Skocz do zawartości
zeppelin8

Pompka zatapialna: układ otwarty czy zamknięty?

Rekomendowane odpowiedzi

Jak myślicie, czy uzywając pompki zatapialnej jest sens stosować układ zamkniety (rozumiem przez to wypełnienie układu w 100% wodą bez powietrza)? Z rozszerzalnością temperaturową wody myślę, że sobie poradzę. Czy ktoś w ogóle próbował takiego rozwiązania? Jakie mogą być plusy i minusy? Jaki układ bedzie pracował CISZEJ? :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę że dużo osób przegląda ale nikt sie nie wypowiada :-) czyżby pomysł był aż tak niedorzeczny ?? Raczej nie chce mi się wierzyć, że nikt o tym nie pomyślał ani nie próbował.... Albo panuje jakiś nastrój świąteczny czy coś :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

efekt będzie taki, że przepływ wody będzie taki sam jak w przypadku układu z pompką niezatapialną, ale popka będzie bardzo znacczącu podnosiła temperaturę wody

w Atmanie grzeje się jedna ze ścianek (tzn. to co jest pod nią) a sam układ w środku pozostaje zimny (bo tam nie ma się co grzać, grzeje się tylko silniczek) wieć czy jest sens urabiania tak WC

*ja sam mam Atmana AT-305 i uważam że poprostu wymiata - jest bezgłośny, wydajny i łatwo go przerobić na niezatapialnego, a jak? otóż kupiłem krućca fi 12 chyba, zdjęłem to czarną kratkę (osłonkę przy wlocie wody) i wkręciłem w to krućca, pasowął idealnie, do tego doszło trochę kleju i cybancik, układ jest szczelny jak c.holera :D

polecam wszystkim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi