Skocz do zawartości
...:::Piter:::...

Project... :) Jak wam się podoba??? Fotki

Rekomendowane odpowiedzi

ja w sumie ze 4 złamalem i PSU dziala :)))dalem 2 wiatraki i jest git :)) co do tej chlodziarki to nie czytajac tekstu mysdlalem ze to takie wiadro i słuzy jako rezerwuar :lol: ale teraz zauwazylem tam sprezarke :))

PS. dremelem tez da sie ladnie wyciac ale trza sie troche nameczyc :)) dopracuj projekt jeszcze torche i bedzie wyglądal porzadnie :)) kolorek, uszczelki i masz nie ta sama bude :))

http://www.modernizacje.net/index.php?page=zasilacz1

zapraszam, warto przeczytac 1 i drugą czesc....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Psu będe przerabiał do końca, http://www.modernizacje.net/index.php?page=zasilacz1 u Ciebie fajne kolorki widać bo masz niebieską plexie a ja mam przezroczytą, ale będą 2 wiatraki UV w psu i podświetlone światłem uv jeszcze nie wiem czy będeom to diody czy katody, zobaczymy jak bedzie z finansami :) I będe malował molexy na pomarańczowy UV, bo takie mam osłonki na kable od psy i molexy będe w takim samym kolorze UV :lol: A jeszzce się zastanawima na kolorkiem, jaki :?: :?: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

molexy bedziesz malowal :| hmm myslisz ze to wyjdzie? podejrzewam ze lakier bedzie schodzil... a nie jesten opewien bo nie malowalem nigdy i nie slyszlalem nigdy o tym :D

hmm z kolorkami cięzko :/ ja mialem pomalowac sobie na bilao :D ciekawe jak by wyszlo :))))

co do wiatrakow w PSU to polecam podswietlenie diodkami... RCCF to predzej do budy :)) kupując odpowiendni wiatrak z diodami mozesz miec fajny efekt podswietlenia.... taki jak w tamtym artykule - wiatraki akasy nie nadają sie do tego bo są przezroczyste a muszą byc matowe

Dołączona grafika

Dołączona grafika

tu masz wieksze foty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak powiginałeś tak te żeberka to nie masz gorszej powieszchni oddawani ciepła :?: Bo Ty je asz za bardzo powiginałeś(chyba) Ale będe próbował 8) Jutro wyjeżdzam na 2 tygodnie na wakacje, jak wróce to odrazu sie biore do roboty i przez jakieś 2 tygodnie porobie, i pokażę już wykończoną bude :lol:

A z kąd masz taką fajną gałke do potencjometra :?:

A co do wakacji to może na Secyli są jakieś tańsze żeczy do kompa, do tuningu kompa :lol: Trzeba się rozejrzać :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w zasilaczy glownie grzeją sie mosfety ktore są przymocowane do radiatorów... wygiąlkem je tak mozna bo wiatraknadmuchiwao je prosto na radiator i odprowadzail ciepolo z mosfetów... nie wiem czy to dobrze czy zle no ale tak zrobvilem :)) galke mam z noiseblockera... wiatrak w ktorym masz potencjometr,,...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może taki, no nie wiem, nie widziałem ich na żywo :) Ale właśnie cos takie musze kupić, nie wiesz gdzie takie można dostać, już sporo szukałem ale jeszzce nie znalazłem, słyszałem że na allegro są fajne, ale szukałem i nie moge znaleśc, wiesz może w jakim są dziale?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

molexy bedziesz malowal :| hmm myslisz ze to wyjdzie? podejrzewam ze lakier bedzie schodzil... a nie jesten opewien bo nie malowalem nigdy i nie slyszlalem nigdy o tym :D  

hmm z kolorkami cięzko :/ ja mialem pomalowac sobie na bilao :D ciekawe jak by wyszlo :))))

co do wiatrakow w PSU to polecam podswietlenie diodkami... RCCF to predzej do budy :)) kupując odpowiendni wiatrak z diodami mozesz miec fajny efekt podswietlenia.... taki jak w tamtym artykule - wiatraki akasy nie nadają sie do tego bo są przezroczyste a muszą byc matowe

Dołączona grafika

Dołączona grafika

tu masz wieksze foty

chesz sprzedac ?? :D ten bajer :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

he sprzedac moge, ale pewnie wyobrazasz sobie jaka jest crena tego cacka :D a wiec wydaje mi się ze ty go nie chcesz kupic :lol:

Co do potencjometrów to polecam noiseblockera :)) w zestawie znajdziesz potencjometyr :D oddzielnie mozesz sobie kupic na hgieldzie elektronicznekjj ale nie powiem ci dokladnie jaki opor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, miałem taką samą budę :) i szczerze powiedziawszy jestem pełen podziwu dla Ciebie, że zdecydowałeś się modować przód, a nie robić całkiem nowy, bo ja za żadne skarby nie miałem na to pomysłów (szkoda tylko, że zrobiony przez Ciebie przód też mi się nie podoba :) ). Lipa, że się na kolorku dodatkowo przejechałeś :( Reszta w porządku, podobają mi się te diodki w nóżkach (nóżki chyba sam dorobiłeś bo ja takich nie miałem).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemano, własnie zaczynam kończyć do końca mod :) I mam problem, na jaki kolor jom przemalować??? Chciałbym na jakiś nie spotykany, nie typow żeby buda się jakoś wuróżniała 8) Czekam na propozycje kolorków...

I jak myślicie gdzie umieścić lcd??? W przednim panelu czy gdzieś indziej???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piter. Mam do ciebie pytanie. Co zrobiłeś z miejscem na stację dyskietek. Bo mam problem. Mam taką sama obudowę. Nie używam stacji dyskietek, wiec pozostaje mi dziura w obudowie. Jak ktoś ma pomysł co z tym zrobic to dajcie znac. Wyciąć, zakleić, wstawić w to diody ??? Bo nie mam pomysłu co z tym g***** zrobić. Bo trochę zaczynam się bawić obudową. Żałuję troche że taką kupiłem. A co do twojej obudowy to tylko kolor mi się nie podoba. No i moze troche przód. Ale poza tym spoko :) Czekam na pomysły co zrobic z moją stacją dyskietek ( a raczej dziura ktora po tym została)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi