mefju Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 są swieta zaczelo mi sie nudzic w domu. postanowilem wgrac sobie gta vice city. okazalo sie ze co chwilkę są przycinki. mam P4 2,4 ghz plyte epox 4g4a na ddr333 ramy corsair 333 512mb fx 5900ultra i co najgorsze dysk 20 gb 5200rpm czy to jest wina dyski twardego/ ZACINKI SA TAK MOCNE ZE NIE DA SIĘ PLYNNIE GRAC nie są to dlugie przycięcia ale sa .... co robic? czego to wina? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 hmm dziwne, bo mój brat gra w GTA: VC na max detalach i nic nie tnie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[ HAIZ ] Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Grafa nie wyrabia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro200 Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 "]Grafa nie wyrabia.Chyba se żartujesz :lol: :!: Na tego typu qmpie to Vice City powinno śmigać aż miło :roll: :!: Na komputerze brata mojej kobiety czli na Athlonie XP 1,7+ 256 DDR (NoName) oraz GeForce 4 420 chodzi wszystko na full detalach ale przy 800*600*32 wiec muszisz mieć coś powalonego ale trudno okrślić co :roll: :?: W sumie ta gra jest cała powalona :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefju Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 "]Grafa nie wyrabia. oszalales??? :lol: wszystko bym podejrzewał nawet procek ale nie grafe!! a moze chodzi ci o px shardera? nawet jesli to i tak gra płynnie powina latac! grafika na drugim kompie ma 6300 w 3dmark 03 !! przeniosłem ją na komputer brata z troche gorszym configiem no ale niewiele! hmm a moze to dysk? nie jest to najszybszy sprzęt bo tylko 5200rpm ale kumpel ma podobny i u niego wszystko smiga... juz sam nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[ HAIZ ] Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Nie wyrabia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefju Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 a twoj 9500pro tez by nie wyrabial? moze sprawdz - co bedzie jesli twoj wyrobi a moj nie ? :lol: rispekt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[ HAIZ ] Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zartowalem ;) YYYYYYY O dysku niema co rozmawiac, w opcjach cosik pokombinuj, moze ma rozdzialke za wysoka ustawiona, moze zainstaluj jakas inna wersje gry, sciagnij innego kraka, kombinuj. Ale pewnie i tak Ci grafa nie wyrabia :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefju Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 uff a juz sie wystraszylem :P hmmm nie wiem nawet sterowniki inne wgralem do grafiki ale tez nic :/ kurde chyba bede musiał sobie odpuscic ta gierke:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 a moze na zasiłce za bardzo napiecia lataja przy tej karcie jaki masz zasilacz moze procek ci sie grzeje albo tez cos z napieciami Sprawdz temp i napiecia w obciazeniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Najpewniej wine ponosi jakas usluga w tle, cisnij ctrl+alt+del i sprawdz co masz w procesach, przeskanuj system, do tej gry komponenty sa kompletnie wystarczające dysk tez. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 co ty opowiadasz, przeciez to plynnie na 2048 rozdzialce powinno chodzic !!! u mnie na Ti da sie grac na takiej rozdzialce, musisz polukac po roznych sterach chyba ze zasilka moze nie wyrabiac, albo tez stery od plyty glownej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 ta gra chyba ma skopany engine ja na swoim kompie Ti4200@4600 1280x1024 ful i mam to samo co ty krótkie przyciecia a w Colinie IV mam prawie ciagle 60 fps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefju Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 hmm zasilacz mam antec 380 W a wiec nie sądze aby to byla jego wina :] procesora temperatura oscyluje w granicach 45*C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[ HAIZ ] Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 co ty opowiadasz, przeciez to plynnie na 2048 rozdzialce powinno chodzic !!! u mnie na Ti da sie grac na takiej rozdzialce, musisz polukac po roznych sterach chyba ze zasilka moze nie wyrabiac, albo tez stery od plyty glownej Raczysz sobie zartowac :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 widze ze coraz to lepsi spece na forum siedza - masz stary dysk 20GB 5400 to go zdefragmentuj i dopiero odpal gierke moze to cos pomoze, ustaw dobrze swapa i wsio pS. engine tej gierki tez nie jest najwyzszych lotow :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[ HAIZ ] Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Wlasnie Cie zauwazylem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefju Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 defragment byl robiony juz ze 3 razy :lol: ale i tak z wielkimi oporami. na win ME w moim przypadku rzadko kiedy da się do konca zdefragmentowac dysk :lol: zmuszony jestem na stergo os ze względu na niezbędną w drugim kompie karte telewizyjną.. jest stara i nie ma sterów do XP :/ w necie tez szukame i nic nie znalazlem.