Shake Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 Lista zmian http://www2.ati.com/drivers/Catalyst_46_Re...ease_Notes.html Download: http://www.ati.com/home/online/CatalystXPdriver.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 Znowu nie zdazylem z zalozeniem topica :lol: Forum sie wyklada cos dzisiaj... Ale juz zassysam i bedzie testowanko :D Znalazlem takie komentarze na razie: "Being on of the first to download them (10.05.30) So already tested them, on 1 Game (X2 the thread) and Villagemark D3d& OGL these are great and very fast And Catmakers, you can stop developing them Cat's now, I do not need others..nah j/k " "great new look on the control panel and a smooth feel. thx ATI" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 No ja tez zasysam. Zobaczymy jak bedzie teraz chodzil moj radzio :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Na tą wiadomość czekałem od dawna: Enabling AF to 8x and running the game Battlefield Vietnam with the graphics set to high and the display set to 1280x1024 32bpp no longer results in display corruption being seen at a certain point of the game :) I jeszcze link do zmodowanych driverków dla takich jak ja ;) http://www.ocfaq.com/softmod/download.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mysterio Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Ciekawe czy wkońcu będzie można pograć we Far Cry - a na Radku 9200 :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 masakra wydajnosc w far cry spadla o 80% jak dla mnie nie da sie grac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 wsumie duzej roznicy nie zauwazylem wiec poki co zostaje przy nich sa nowsze wiec moga byc ,ale jak wyjda dna to je zapodam sobie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 a ja powiem Wam szczerze ze mam juz serdecznie dosc tego ze co tydzien, 2tyg wychodza nowe drivery z nowymi poprawkami bledow.. przeciez mogliby dluzej posiedziec nad driverami i wydawac je np raz na miesiac albo rzadziej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 W mother nature na 4.6 mam 40FPS, a na 4.5 - 37,5FPS. Farcry jakby płynniej chodzi, a może mi się zdaje? ;) No a w BF:Vietnam anisotrop działa znakomicie. W sumie opłacało się to ściągać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 ktoś może gdzieś już wydal jakieś testy wydajnośći dla tych sterów? opłaca się je instalować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Ja jednak chyba na Omegi sobie poczekam. Przyzwyczaiłem sie do nich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shake Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 a ja powiem Wam szczerze ze mam juz serdecznie dosc tego ze co tydzien, 2tyg wychodza nowe drivery z nowymi poprawkami bledow.. przeciez mogliby dluzej posiedziec nad driverami i wydawac je np raz na miesiac albo rzadziej No tak się składa, że catalysty wychodzą +/- co miesiąc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shake Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 ktoś może gdzieś już wydal jakieś testy wydajnośći dla tych sterów? opłaca się je instalować? http://www.amd-insight.de/main.php?cat=gra...mparison&page=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejGolota Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Nie samym Far Cry czlowiek zyje ;) Jak dla mnie to jak zawsze oplacalo sie czekac. Stery OK. Jednego tylko Ati nie zapomne - ze olala uzytkownikow 98SE :( Z drugiej strony to juz dawno nowe gry zaczely szybciej dzialac na 2000 niz na 98... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 Czy w koncu pojawial sie nowy panel, o ktorym bylo tak glosno, przed ukazaniem sie poprzednich sterownikow? I jak w koncu jest z tym FarCry spada wydajnosc czy wzrasta? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 W Counter Strike nie dziala poprawnie tryb OpenGL, nie ma kolorow, chrzania sie tekstury. Myslicie ze opłaca sie instalowac 4.6 do radka 8500 ? moze ktos poleci m jakies najleprze do 8500, nie wiem co wybrac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shake Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 Czy w koncu pojawial sie nowy panel, o ktorym bylo tak glosno, przed ukazaniem sie poprzednich sterownikow? Nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shake Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 W Counter Strike nie dziala poprawnie tryb OpenGL, nie ma kolorow, chrzania sie tekstury. Zainstaluj sterowniki NGO. Są specjalnie modyfikowane pod względem CS'a Tu masz je oparte na Cat 4.6 http://www.newgenerationorder.org/NGO14b.