LOBO Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 2) - genghis zażegnujący flame a nie podjudzający ?? Widać że dorasta na forumNo widać że się pospieszyem z pochwałami - dorastanie jeszcze przed wami ....... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 2) - genghis zażegnujący flame a nie podjudzający ?? Widać że dorasta na forumNo widać że się pospieszyem z pochwałami - dorastanie jeszcze przed wami ....... też tak myśle :] przed nimi ;) dzieci :] moja kredka maluje ładniej ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Kolejny kozak porownanie stabilnosci Barton -Celeron :lol: A powiedz mi czemu Celeron nie może być procesorem w stabilnym systemie. Nie będę ostro pisał o Twoim kozaczeniu ale czytaj, analizuj i wyciągaj wnioski potem zabieraj głos jak masz co do powiedzenia. Nie ma tam porównania do Celeronów są tylko wspomniane, że pracują mniej stabilnie za przyczyną osób które je obsługują. Dodam tylko, że drugi komp Duron @1920 też często nagina SETI (24h na dobę 1WU 3h średnio) i ten nie ma padów bo tylko programy biurowe, mp3, net i grafika 2D, 3D. A najlepsze jest i tak moja staruszka Amiga 1200 no może, że tylko trochę rozbudowana. Pozdrawiam PS Po pieniądze do szkoły albo się jeszcze uczyć i to dużo uczyć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archimonde Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Ktoś tu powiedział, ze AMD zawyża oznaczenia swoich procków. 8O No to ciesz się, że tak jest bo gdyby nie zawyżał (3200+ XP = 2200 MHz) to AMD Athlon 2200 byłby w chyba każdym możliwym teście lepszy od np.P4 2.6 GHz, a wtedy Intel by wyglądał dość śmiesznie przy AMD. Ja mam Athlona 1800@2000 (Palomino :( ) i troche potrafi zamulić, ale ogólnie jest nieźle, a mój kolega ma p4 1800 i mój wygrywa za 2 razy niższą cenę (kiedy kupowaliśmy ofkorz). Dla wszystkich forumowiczów radzę przeczytać ten artykuł:http://www.dzikie.net/?mode=1&cel=sukcesy_klopoty_amd Nie jest on wcale chwalący AMD, bo autor woli Athlony od Pentiumów tylko stwierdzający fakty. Pzdr Archie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 wiesz co sam jestes zalosny z porownywaniem amd64 do p4 32 bitowych - poczekaj na 64bitowe p4 to pogadamy - co nie zmienia faktu ze niektore 32bitowe niezle depcza po pietach 64bitowca amd :lol:A kogo to obchodzi że Intel nie ma procesorów 64 bitowych? Na razie AMD jest górą i opóźnienie Intela nie ma tu nic do rzeczy. Przecież 64 bitowe procki AMD są nawet tańsze od Intelowskich odpowiedników. Dlaczego chcesz usilnie porównywać przestarzałe procki AMD do najnowszych procków Intela? Równie dobrze można napisać że porównywanie nie ma sensu bo Intel ma procki 0.09 i żeby poczekać na odpowiedź AMD :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Kolejny kozak porownanie stabilnosci Barton -Celeron :lol: A powiedz mi czemu Celeron nie może być procesorem w stabilnym systemie. Nie będę ostro pisał o Twoim kozaczeniu ale czytaj, analizuj i wyciągaj wnioski potem zabieraj głos jak masz co do powiedzenia. Nie ma tam porównania do Celeronów są tylko wspomniane, że pracują mniej stabilnie za przyczyną osób które je obsługują. Dodam tylko, że drugi komp Duron @1920 też często nagina SETI (24h na dobę 1WU 3h średnio) i ten nie ma padów bo tylko programy biurowe, mp3, net i grafika 2D, 3D. A najlepsze jest i tak moja staruszka Amiga 1200 no może, że tylko trochę rozbudowana. Pozdrawiam PS Po pieniądze do szkoły albo się jeszcze uczyć i to dużo uczyć. mialem celine i wiem jaka byla stabilna - 95*C podkrecona na 1.5GHz i w q3 pomykalem bez zwiech... tylko wkurza mnie porownanie topowego bartona z cieniasem celina - jak juz porownywac to procki tej samej klasy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Przecież 64 bitowe procki AMD są nawet tańsze od Intelowskich odpowiednikówWiesz może odpowiedników tak, tylko porównaj sobie Pentium4 a Athlona 64. Niby jeden ma 32 a drugi 64 bity ale obecnie w testach są porównywalne. Niedawno żałowałem że nie kupiłem sobie Athlona 64 ale jak spojrzałem w ceny to nie kupiłbym za to co dałem w swój proc i płytę nawet Athlona 64 2800+. Wcale nie takie tanie te szybkie AMDki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Mi nie chodziło o porównanie wydajności kompów opartych o AMD czy Intela lecz o stabilność systemu. Jak wyżej pisano często o stabilności systemu na równi decyduje - dobór podzespołów kompa - oprogramowanie dla urządzeń, stery - oprogramowanie systemowe - dobór oprogramowania narzędziowego w tym gry - jakość wiedzy osób korzystających z kompa oraz instalacja oprogramowania - od jakości zasilania systemu - inne takie tam Dałem przykład zestawów z Celinami (bo takie są w pracy) które pracują w warunkach biurowych (około 6 kompów) które padają tak samo (no może troszeczkę częściej) jak moje kompy na AMD chociaż wykonują mniej zadań tylko net i Office. Chodziło głównie mi o to, że stabilność naszych komputerów nie zależy od jakiej marki zamontowany mamy procesor. