Skocz do zawartości
fisherix

jaką obudowę po raz nty:)

Rekomendowane odpowiedzi

witam!

Szukam jakiejś dobrej obudowy w miare rozsądnej cenie(<350) bez zasialcza, ponieważ po wsadzeniu amdka zrobił się piecyk:) obecnie posiadam od ok 4 lat takie coś

powiem tylko, że nie zależy mi na stylistyce tyklo na wydajności chłodzenia i oddawania ciepła :twisted: muszą w niej być co najmniej 3 wiatraki:)(w obecnej można zamontować 2: jeden 50 a drugi 80 :x, ale nawet bez nich nie widać różnicy) :) . Nic nie szkodzi, że będzie chodzić jak suszarka:) Oczywiście myśle także o alu ale jedyną rozsądną jest lian(tylko, że w polsce sprzedają tylko model 52 :evil: ) i nie wiem jak się sprawują(może ktoś sie wypowie:D )

mam nadzieje, że mi coś doradzicie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie racja. A są jakieś gotowe zwentylowane obudowy, bo jednak wiatraki trochę kosztują. A w ogóle kucyk jako że jesteśmy z tego samego miasta więc pytam nie wiesz gdzie można pooglądać jakieś firmowe obudowy :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u nas w dziurze yyy nie ma szans

:lol:

jedynie znajomy w sklepie na "Manhatanie" ma budę z plexi, jako że nawiązał współpracę z 4max - ma wszystko po ich cenach itp. pod zamówienie 8)

tylko to mi przychodzi do głowy jeśli chodzi o ciekawe budy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie to jest problem chyba że się kiedyś do 4maxa przejadę do Katowic bo jak będę miał kasę to raczej nie kupiłbym budy oglądając ją tylko w necie.

Albo i nie przejadę bo tam Chiefów nie ma. A jak z tymi wiatrakami są już w obudowach Chiefa czy trzeba sobie kupić :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm te CHIEFTECKI nie są takie złe :P szczególnie podoba mi się ten model: CHIEFTEC BX-02B-B-B(ten na samym dole) czy orientuje się ktoś czym on się różni od serii dragonów? ile kosztuje bez zasiłki i bez wiatraków? Z opisu można wnioskować, że da się zamontować 6 śmigiełek tak? ile kosztuje z wiatraczkami? czy w zestawie są kable itp?

plis odpowiedzcie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja kupowałem swoją bez zasiłki, dałem chyba około 320zł, taka jak w podpisie.

wiatraczek był jeden na wyposażeniu, ta buda co pokazałeś jest zapewne taka sama w środku jak reszta, więc miejsca na wiatraki co nie miara.

mnóstwo koszyków i miejsca

nie zastanawiaj się, nie znajdziesz nic lepszego w tej cenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy orientuje się ktoś czym on się różni od serii dragonów?

roznia chyba tylko paroma udogodnieniami we wnetrzu (BX ma m.in. bezsrubkowy montaz kart pci, itp...) sprawdz sobie dokladnie na www.chieftec.pl tam przy opisie kazdej obudowy masz opis wnetrza (DRAGON i BX)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi