Arkady Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 cześć! temat będzie czysto fizoloficzny, a mianowicie : jak postrzegacie części kompa w odniesieniu do maszyny ludzkiej? Natchnął mnie benek, który stwierdził, że zasilacz to serce a proc to mózg. Z mózgiem to ok ale serce wg mnie to chipset. A no i moja ulubiona część - radiatory - to na pewno włosy, ale co w zimie? Berecik, chłodzenie ograniczone do jednej cenralnej antenki, w bardziej rozgrzanych wersjach - pomponik typu fragles, a kominiarka dla mało wymagających proców via :P . Płyta to nasze body ale ni jak nie mogę poukładać sobie analogii do kart rozszerzeń - im więcej kart tym lepiej ale w człowieku zainstalować np 3 nogę... cholera zbłądziłem... 8O Z tym zasilaczem to ja uważam że to żołądek (benek, będziemy się tu gryźć, :twisted: hehe), dostarcający niezbędne składniki do funkcjonowania organizmu. aaa, soft - no to to pewnie nasze niesforne myśli, ja mam teraz we łbie zainstalowaną chyba dosię v1.1, hehe, czekam na odzew profesorów z XP... ... qrna, a tak w ogóle to kto podkosił klamkę z drzwi... :arrow: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 mozg-procesor zasilacz-serce k.dzwiekowa-uszy k.graficzna-oczy pamiec-pamiec chwilowa:D dysk-pamiec wieczna:D kable ata i inne-zyly, tetnice itp System operacyjny-zalezy od czlowieka:D cdrom, flop-uklad pokarmowy:D plyta glowna-miesnie, kosci i wszystko to co trzyma w kupie reszte. itd mozna tak wymieniac non stop:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 a obudowa to pewnie skóra :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnb Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 a monitor , myszka i klawiatura ? :) czy bierzmy to pod uwage ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 reed, bawisz się w totall recall? :lol: mozg-procesor zasilacz-serce k.dzwiekowa-uszy k.graficzna-oczy pamiec-pamiec chwilowa:D dysk-pamiec wieczna:D kable ata i inne-zyly, tetnice itp System operacyjny-zalezy od czlowieka:D cdrom, flop-uklad pokarmowy:D plyta glowna-miesnie, kosci i wszystko to co trzyma w kupie reszte. itd mozna tak wymieniac non stop:D no z tą płytą głowną to racja, może jeszcze porozbierać ją na części - która co robi. Ale ni jak nie zgadzam się z tym zasilaczem - to JEST żołądek, a szczególnie to wiem jak dostaje takie czerwonawe przelewy za prund, ten cholerny złom jest żarłokiem i pijawą, która przyssała się do żyły w ścianie i ciągnie zmienną energie przez swój układ pokarmowy - ZASILACZ, który przetrawia to na bardziej pożyteczne napięcia, by zasilać mózg i gierki :lol: qrde, żeby znowu się nie zgubić... a może faktycznie zasilacz to swego rodzaju połączenie żołądka i serca, takie combo? a jak robisz o/c to co to? anaboliki? by więcej napakować :lol: może siłownia? a może basen ale tylko na głowę? a piracki soft - prochy? przecież zakazane 8) komp nóg nie ma, jest inwalidą. nawet bez wózka ( a może ktoś ma kółeczka?), a co jak zwisa? przmęczył się biedaczek, najbardziej szokująca historia pewnie jest z resetem - jakby dziadka w szpitalu na chwilę odłączyć od zasilacza serca ...brrrr... to prawie śmierć kliniczna straszne 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeryf Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 moje typy: karta dźwiekowa- krtań (przecież generuje dźwiek) gośniki- usta kable ATA- nerwy kable z zasilaniem - żyły i tętnice mysz i klawiatura- no własnie ... ja razem ze skanerem podpiąłbym pod proces uczenia sie czy zdobyawnie informacji drukarka - no comments :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plantator Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 A fiutek czyli mały wacek? To nic? Symbol męskości.....komputerowości. Na razie nie widzę nic co by przypominało puloka :) za to widzę mnóstwo różnych otworów. Wniosek: komputer jest rodzaju żeńskiego!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 A fiutek czyli mały wacek? To nic? Symbol męskości.....komputerowości. Na razie nie widzę nic co by przypominało puloka :) za to widzę mnóstwo różnych otworów. Wniosek: komputer jest rodzaju żeńskiego!!!!!! nom i nawet ma myszke:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 hehe to ja już wiem czemu robicie obudowy z szybą :D chcecie widzieć ją (hmm jakos mi nie pasuje) od środka :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...