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 "] co ty opowiadasz, przeciez to plynnie na 2048 rozdzialce powinno chodzic !!! u mnie na Ti da sie grac na takiej rozdzialce, musisz polukac po roznych sterach chyba ze zasilka moze nie wyrabiac, albo tez stery od plyty glownej Raczysz sobie zartowac :lol: chyba ty sobie zartujesz, dam sobie glowe uciac ze nie mam zadnego wiecha w tej grze na tej rozdzialce, ale nie mowie tez ze mam duzo FPS moze myslisz ze jak w radku nie da sie grac na takiej rozdzialce, to taki poczciwy Ti sobie lepiej poradzi ?? i tu sie grubo mylisz ;) ale zeby nie bylo nie twierdze ze Ti jest lepszy od 9500pro, bo napewno tak nie jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 a czy problem jest tylko w tej grze czy jakis innych tez? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[ HAIZ ] Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Nieno ale serio na full detail i 2048 nie przytnie sie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Msi16 Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 przeskanuj adawerem i mksclen,troyan remover moze jakies gowno siedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 "]Nieno ale serio na full detail i 2048 nie przytnie sie?seryjnie, po co mialbym klamac , skoro i tak Ti ti juz dosyc stara grafa, a na FPSy i tak sie z nikim nie scigam mam tak mylse 15FPS (nie mniej), przycinek nie ma, czasem jak na jakiejs pustej ulicy jest to czuc naplyw FPSow, ale mowie grac sie tez da ;) chodzi podobnie jak 1024 z wlaczonymi AAx4 i AF x8 - tak mniejwiecej ;) a co do topicu mowie jeszcze raz, instalnij se jakies nowe stery czy cos, powinno pomoc i jeszcze dokladam sie do wczesniejszego pytania, czy tylko w VC ci tak tnie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 mialem to samo. GTA VC cieła się :( moja karta to FX 5900XT. nie pomagało doslownie nic. karte sprzedalem i mam spokój. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 ta gra chyba ma skopany engine ja na swoim kompie Ti4200@4600 1280x1024 ful i mam to samo co ty krótkie przyciecia a w Colinie IV mam prawie ciagle 60 fps ja na ti 4200 nie mialem żednych przycięć. idealna płynność :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 defragment byl robiony juz ze 3 razy :lol: ale i tak z wielkimi oporami. na win ME w moim przypadku rzadko kiedy da się do konca zdefragmentowac dysk :lol: zmuszony jestem na stergo os ze względu na niezbędną w drugim kompie karte telewizyjną.. jest stara i nie ma sterów do XP :/ w necie tez szukame i nic nie znalazlem....wejdz do biosu i zobacz agp aparature size jaki masz ( ustaw 128 mb), sprawdz ustawienia agp w windzie, wymien winde na xp albo 2000 bo me to chyba najwieksza lipa ze stajni microsyfu, spradz czy nie masz czasem aa albo aniso wlaczonego, wgraj najnowsze stery do grafy i plyty glownej itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Qurcze ja na GF 2 MX i Duronie 800 Mhz grałem w GTA:VC... Ja na twoim miejscu zrobił bym formata...i musi pomóc... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Qurcze ja na GF 2 MX i Duronie 800 Mhz grałem w GTA:VC... Ja na twoim miejscu zrobił bym formata...i musi pomóc... :) mi niestety format nic nie dał . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 No to jak format nie pomógł to ja naprawde wymiękam....moshe sterowniki albo ustawienia gry ?? chociaz nawet jesli w sterach byloby ustawoane Antialiasing 8x to tesh powinno pojsc na takiej karcie....naprawde nie wiem...w dysku nie mozemy sie doszukiwac przyczyny bo ja tyz mam 20 Gb 5400 RPM i gralem....bardzo chcial bym pomoc ale jus mi nic na mysl nie przychodzi.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Najpewniej taki urok tej gry, ja tez tak mialem tzn nie wiem czy tak samo ale sporadyczne przyciecia tez mialem chyba na gf4 mx440 to bylo i wowczas pomogl reinstall gry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...