Skocz do zawartości
SzymonTER

wasza ocena coolerka

Rekomendowane odpowiedzi

Co sadzicie o takim zestawieniu:

THERMALRIGHT SLK 900A

PAPST 8412 N2GLE

Arctic Silver 5

Dobrze to schłodzi mojego @3200+

Będzie super cicho? Zasne w nocy :P? Ma ktoś taki wentyl i radiator? Możecie coś o nich powiedzieć?

Czy spokojnie wejdzie to na moją 8RDA+ i nie wyrwie gniazda :D ?

Prosze o uwagi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wejdzie na RDA i bedzie cicho. osobiscie polece ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> jakis wentyl 92mm i dac go na 5 lub 7V. bedzie i cicho i wydajnie. mam starszego brata 900.

buda zamknieta, wentyl na 7V 92mm noname, arctic pod zasilka, napiecie 1.95V, temp w pokoju 25-26st

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie widzieliście gdzieś porównania termalrightów do zalmana 7000A-Cu?

Chodzi mi o wydajność thermalrighta z jakims wolnoobrotowym wentylem, bo zalman na high jest dla mnie za głośny, a przy o/c niestety muszę go już tak zapuszczać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może lepiej kupić wentylator NoiseBlocker S3 z regulacją obrotów? Jak gram nie musi być cicho bo i tak mam głośno dźwięk, ale chodzi mi o cisze w nocy i podczas pracy idle :) Więc może to by było dobre rozwiązanie?

UPDATE: Właśnie znalazłem u siebie wentylator PANAFLO FBK-09A24L na 24V, puszczam go na 12 V i chodzi ale nie wiem jak będzie z chłodzeniem. Jak go pod prostownik podłocze (24V to trochę hałasuje - chyba 26dB, ale na 12V jest niesłyszalny :D Chyba narazie kupie tylko nowy radiator i zamontuje na nim tego PANAFLO, co wy na to :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi