Skocz do zawartości
Kemot

Po co?! [pytania]

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Tak sobie czytam, przeglądam i dochodzę do dziwnych pytań nt. podkręcania - PO CO?! Co nam (Wam, bo ja nie podkręcam) to całe podkręcanie i wyciskanie siódmych potów z proca i całej elektroniki? Czy to dla sprawdzenia swoich umiejętności w temacie, czy macie za mało kasy na wydajny sprzęt którego nie trzeba będzie pędzić a przydał by się np. w grafice 3D, czy też chciecie sprawdzić kiedy się spali, coś nawali i jak długo pożyje? Czy oprócz podkręcania korzystacie z uzyskanych efektów na codzień (bo akurat jest to potrzebne np. w jakiejś cholernie wymagającej grze /przykład: FS2004 z ustawieniami na maxa/) czy to taka "sztuka dla sztuki" cos a'la "tuning malucha" - spojlery jak od mysliwca, reflektory że pali się asfalt ale to jest nadal maluch i świat się śmieje jak go widzą.

Co Wy na to? Dajcie jakieś odpowiedzi bo mnie ten temat nurtuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm ja tam 7 potow nie wysciskam ;) jeszcze :)

a podkrecam bo za cene axp2000+ mam cos ~2600-2800+ (nie wiem jak to liczyc dla thoughbreda)

a tak wogole to takie hobby ;) tak przynajmniej jest dla mnie :)

i to nie jest tuning malucha, bo w maluchu to mocy nie doda a OC jak najbardziej mocy doda :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy to dla sprawdzenia swoich umiejętności w temacie

tak

czy macie za mało kasy na wydajny sprzęt którego nie trzeba będzie pędzić a przydał by się np. w grafice 3D

tak

czy też chciecie sprawdzić kiedy się spali, coś nawali i jak długo pożyje?

tak

Czy oprócz podkręcania korzystacie z uzyskanych efektów na codzień (bo akurat jest to potrzebne np. w jakiejś cholernie wymagającej grze /przykład: FS2004 z ustawieniami na maxa/)

tak

czy to taka "sztuka dla sztuki" cos a'la "tuning malucha"

tak

Jak sam widzisz....wszystkie domysly okazaly sie sluszne....generalnie rzecz biorac kazdy podkreca z innego powodu, ale wiekszosc z nich jest zawarte w Twoich dywagacjach.

Jedni kupuja najlepszy sprzet wyciskajac z niego ile_sie_da , zeby miec jak najwiecej pkt. w 3dMarkach, inni podkrecaja dla zabawy/sprawdzenia sie....jeszcze inni maja slaby sprzet bo na wiecej ich nie stac i staraja sie wyciagnac z niego jak najwiecej.

Dla niektorych jest to po prostu hobby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja podkręcam dla:

1.Większej wydajności, bo na lepszy pc mnie nie stać chociaż uważam ze i tak sprzęcik mam ok.

2.Lubie widzieć na ORB i innych swoje pierwsze miejsca biorąc pod uwagę kompa(szczególnie grafe):)

3.I oczywiście dla przyjemności.

A to tez jest cos kupic np Athlona2500 za 400zl i go podkrecić na 3200+ a nie wydawac np 800zł na orginalnego 3200+.

PO CO PRZEPŁACAĆ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi