Skocz do zawartości
Pure

Q-tec 650 Wat triple fan opłaca się

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz mam modecoma 300w gt1 i już mi niewystarcza bo jak dam procka na 2630mhz i jeszcze grafe podkręce to mi linia +12v spada na 11,5 o ile nie niżej i komp ise zwiesza. Jak myśłicie ten zasilacz sie opąłca kupić

http://www.qtec.info/products/product.htm?artnr=14103 czy lepiej ten słąbszy model http://www.allegro.pl/show_item.php?item=26437286

Powiedzcie czy one trzymają napięcia i czy jak sie na nich kręci to mają stabilne napięcia a nie skaczące ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli 300 Ci nie starcza to jedynie teaz mozesz kupowac anteca jakiegos, czy fortrona 400, ten qtec na pewno nie bedzie sie sprawowal lepiej .... a wiecej to moze powiedziec Power by AMD - bo jemu chef 360 nie starczala :) wiec sie troche pomeczyl z roznymi zasilkami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale wiecie ta 650 to mnie kusi zobacze jaka cena będzie bo w RTJ mają j amieć nieodłygo bo już je zamóili. i jak cena przystępna będzie to chyba kupie ale może w tym czasie jakieś tesy sie pjawią tej 650w i sie okaze że taka lipna niejest;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale wiecie ta 650 to mnie kusi zobacze jaka cena będzie bo w RTJ mają j amieć nieodłygo bo już je zamóili. i jak cena przystępna będzie to chyba kupie ale może w tym czasie jakieś tesy sie pjawią tej 650w i sie okaze że taka lipna niejest;)

Zobacz ile on waży i się zastanów powiem Ci tylko tyle że mój zasilacz waży 3,5kg.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli ta zasilka ma realnie te 300W to bedzie super.Nie kupuj tego badziewie bo poprostu niewarto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm w sumie tak. Ale zamiast tego tagana 380w nie lepiej chifteca 420 ?? Głónie mi chodzi o jakąś pozrżądną zasilkę któa długo pociagnie i mi strczy na jakjis czas

Twoja decyzja - ja miałem do wyboru to i to ale wybrałem Tagana bo ma na +12V 22A a Chief ma "tylko" 18A. A jak pisałem wcześniej mój proc po podkręceniu może brać nawet 140W, a zdaje mi się że teraz +12 jest ważniejsze - czytałem że te nowe Radeony też ciągną z 12V. Tylko do Tagana trzeba mieć dobrze zwentylowaną obudowę - ja takiej nie mam i mój proc się marnuje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weź dobrą wagę, połż zasilacz na niej i zobacz że nie waży 3.5 KG.

http://pc-tweak.net/test_tagantg380u01.html

Czytaj tam jest napisane o jego wadze.

Byłby cięższy od Antka TC 550 :D

http://www.materiel.be/alims/tagan/page3.php

Tutaj są dokładne dane na temat masy :D 2,46kg (czyli ktoś ładnie przesadził - rzetelność testów :D )

Podoba mi się ta zasiłka - w środku duże radiatory ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dokladnie w zaden sposob przy 1,84v i 2255 MHz nie moglo tyle wyjsc, ja przy xp1700@2200mhz i 2v mam 132W ale juz przy 2100@1,85v 108W, 2000@1.725v 89W :P zaczynam sie zastanawiac czy oplaca to sie krecic dla tych 200 mhz samo zuzycie pradu 43W wiecej to juz nie tak malo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już wiem czemu taka moc wyszła. W okienkach gdzie podaje się napięcie wpisywałem przecinek zamiast kropki :lol:

Teraz pokazuje 116W. Chwilowo proc chodzi @2300Mhz.

Podoba mi się ten kalkulator, bo wymaga wpisania nominalnej częstotliwości proca, tak więc w ten sposób bierze pod uwagę steppingi (generacje) procków (dobrze mówię, nie? ;) ). Na przykład ja wybieram bartona2500 ale zmniejszam stock speed do 1670Mhz.

Sorry za OT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi