraz szukam czasu na robotę... Ale to juz offtopic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Jeśłi możesz to napisz ile kosztuje kg miedzi, z tego co wiem to skupują po około 7 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeppelin8 Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Spisuję prosto z rachunq (wymiary oczywiscie w mm): 50x12 = 21,25 zl/kg (2 bloki 80 mm - 0,9 kg) 50x5 = 22,41 zl/kg (2 bloki 80 mm - 0,35 kg) 40x20 = 21,10 zl/kg (2 bloki 40 mm - 0,65 kg) blacha 2 mm = 22,74 zl/kg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...