Heat Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 System postawiony 3 tygodnie temu , wywalone wszelkie smieci + zoptymalizowany na tyle , ze zejetej pamieci w zasobniku bylo tylko 80MB . Wczoraj podczas zamykania systemu wyskoczyl mi komunikat o braku odpowiedzi programu "win min" :/ . Przelecialem dysk programem do wyrzucania wszelkich smieci i znalazl mi 70 adwerow :/ , po czym zapuscilem skaner online mksa i wykryl mi 5 trojanow (w tym Trojan downloader , ktorego lapie regularnie) . Teraz niby wszystko jest ok , tyle , ze na starcie zamiast 80MB zajetej pamieci mam 140MB :/ a przy zalaczonym necie niekiedy wzrasta do 200MB . Tak to wyglada zaraz po starcie : Interesuje mnie svchost bo nie pamietam , zeby tak duzo zarl pamieci... Co jeszcze moze zajmowac tyle pamieci ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 U mnie też svchost.exe sporo zajmuje, tak samo załączony net. Ciekawi mnie fakt, że: - po starcie mam zajęte ok. 110 (XP + Panda AV) - po włączeniu różnych programów zajęcie wzrasta do np. 180 ale: - po ich wyłączeniu nie zawsze spada do 110 tylko zostaje np. 140, pomimo, że działają tylko te procesy, które były po starcie Czy to normalne? Jak jest u Was? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 bo to jest windows firmy mocrosoft :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 Strasznie dużo, ja mam w tej chwili z włączonym IE6 ok. raptem 80 mega. I tak np. explorer, spoolsv czy winlogon zajmują mi kilkakrotnie mniej pamięci, ciekawe dlaczego... - po ich wyłączeniu nie zawsze spada do 110 tylko zostaje np. 140, pomimo, że działają tylko te procesy, które były po starcie Czy to normalne? Jak jest u Was? Chyba chodzi o to, że zostają w pamięci biblioteki dla już zamkniętych programów - http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=56399 , tu jest rozwiązanie tego problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 bo to jest windows firmy mocrosoft :Dzajedwabista odpowiedz ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 Ja kiedyś(jak miałem winsyf98) robiłem, sobie skrypcik FreeMem = Space(jakaś liczba chyba w bajtach) i w ten sposób uwalniałem pamięć, ale teraz to jużnie jestem pewien czy to działało tak jak powinno, w każdym razie nic się nie zwaliło więc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 Ja kiedyś(jak miałem winsyf98) robiłem, sobie skrypcik FreeMem = Space(jakaś liczba chyba w bajtach) i w ten sposób uwalniałem pamięć, ale teraz to jużnie jestem pewien czy to działało tak jak powinno, w każdym razie nic się nie zwaliło więc... No uwalniało pamięc. Wywalało wszystko do swapa przez co pózniej jeszcze wolniej działało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 Możliwe i to nawet bardzo. W tamtym czasie eksperymentowałem ze wszystkim co dotyczyło komputera i przez takie właśnie zabawy musiałem tracić czas na instalacje systemu kilka razy w miesiącu badź częściej(stare dobre czasy:) ) p.s. Czy moderatorzy czasami chodzą spać? Czy może jesteście podłączeni do kroplówki z czystą kofeiną?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...