havana Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Co wiecie o tej firmie, mam na oku model 786PF 17 cali o niezłych parametrach, tylko zupenie nie znam firmy MAG Innovision. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Co wiecie o tej firmie, mam na oku model 786PF 17 cali o niezłych parametrach, tylko zupenie nie znam firmy MAG Innovision.Mam troszke wyższy model tego monitora i jest......... zaje....fajny :wink: Ekstra ! Polecam ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Co wiecie o tej firmie, mam na oku model 786PF 17 cali o niezłych parametrach, tylko zupenie nie znam firmy MAG Innovision.ładne a nawet bardzo ładne maja obudowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Co wiecie o tej firmie, mam na oku model 786PF 17 cali o niezłych parametrach, tylko zupenie nie znam firmy MAG Innovision.MAG jest popularny na zachodzie europy - niemcy, francja ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Mam teraz MAGa 786FD no i jest całkiem spoko. (Kineskop Trinitron) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Ja mój monitor - MAG 796PF uważam za jedną z lepszych 17.Sprzedaje kompy..........więc wiem...........miałem już Samsunga 753DF/X 755DF/X LG 795FT+ 775FT Samtron'a 75E 76E 76DF 76BDF i wiele innych.......... 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Ja mój monitor - MAG 796PF uważam za jedną z lepszych 17.Sprzedaje kompy..........więc wiem...........miałem już Samsunga 753DF/X 755DF/X LG 795FT+ 775FT Samtron'a 75E 76E 76DF 76BDF i wiele innych.......... 8) To ja się spytam czy Samsung 757DFX jest dobrym zakupem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Ja mój monitor - MAG 796PF uważam za jedną z lepszych 17.Sprzedaje kompy..........więc wiem...........miałem już Samsunga 753DF/X 755DF/X LG 795FT+ 775FT Samtron'a 75E 76E 76DF 76BDF i wiele innych.......... 8) To ja się spytam czy Samsung 757DFX jest dobrym zakupem? a nawet bardzo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coil Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Mam teraz MAGa 786FD no i jest całkiem spoko. (Kineskop Trinitron)Ja też mam i wprost przeciwnie, narzekam jak mogę. Przy moim Gigabyte 8500 obraz, ostrość w 2D są do [gluteus maximus]. Noszę się z zamiarem wymiany. Na marginesie - sprzedawca w sklepie (już nie pamiętam którym) powiedział, że te MAG-i sprowadzane do nas to nie są te same co na zachodzie. Co miał na myśli - nie wiem, nie wchodziłem w dyskusję. Pewnie i tak nie mógłby tego poprzeć żadnym mądrym argumentem. Coil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunaj Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Ja też mam i wprost przeciwnie, narzekam jak mogę. Przy moim Gigabyte 8500 obraz, ostrość w 2D są do [gluteus maximus]. Noszę się z zamiarem wymiany. Na marginesie - sprzedawca w sklepie (już nie pamiętam którym) powiedział, że te MAG-i sprowadzane do nas to nie są te same co na zachodzie. Co miał na myśli - nie wiem, nie wchodziłem w dyskusję. Pewnie i tak nie mógłby tego poprzeć żadnym mądrym argumentem. MAGA nigdy nie miałem, ale jeśli ma on coś wspólnego z Sony to napewno taki super nie jest - u nas Monity Sony też są do [gluteus maximus] :( osobiście polecam coś z Samsunga albo jeszcze lepiej Philipsa najlepszy model 107P20 jest poprostu GIT, a szwagier, który ma nową 19'' Sony przychodzi do mnie podziwiać obraz na monitorze i pluje sobie w brodę, że kupił SONY, pomijam już fakt, że było to ponad pół roku temu i jego Soniak już dwa razy był w serwisie :) :) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 co do tej jakości to niesądzicie że karta a szczególnie jej ustawienia mają wpływ na jakość wyświetlania? mój matrox na sonym przy 96kHz wypuszcza rozmazany obraz a przy 107kHz żyletę (100Hz). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunaj Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 co do tej jakości to niesądzicie że karta a szczególnie jej ustawienia mają wpływ na jakość wyświetlania? mój matrox na sonym przy 96kHz wypuszcza rozmazany obraz a przy 107kHz żyletę (100Hz). No tak masz rację, ale co do mojego szwagra i jego Soniaka oraz mojego Philipsa, to mamy dwie identyczne Grafy i obie są GIT / ATI7500 - B by ATI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Mam teraz MAGa 786FD no i jest całkiem spoko. (Kineskop Trinitron)Ja też mam i wprost przeciwnie, narzekam jak mogę. Przy moim Gigabyte 8500 obraz, ostrość w 2D są do [gluteus maximus]. Noszę się z zamiarem wymiany. Na marginesie - sprzedawca w sklepie (już nie pamiętam którym) powiedział, że te MAG-i sprowadzane do nas to nie są te same co na zachodzie. Co miał na myśli - nie wiem, nie wchodziłem w dyskusję. Pewnie i tak nie mógłby tego poprzeć żadnym mądrym argumentem. Coil Też mi się wydawało z początku że obraz kiepski na tym MAGu, ale jak wymieniłem grafę z jakieś Rivy TNT2 na najprostrzego Matroxa to obraz o niebo lepszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Mag 786PF - mam posiadam i jest super... bardzo chwale ten monitor! Jesli chodzi o Philipsy... ok ale monitory z przed 3 lat... teraz firma ta robi dobre ze tak powiem... eghmmm golarki i suszarki :lol: - trafil ci sie widocznie dobry model ze nie narzekasz.... a co do soniakow to samo... firma wyrobila sobie dobre zdanie u klientow i spadla troche z kontrola jakosci...! LG niedlugo tez pewnie tak skonczy :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 W przypadku MAG'a są 2 odmiany: FD i PF ! FD - kineskop Sony PF - kineskop Samsung i Philips - co aktualnie mają pod ręką ! 