Skocz do zawartości
woj7up

Reset przy wyższej FSB

Rekomendowane odpowiedzi

YO :!: :!: :!:

Mam pytanko !! Dlaczeko komp mi sie resetuje juz od magistrali 139 :( :( , powiem ze czym wyzsze FSB tym reset następuje po szybszym czasie a przy 145 to winda sie nie ładuje (mam XP), aaa moj HD to Seagate U6, czy to jest wina dysku ????? czy może czego innego :?: :?:

Czekam na propozycje

:arrow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyjmij z kompa wszystkie karty rozszerzen poza grafa - jak pojdzie to znaczy ze ktoras z nich nie wyrabia. To samo mozesz zrobic z dyskiem. Nie wiadomo jaka masz grafike, moze to byc takze jej wina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyjmij z kompa wszystkie karty rozszerzen poza grafa - jak pojdzie to znaczy ze ktoras z nich nie wyrabia. To samo mozesz zrobic z dyskiem. Nie wiadomo jaka masz grafike, moze to byc takze jej wina.

Ja mimo wszystko myśle że to dysk

niech to ....kuna i kupiłem Epoxa a tu :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mimo wszystko myśle że to dysk

niech to ....kuna i kupiłem Epoxa a tu :x

Przecież to napewno nie jest winny dysk.

Ja stawiam na zasiłkę!

Weź sprawdź jakie napięcia daje i podaj. Albo na niepodkręconym dysku włąćz cpuburna i np. speedfana i podaj jakie masz napięcia przy obciążeniu procka.To by było logiczne że przy coraz większym obciążeniu komp resetuje się częściej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja miałem podobnie i w biosie wyłączyłem fast command i mój athlonik poszedł 1700+/1900+ przy napięciu 1.7 a nie 1.75 pamięci 290 i timingi na max więcej nie daje bo fsb 145 jak odblokuje kiedyś mnożnik to zobaczę ile więcej śmignie. 4 godziny w 3dmarku i żadnych problemów. jak testowałem to nie było upałów więc 46* na procu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja miałem podobnie i w biosie wyłączyłem fast command i mój athlonik poszedł 1700+/1900+ przy napięciu 1.7 a nie 1.75 pamięci 290 i timingi na max więcej nie daje bo fsb 145 jak odblokuje kiedyś mnożnik to zobaczę ile więcej śmignie. 4 godziny w 3dmarku i żadnych problemów. jak testowałem to  nie było upałów więc 46* na procu

zobacze jutro ...dzięki, trza wszystko próbować :o

:arrow: ciao

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stawiam na pamięci, za ostre timingi ustawiłeś, jeśli nie to podnieś napięcie na procka

podnies napiecie na pamiotki zobacz jaka temperature ma proc moze cos masz z dioda i podaje zla temperature i jest zawysoka , pamiatki chyba nie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...