Kemot Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Cześć. Tak sobie czytam, przeglądam i dochodzę do dziwnych pytań nt. podkręcania - PO CO?! Co nam (Wam, bo ja nie podkręcam) to całe podkręcanie i wyciskanie siódmych potów z proca i całej elektroniki? Czy to dla sprawdzenia swoich umiejętności w temacie, czy macie za mało kasy na wydajny sprzęt którego nie trzeba będzie pędzić a przydał by się np. w grafice 3D, czy też chciecie sprawdzić kiedy się spali, coś nawali i jak długo pożyje? Czy oprócz podkręcania korzystacie z uzyskanych efektów na codzień (bo akurat jest to potrzebne np. w jakiejś cholernie wymagającej grze /przykład: FS2004 z ustawieniami na maxa/) czy to taka "sztuka dla sztuki" cos a'la "tuning malucha" - spojlery jak od mysliwca, reflektory że pali się asfalt ale to jest nadal maluch i świat się śmieje jak go widzą. Co Wy na to? Dajcie jakieś odpowiedzi bo mnie ten temat nurtuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 hmm ja tam 7 potow nie wysciskam ;) jeszcze :) a podkrecam bo za cene axp2000+ mam cos ~2600-2800+ (nie wiem jak to liczyc dla thoughbreda) a tak wogole to takie hobby ;) tak przynajmniej jest dla mnie :) i to nie jest tuning malucha, bo w maluchu to mocy nie doda a OC jak najbardziej mocy doda :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Czy to dla sprawdzenia swoich umiejętności w temacietakczy macie za mało kasy na wydajny sprzęt którego nie trzeba będzie pędzić a przydał by się np. w grafice 3Dtakczy też chciecie sprawdzić kiedy się spali, coś nawali i jak długo pożyje?takCzy oprócz podkręcania korzystacie z uzyskanych efektów na codzień (bo akurat jest to potrzebne np. w jakiejś cholernie wymagającej grze /przykład: FS2004 z ustawieniami na maxa/)takczy to taka "sztuka dla sztuki" cos a'la "tuning malucha"tak Jak sam widzisz....wszystkie domysly okazaly sie sluszne....generalnie rzecz biorac kazdy podkreca z innego powodu, ale wiekszosc z nich jest zawarte w Twoich dywagacjach. Jedni kupuja najlepszy sprzet wyciskajac z niego ile_sie_da , zeby miec jak najwiecej pkt. w 3dMarkach, inni podkrecaja dla zabawy/sprawdzenia sie....jeszcze inni maja slaby sprzet bo na wiecej ich nie stac i staraja sie wyciagnac z niego jak najwiecej. Dla niektorych jest to po prostu hobby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dizzy1972 Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Korzystam cały czas z tego że podkręciłem procka :D Liczę SETI 24h na dobę :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Ja podkręcam dla: 1.Większej wydajności, bo na lepszy pc mnie nie stać chociaż uważam ze i tak sprzęcik mam ok. 2.Lubie widzieć na ORB i innych swoje pierwsze miejsca biorąc pod uwagę kompa(szczególnie grafe):) 3.I oczywiście dla przyjemności. A to tez jest cos kupic np Athlona2500 za 400zl i go podkrecić na 3200+ a nie wydawac np 800zł na orginalnego 3200+. PO CO PRZEPŁACAĆ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...