8) Ja mam PF na Philipsie i chodzi EKSTRA ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 a tak swoją drogą to kineskop od sonego kineskopowi od sonego nie równy :) , z tego co wiem to sonik puszcza co namniej trzy serie kinoli : E, G i F. Jakość zależy "od udoju", tak jak z procami, są selekcjonowane i ładowane w odpowiedznie modele. I tak serie E trafiają m.in. do Maga i CTXa, u sonego wiadomo, eizo ciągnie G i F. W magach i ctxach kineskopy te są dalej selekcjonowane - odpowiednie modele. Poprawcie mnie jak się mylę :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 czy mowisz prawde czy nie moze odpowiedziec tylko czlowiek pracujacy przy takowym odsiewie w firmie MAG lub SONY :D a my sie niegdy o tym nie dowiemy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 PF - kineskop Samsung i Philips - co aktualnie mają pod ręką ! 8) Ja mam PF na Philipsie i chodzi EKSTRA ! Gdzie sprawdzic ktory mam :?: :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 PF - kineskop Samsung i Philips - co aktualnie mają pod ręką ! 8) Ja mam PF na Philipsie i chodzi EKSTRA ! Gdzie sprawdzic ktory mam :?: :) Otworzyć bude....... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 PF - kineskop Samsung i Philips - co aktualnie mają pod ręką ! 8) Ja mam PF na Philipsie i chodzi EKSTRA ! Gdzie sprawdzic ktory mam :?: :) Otworzyć bude....... wiedzialem ze to powiesz... jeszcze 11 miechow gwarancji... :D zobaczy sie pozniej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 PF - kineskop Samsung i Philips - co aktualnie mają pod ręką ! 8) Ja mam PF na Philipsie i chodzi EKSTRA ! Gdzie sprawdzic ktory mam :?: :) Otworzyć bude....... wiedzialem ze to powiesz... jeszcze 11 miechow gwarancji... :D zobaczy sie pozniej... Eeee.......nie ma plomb 8) nic tylko ściągać obudowe ! 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 PF - kineskop Samsung i Philips - co aktualnie mają pod ręką ! 8) Ja mam PF na Philipsie i chodzi EKSTRA ! Gdzie sprawdzic ktory mam :?: :) Otworzyć bude....... wiedzialem ze to powiesz... jeszcze 11 miechow gwarancji... :D zobaczy sie pozniej... Eeee.......nie ma plomb 8) nic tylko ściągać obudowe ! 8) Hehe true... :) "najprostrze rzeczy sa zawsze najtrudniejsze" :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayek Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Mam Maga 796FD na kineskopie Sony FD Trinitron i nic tylko narzekac... Geometria na brzegach fatalna, konwergencja kolorow duza na brzegach, do tego ostrosc niezbyt dobra (na roznych kartach). Teraz doszlo mi jeszcze pompowanie obrazu (ale to akurat moze byc wina mojego Prolinka GF2Ti :( ) i fatalna wada - pionowe paski/smugi od poruszajacej sie siatki kineskopu. Nic tylko serwisowac - a w Polsce serwis Maga nie jest taki fajny jak np. Sony. Jak to mowiliscie - jest kineskop Sony w monicie Sony i jest kineskop Sony w innych chlamach... :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Mam Maga 796FD na kineskopie Sony FD Trinitron i nic tylko narzekac... Geometria na brzegach fatalna, konwergencja kolorow duza na brzegach, do tego ostrosc niezbyt dobra (na roznych kartach). Teraz doszlo mi jeszcze pompowanie obrazu (ale to akurat moze byc wina mojego Prolinka GF2Ti :( ) i fatalna wada - pionowe paski/smugi od poruszajacej sie siatki kineskopu. Nic tylko serwisowac - a w Polsce serwis Maga nie jest taki fajny jak np. Sony. Jak to mowiliscie - jest kineskop Sony w monicie Sony i jest kineskop Sony w innych chlamach... :(Zgadzam sią MAG na kineskopie Sony z końcówką FD jest fatalny ! Natomiast w przypadku modeli PF kineskopy są EKSTRA ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Mam Maga 796FD na kineskopie Sony FD Trinitron i nic tylko narzekac... Geometria na brzegach fatalna, konwergencja kolorow duza na brzegach, do tego ostrosc niezbyt dobra (na roznych kartach). Teraz doszlo mi jeszcze pompowanie obrazu (ale to akurat moze byc wina mojego Prolinka GF2Ti :( ) i fatalna wada - pionowe paski/smugi od poruszajacej sie siatki kineskopu. Nic tylko serwisowac - a w Polsce serwis Maga nie jest taki fajny jak np. Sony. Jak to mowiliscie - jest kineskop Sony w monicie Sony i jest kineskop Sony w innych chlamach... :(Zgadzam sią MAG na kineskopie Sony z końcówką FD jest fatalny ! Natomiast w przypadku modeli PF kineskopy są EKSTRA ! ..no ja bym powiedzial ze raczej odwrotnie. zreszta seria PF ma gorsze paramery (od FD): plamka 0.25 (0.24 + luminofor P22). jade na 786 FD od dwoch lat i nawet dzis znajomi pytaja co to za zyleta, wadliwy obraz szybciej przypisalbym grafie.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aiki Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Sprzedalem kilkanascie monitorow MAG 796PF i jakos nie zauwazylem slabej jakosci obrazu dodam jeszcze ze nie mialem zadnej reklamacji. Podstawa to dobra grafa:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...