KGB Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Czy ktos widzial juz do kupienia jakies plyty na KT880 ? Bo wiem ze w Pronoxie sa juz Gigabyte na KT880 i to w sensownych cenach (cos ~340pln z watem) -za pare dni sprawdze dokladnie jezeli ktos ma dojscie do innych hurtowni to niech sie podzieli informacjami -moze juz sie pojawily plyty jakis sensownych producentow Pronox jest dystrybutorem Epoxa -Epoxow na KT880 jeszcze nie ma w ofercie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 też czekam z utęsknieniem na jakiegoś abita na kt880.......A z kupnem tego gigabyta bym poczekał, pewnie zrobił znowu, szybką, stabilną płytke ale beznajdziejną dla overclockera Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 kupowac to nie mam zamiaru ten watek ma raczej funkcje informacyjna dziwi mnie tylko fakt ze te Gigabyte nie sa dostepne w sklepach ,a w Pronoxie sa na stanie magazynowym Update: Gigabyte sa juz na allegro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sernikus Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 wczoraj kupilem gigabyte`a 7vt880-l w sklepie...... :)) " ten chipset to VIA KT880. wiem, bo od wczoraj mam GIGABYTE 7VT880-L na tymze chipsecie. zeby bylo smieszniej - tej plyty nie ma na stronach gigabyte`a . przed zakupem rozmawialem z gigabyte polska (zeby sie upewnic ze to nie zadna podrobka itp) i powiedziano mi , ze wszystko ok. po prostu okazuje sie , ze rynek europy srodkowo-wschodniej to dla nich najlepszy rynek zbytu na platformy amd i dopiero teraz zaczynaja wysylac te plyty na rynki zachodnie ... pierwsze wrazenia - porzadnie zrobiona plyta , ma 2X SATA , siec 10/100, 2x IEE 1394 (chociaz niby ma je miec tylko wersja Pro to u mnie jest chip i gniazda i toto dziala ! ) dzwiek realtek . i najwazniejsze - dual channel ! wg instrukcji mozna obsadzic wszystkie cztery banki i bedzie chodzilo w dualu . niestety dopiero dzisiaj bede testowal dual`a .... (musze wymienic 1 512-tke na 2x 256 ) dla "podkrecaczy" mam raczej zla wiadomosc . plyta nie ma blokady zegara PCI/AGP ! przy podwyzszaniu FSB PCI rowniez idzie w gore . nie ma mozliwosci zmiany .... napiecia rowniez (BIOS) podaje bez wartosci a tylko "OK" jest za to mozliwosc podwyzszenia napiec procka, agp i ddr. prawdopodobnie nastepne wersje BIOS-u cos tu zmienia .... aha , katowalem wczoraj ta plyte (+ barton 2500, radeon9800pro, 2xbarracuda 40Gb, 1XDVD itp) na wszelkie dostepne mi sposoby i jak na razie nie udalo mi sie nic zawiesic. ba , w porownaniu z Epox`em 8KRAI mam wrazenie ze plyta chodzi znacznie "pewniej" (np w FarCry nie mam juz "lag`ow" na poczatku poziomu (512mb!) a i w 3dmarku mam te 150pkt wiecej....." mam juz dwa twinmos`y 256 .... dzis bede testowal .... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreggo Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 W GRAL'u mają Asusa A7V880 w cenie 410 zł. Fajna płyta, dobrze możliwości jak za tą cenę. Jest też Gigabyte. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 W GRAL'u mają Asusa A7V880 w cenie 410 zł. Fajna płyta, dobrze możliwości jak za tą cenę. Jest też Gigabyte. Podaj adres tego sklepu jak mozesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreggo Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 www.gral.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dextor Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 Pronox jest dystrybutorem Epoxa -Epoxow na KT880 jeszcze nie ma w ofercie :( i raczej nie będzie miał ... gdzieś na jakimś zachodnim forum czytałem wypowiedź gościa z epox który wspominał że narazie epox nie ma w planach wydawania płyty na kt880 :( ... w sumie fakt po co wydawać nową płytę na platformę która za rok, półtora, kiedy potanieją platformy 64 bitowe, będzie już przestarzała ... ja narazie psotawiłem na epox 8krai i może skuszę się by wymienić na nowe via ale jak już to na epox ... chociaż w sumei czy warto dla tego dual channel kombinować ?? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreggo Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 chociaż w sumei czy warto dla tego dual channel kombinować ?? :) Z tą płytą co masz? Oczywiście, że nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 dual mało daje a nowa via jest tylko równa wydajnościowo z nF2 ale nie ma problemów z zegarem. poza tym socketA pożyje jeszcze jakiś czas choć płyty pod amd 64 kosztują 500zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model1 Opublikowano 7 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2004 Niewiecie może czy ta płytka ma kontroler FW? IEEE 1394??? Z góry dzieki z odpowiedź możecie odpowiedziec na e-maila: model1@wp.pl Jak tam dobrze się spisuje??? Chcę ją kupić :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Co z tymi Abitami i/lub Epoxami na kt880?Bo kurcze info o nich jest już od pażdziernika (Abit http://pclab.pl/modules.php?op=modload&nam...ticle&sid=6540) i stycznia (Epox http://pclab.pl/modules.php?op=modload&nam...ticle&sid=8143) a na ich stronach nic o tym do tej pory.Co jest?A jak z O/C na innych z kt880 i "zwykłych" bartonach 2500+? Ciekawe czy opłaca mi się zmieniać to moje MSI? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbigdwo Opublikowano 28 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2004 Popatrz tutaj http://www.amdmb.com/search.php?search=KT880 zbychu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 Popatrz tutaj http://www.amdmb.com/search.php?search=KT880 znalazłem tam info o Asusie i Solteku i płytach na Athlona 64... może coś przeoczyłem.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 Czy płyty oparte na KT880 mają blokade PCI/AGP [mi wydaje się że nie] jak jest ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fetorman Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 Maja TYLKO te ktore sa oparte na czipie KT880PRO. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kij Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 Czy płyty oparte na KT880 mają blokade PCI/AGP [mi wydaje się że nie] jak jest ?? Z tym jest bardzo różnie. KT880 ma możliwość zablokowania PCI/AGP i wtedy nie trzeba się martwić przy kręceniu FSB. Praktycznie to zależy od producenta płyty. -Gigabyte jak to Gigabyte nic nie ułątwia i raz, że PCI/AGP ciągel zależy od FSB to jeszcze te śmieszne patenty z niemożliwością przydzielania innych dzielników, więc zabawa w druciki -Soltek wyglądałby fajnie, bo w biosie są wszelkie napięcia, ale też nie zablokowali PCI/AGP i to jest już dziwne, jak Soltek takie coś mógł zrobić -Asus ma zablokowane PCI/AGP, tylko bida jest bo nie ma regulacji napięcia na NB, kolesie dojechali do FSB225, gdzieśmi się link podział -jest jeszcze MSI (na tomsie recka jest) i wyglada nieźle, bo ma 3 fazy na procesorze, a i reszta może też oka (nigdzie nei napisali czy zablokowane PCI/AGP, ale jak 3 fazy dali to i moze konkretniej do płyty podeszli) PZDR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yakumo0 Opublikowano 29 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2004 jak byłem w niemczech to widziałem tą MSI na KT880 za 53 ojro :) czyli nie drogo ale i tak wole nForca pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...