Pure Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Teraz mam modecoma 300w gt1 i już mi niewystarcza bo jak dam procka na 2630mhz i jeszcze grafe podkręce to mi linia +12v spada na 11,5 o ile nie niżej i komp ise zwiesza. Jak myśłicie ten zasilacz sie opąłca kupić http://www.qtec.info/products/product.htm?artnr=14103 czy lepiej ten słąbszy model http://www.allegro.pl/show_item.php?item=26437286 Powiedzcie czy one trzymają napięcia i czy jak sie na nich kręci to mają stabilne napięcia a nie skaczące ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 szkoda kasy: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=757...&highlight=qtec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 to jaki zasilacz bedzie najlepszy do 300zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 jezeli 300 Ci nie starcza to jedynie teaz mozesz kupowac anteca jakiegos, czy fortrona 400, ten qtec na pewno nie bedzie sie sprawowal lepiej .... a wiecej to moze powiedziec Power by AMD - bo jemu chef 360 nie starczala :) wiec sie troche pomeczyl z roznymi zasilkami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Może Tagan 380W. IMHO trzyma zdrowo pociągnął mój proc chodzący na 3500Mhz i 1,75V co daje 140W mocy i +12V było idealnie 12,0V polecam kalkulator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 ale wiecie ta 650 to mnie kusi zobacze jaka cena będzie bo w RTJ mają j amieć nieodłygo bo już je zamóili. i jak cena przystępna będzie to chyba kupie ale może w tym czasie jakieś tesy sie pjawią tej 650w i sie okaze że taka lipna niejest;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Slyszalem, ze codegen puszcza zasilke 1999 W Mega Power OC Edyszyn, mysle ze bedzie porownywalny do tego QTeca. Kup sobie porzadny zasilacz, a nie ... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 ale wiecie ta 650 to mnie kusi zobacze jaka cena będzie bo w RTJ mają j amieć nieodłygo bo już je zamóili. i jak cena przystępna będzie to chyba kupie ale może w tym czasie jakieś tesy sie pjawią tej 650w i sie okaze że taka lipna niejest;)Zobacz ile on waży i się zastanów powiem Ci tylko tyle że mój zasilacz waży 3,5kg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 hmm w sumie tak. Ale zamiast tego tagana 380w nie lepiej chifteca 420 ?? Głónie mi chodzi o jakąś pozrżądną zasilkę któa długo pociagnie i mi strczy na jakjis czas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 ale wiecie ta 650 to mnie kusi zobacze jaka cena będzie bo w RTJ mają j amieć nieodłygo bo już je zamóili. i jak cena przystępna będzie to chyba kupie ale może w tym czasie jakieś tesy sie pjawią tej 650w i sie okaze że taka lipna niejest;) jesli ta zasilka ma realnie te 300W to bedzie super.Nie kupuj tego badziewie bo poprostu niewarto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 hmm w sumie tak. Ale zamiast tego tagana 380w nie lepiej chifteca 420 ?? Głónie mi chodzi o jakąś pozrżądną zasilkę któa długo pociagnie i mi strczy na jakjis czasTwoja decyzja - ja miałem do wyboru to i to ale wybrałem Tagana bo ma na +12V 22A a Chief ma "tylko" 18A. A jak pisałem wcześniej mój proc po podkręceniu może brać nawet 140W, a zdaje mi się że teraz +12 jest ważniejsze - czytałem że te nowe Radeony też ciągną z 12V. Tylko do Tagana trzeba mieć dobrze zwentylowaną obudowę - ja takiej nie mam i mój proc się marnuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zobacz ile on waży i się zastanów powiem Ci tylko tyle że mój zasilacz waży 3,5kg. Nie oszukuj :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Weź dobrą wagę, połż zasilacz na niej i zobacz że nie waży 3.5 KG. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Jak przyszła paczka z poczty pisało 3,5kg no to nie wiem - na pewno jest bardzo ciężki. Nawet zaraz poszukam jakiegoś dowodu 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 nie wierze w te waty ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Ja też w te waty raczej nie wieże ale może ktos siw wypowie kto ma/miał taki zasilacz i nigdzie nie widziałem tego testów... niech ktoś wypowie się kto ma taki zasilacz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Weź dobrą wagę, połż zasilacz na niej i zobacz że nie waży 3.5 KG. http://pc-tweak.net/test_tagantg380u01.html Czytaj tam jest napisane o jego wadze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Weź dobrą wagę, połż zasilacz na niej i zobacz że nie waży 3.5 KG. http://pc-tweak.net/test_tagantg380u01.html Czytaj tam jest napisane o jego wadze. Byłby cięższy od Antka TC 550 :D http://www.materiel.be/alims/tagan/page3.php Tutaj są dokładne dane na temat masy :D 2,46kg (czyli ktoś ładnie przesadził - rzetelność testów :D ) Podoba mi się ta zasiłka - w środku duże radiatory ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 To ja już się nie wypowiadam bo czytałem że waży 2kg, czytałem że waży 2,5 że 3,5 ale apropo Anteca to chyba oglądałem wnętrze i są mniejsze radiatory. Poza tym jak mówiłem paczka z poczty ważyła 3,5kg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 hehehe 650 w triple fan - ciekawe gdzie by sie w fortronie 400 zmiescily 3 wentyle jak na jeden juz malo miejsca jest :lol: a tutaj az 3 weszly :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Ten 550w ma poziom halasu juz 32,8 to ten 650 pewnie 40 mimo iz deklaruja ponizej 29 dB jakos w to nie wierze przy 3 wiatraczkach w tym jeden 120mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Może Tagan 380W. IMHO trzyma zdrowo pociągnął mój proc chodzący na 3500Mhz i 1,75V co daje 140W mocy i +12V było idealnie 12,0V polecam kalkulator OMG! Wyszło mi, że mój proc bierze 157W!!! Napięcie 1,84V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Mam tylko nadzieję że ten kalk. nie oszukuje. Jeśli ktoś wie coś więcej o tym, niech się wypowie ale raczej liczy dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 OMG! Wyszło mi, że mój proc bierze 157W!!! Napięcie 1,84V. Ciekawe coś tam nawpisywał że dla twojego proca aż tyle wyszło ... Dla Bartka 2500+ @ 2800MHz 2,10V podaje 169/149W ... Dla Bartka 2500+ @ 2250MHz 1,85V podaje 105/93W ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 no dokladnie w zaden sposob przy 1,84v i 2255 MHz nie moglo tyle wyjsc, ja przy xp1700@2200mhz i 2v mam 132W ale juz przy 2100@1,85v 108W, 2000@1.725v 89W :P zaczynam sie zastanawiac czy oplaca to sie krecic dla tych 200 mhz samo zuzycie pradu 43W wiecej to juz nie tak malo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Właśnie dlatego ja wolę 3200Mhz i "tylko" 97W zamiast 85 standardowych (bo nie podnoszę napięcia) niż 3400Mhz i 1,7V i 128W. IMHO to zbytnio nie ma sensu tak katować proca no chyba że mamy jakieś super chłodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Już wiem czemu taka moc wyszła. W okienkach gdzie podaje się napięcie wpisywałem przecinek zamiast kropki :lol: Teraz pokazuje 116W. Chwilowo proc chodzi @2300Mhz. Podoba mi się ten kalkulator, bo wymaga wpisania nominalnej częstotliwości proca, tak więc w ten sposób bierze pod uwagę steppingi (generacje) procków (dobrze mówię, nie? ;) ). Na przykład ja wybieram bartona2500 ale zmniejszam stock speed do 1670Mhz. Sorry za OT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...