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvis Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Oj, oj, to się porobiło :P . Sorry, ale może powinienem była dać na końcu swojego postu zamiast " :lol: ;) " całą ich serię? :? Mój jedyny Intel to był DX2-33, od tamtej pory tylko AMD :roll: W swoim poście chciałem pokazać typowy tok myślenia osoby, która kieruje się pogłaskami i tekstami w komputerświatach i innych ch*********, lecz chyba nie do wszystkich to dotarło :lol: (no offence, ofc). Ale reakcja była całkiem ciekawa :D Sorry, że dolewam oliwy do ognia... Jakoś tak wyszło :oops: Ale po co się tak unosić? Nikogo nie obraziłem w moim poście, a Wy mi tutaj zaraz od loli i innych dzieci specjalnej troski... Pozdra Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 Oj, oj, to się porobiło :P . Sorry, ale może powinienem była dać na końcu swojego postu zamiast " :lol: ;) " całą ich serię? :? Mój jedyny Intel to był DX2-33, od tamtej pory tylko AMD :roll: W swoim poście chciałem pokazać typowy tok myślenia osoby, która kieruje się pogłaskami i tekstami w komputerświatach i innych ch*********, lecz chyba nie do wszystkich to dotarło :lol: (no offence, ofc). Ale reakcja była całkiem ciekawa :D Sorry, że dolewam oliwy do ognia... Jakoś tak wyszło :oops: Ale po co się tak unosić? Nikogo nie obraziłem w moim poście, a Wy mi tutaj zaraz od loli i innych dzieci specjalnej troski... Pozdra wiesz co jak masz zamiar ironizowac to stawiaj co pare znaczacych slow ten znaczek -----> :lol: <------- bo tego nie zrobiles i w oczach wielu osob w tym moich sam na :lol: 'a wyszedles.... mam nadzieje ze taki nie jestes...pozdro 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 Każdy ma to co chce, lub to na co go stać. A prawda jest taka, że AMD wcale nie jest tańsze jeżeli chodzi o procesory 3000+ i powyżej w stosunku do intela. Dla mnie najlepszym testem wydajności nie są benchmarki, ale żywe programy. Jednym z najbardziej wiarygodnych programów pokazujacych prawdziwą moc procesora i architektury jest program klijencki SETI@home. Na moim P4 3.0 HT 2 jednostki = 2WU są liczone w 3 godziny, co na 1 WU wypada 1h i 30 m.... I który posiadacz Athlona XP ma szybciej? Wyniki oczywiście się wachają. Ale powiem jedno mam 2 procesy uruchomione, do tego zsysanie plików, antywirus, i co gram sobie jeszcze w WIII albo inne gry i nic nie chaczy!!!! Na AMD to niemożliwe!!! HT to najlepszy krok intela od mmx :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 Mówienie o Athlonach 64, o ich 64 bitowości jest po prosu żenujące.... To nie 64 bit czyni go szybkim...bo on pracuje w 32 bitach.... a jednostkę 64 bit ma zjechaną maksymalnie.....zobaczcie testy na 64 bit WinXP z 64 bit sterami totalna żenada architektury 64 bit w wydaniu AMD. To co czyni ten procesor tak szybkim to zintegrowany kontroler pamięci w rdzeniu procesora i naturalne opuźnienie cykli.... a nie 64 bity.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvis Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 @genghiskhan - no wiesz, był tam jeszcze " :wink: ", który sugerował, by nie brać tego na poważnie, no ale nie mam zamiaru się o to kłócić. Powracając do tematu - to fakt, HT daje Intelowi bardzo wiele, to trzeba przyznać... Ale gdzie mogę znaleźć testy AMD A64 w WXP64? Nigdzie takowych nie widziałem, a chciałbym sie przekonać na własne oczy o "zjechanej maksymalnie jednostce 64bit". Z tego co wiem, w Linuksie 64 bity sprawują się bardzo dobrze, znacznie skracając np. czas kompilacji jądra. Może to WXP64 jest zjechany na maksa? To tylko takie moje gdybanie/przypuszczenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 To nie 64 bit czyni go szybkim...bo on pracuje w 32 bitach.... a jednostkę 64 bit ma zjechaną maksymalnie.....zobaczcie testy na 64 bit WinXP z 64 bit sterami totalna żenada architektury 64 bit w wydaniu AMD. . Jak się uzywa 32 bitowych benchmarków pod 64 bitowym systemem to nie dziwne ze testy wypadaja słabo. Zamykam bo własciwie to wszyscy pisali tu nie na temat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...