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Msi16 Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 ee tam spodziewalem sie czegos lepszego.W Call Of Duty fps spadl o 8-10 klatek 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 Ja też czekam na Omegi - bardzo mi przypadły do gustu te stery. A mam pytanie do użytkowników Omeg i Catalystów w wersji powyżej 4. Czy w NFS:U wali wam się efekt rozmycia (motion blur), bo u mnie cały czas jak to włączę jest czarno zamiast tego efektu. I jestem ciekaw czy to wina Omeg czy ogólnie te stery tak mają w tej grze :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shake Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 W Counter Strike nie dziala poprawnie tryb OpenGL, nie ma kolorow, chrzania sie tekstury. Zainstaluj sterowniki NGO. Są specjalnie modyfikowane pod względem CS'a Tu masz je oparte na Cat 4.6http://www.newgenerationorder.org/NGO14b.exe A tu najnowsza ich wersja: http://www.newgenerationorder.org/NGO15.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 ja też poczekam na omegi, albo jeszcze sie zastanowie czy wogule zmieniać generalnie podobają mi się omegi i to że mają wbudowane podkręcanie, wole to niż caty i jakiś programik, ale moze sie przekonam. narazei z niecierpliwością wypatruje omeg i ich porównania z catami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 Do Catalystów możesz wgrać Radlinkera z Omeg, ładuje Ci się on normalnie w zakładkę, tak jakbyś instalował Omegi 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 o to spokojowe jednak mimo wszystko chcę zobaczyć testy omeg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierz Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 W Counter Strike nie dziala poprawnie tryb OpenGL, nie ma kolorow, chrzania sie tekstury. Zainstaluj sterowniki NGO. Są specjalnie modyfikowane pod względem CS'a Tu masz je oparte na Cat 4.6http://www.newgenerationorder.org/NGO14b.exe A tu najnowsza ich wersja:http://www.newgenerationorder.org/NGO15.exe Niemoge sciagnac tych sterow:/ macie jakies inne linki?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejGolota Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 Luk@s - w NFSU wszystko OK z motion blur na Catalystach, takze podejrzewam, ze wina Omeg. Albo Bog wie czego ;) Aczkolwiek osobiscie wylaczam ten efekt, poniewaz wyglada to jakby rozdzialka byla nizsza od tej jaka mam ustawiona. Nie za bardzo to im wyszlo :( Ja jednak jestem fanem obrazu ostrego jak zyleta :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shake Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 Niemoge sciagnac tych sterow:/ macie jakies inne linki?? Chyba je wycofali z tego co widze :) Ekhm, pewnie im sofmod x800pro->xt nie działał heh. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_z Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 W Counter Strike nie dziala poprawnie tryb OpenGL, nie ma kolorow, chrzania sie tekstury. Myslicie ze opłaca sie instalowac 4.6 do radka 8500 ? moze ktos poleci m jakies najleprze do 8500, nie wiem co wybrac :) Ja najlepsze wspomnienia na moim R8500 mam z Catalyst 4.1, ale dokładniej to przestuję po sesji. Narazie wiem tyle że w 3D Mark 03 na 4.1 i Athlonie 2100 MHz (10x210) miałem 1495 pkt, a teraz na 4.5 i Athlonie 2205 MHz (10,5 x 210) mam 1465. Wiem że 3D Mark to nie wyrocznia, ale widać że coś jednak spada i to mi się nie podoba. Będę miał czas to porobię więcej porównań. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shake Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 Niemoge sciagnac tych sterow:/ macie jakies inne linki?? Chyba je wycofali z tego co widze :) Ekhm, pewnie im sofmod x800pro->xt nie działał heh. A dokładnie: "i was in the IRC chat room and i asked about it. the main problem was the softmod from 9800se to 9800... it was giving lots of people blue screen of death so they removed it until its fixed." To z forum dh z dyskusji o tych sterownikach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caminero Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Witam. Zainstalowalem sobie nowe Cat. 4.6 wersja softmod no i tak wyglada sytuacja wzgledem Cat. 4.2 na ktorych jechalem do tej pory: Pomiar Frapsem Cat. 4.2 NFS U Frames: 8189 - Time: 165306ms - Avg: 49.538 - Min: 16 - Max: 85 Frames: 8363 - Time: 162345ms - Avg: 51.513 - Min: 31 - Max: 85 Colin 04 Frames: 6237 - Time: 165032ms - Avg: 37.792 - Min: 27 - Max: 44 Frames: 5814 - Time: 155106ms - Avg: 37.484 - Min: 28 - Max: 44 Painkiller Frames: 8965 - Time: 86609ms - Avg: 103.511 - Min: 67 - Max: 156 Frames: 9047 - Time: 88114ms - Avg: 102.673 - Min: 67 - Max: 157 Cat. 4.6 NFS U Frames: 8168 - Time: 160568ms - Avg: 50.869 - Min: 35 - Max: 85 Frames: 9365 - Time: 189417ms - Avg: 49.441 - Min: 20 - Max: 86 Colin 04 Frames: 5929 - Time: 156226ms - Avg: 37.951 - Min: 28 - Max: 44 Frames: 5772 - Time: 154215ms - Avg: 37.428 - Min: 28 - Max: 44 Painkiller Frames: 9734 - Time: 98147ms - Avg: 99.177 - Min: 65 - Max: 159 Frames: 8817 - Time: 88806ms - Avg: 99.283 - Min: 71 - Max: 151 Wyniki sa porownywalne, natomiast u mnie duzo plynniej zaczelo chodzic FarCry, no i jakby gra nabrala zywszych kolorow :D Wynik w 3DM01 spadl mi srednio o 120 pkt, ale na razie zostalem na nowych Cat. 4.6 oczywiscie wersja softmod :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...