Lockheed Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 Mam plyte Soltek 75DRV5-C z najnowszym biosem T1.8 Wiem, ze ram dziala najszybciej jesli ustawi sie wartosci jego timingow tak aby suma 3 pierwszych rownala sie czwartej wartosci. Niestety moja plyta w biosie oferuje tylko zdefioniowane ustawienia, czyli: Normal: 3/3/6 Fast: 2/3/6 Faster: 2/3/5 Fastest: 2/2/5 Do tego dochodzi CAS 2 lub 2.5 Jak widac nija nie da sie ustawic tego zgodnie ze zlota zasada. Co w takim wypadku mozna zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoszon Opublikowano 9 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2004 Wiem, ze ram dziala najszybciej jesli ustawi sie wartosci jego timingow tak aby suma 3 pierwszych rownala sie czwartej wartosci Z tego co wiem to nie jest do końca prawda.Nie musisz mieć dokładnie wyniku dodawania równej czwartej wartości.Największy przyrost uzyskasz już przy zmianie wartości cas z 2.5 na 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Ustawic jak najnizsze, sprawdzic na jakich ustawieniach masz najwyzsza wydajnosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...