Skocz do zawartości
mefju

GTA VC zacina sie na fx5900ultra

Rekomendowane odpowiedzi

są swieta zaczelo mi sie nudzic w domu. postanowilem wgrac sobie gta vice city. okazalo sie ze co chwilkę są przycinki. mam P4 2,4 ghz plyte epox 4g4a na ddr333 ramy corsair 333 512mb fx 5900ultra i co najgorsze dysk 20 gb 5200rpm

czy to jest wina dyski twardego/ ZACINKI SA TAK MOCNE ZE NIE DA SIĘ PLYNNIE GRAC nie są to dlugie przycięcia ale sa .... co robic? czego to wina?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]Grafa nie wyrabia.

Chyba se żartujesz :lol: :!: Na tego typu qmpie to Vice City powinno śmigać aż miło :roll: :!:

Na komputerze brata mojej kobiety czli na Athlonie XP 1,7+ 256 DDR (NoName) oraz GeForce 4 420 chodzi wszystko na full detalach ale przy 800*600*32 wiec muszisz mieć coś powalonego ale trudno okrślić co :roll: :?: W sumie ta gra jest cała powalona :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]Grafa nie wyrabia.

oszalales??? :lol: wszystko bym podejrzewał nawet procek ale nie grafe!! a moze chodzi ci o px shardera? nawet jesli to i tak gra płynnie powina latac!

grafika na drugim kompie ma 6300 w 3dmark 03 !!

przeniosłem ją na komputer brata z troche gorszym configiem no ale niewiele! hmm a moze to dysk? nie jest to najszybszy sprzęt bo tylko 5200rpm ale kumpel ma podobny i u niego wszystko smiga... juz sam nie wiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zartowalem ;) YYYYYYY O dysku niema co rozmawiac, w opcjach cosik pokombinuj, moze ma rozdzialke za wysoka ustawiona, moze zainstaluj jakas inna wersje gry, sciagnij innego kraka, kombinuj. Ale pewnie i tak Ci grafa nie wyrabia :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co ty opowiadasz, przeciez to plynnie na 2048 rozdzialce powinno chodzic !!! u mnie na Ti da sie grac na takiej rozdzialce, musisz polukac po roznych sterach chyba ze zasilka moze nie wyrabiac, albo tez stery od plyty glownej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co ty opowiadasz, przeciez to plynnie na 2048 rozdzialce powinno chodzic !!! u mnie na Ti da sie grac na takiej rozdzialce, musisz polukac po roznych sterach chyba ze zasilka moze nie wyrabiac, albo tez stery od plyty glownej

Raczysz sobie zartowac :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

defragment byl robiony juz ze 3 razy :lol: ale i tak z wielkimi oporami. na win ME w moim przypadku rzadko kiedy da się do konca zdefragmentowac dysk :lol: zmuszony jestem na stergo os ze względu na niezbędną w drugim kompie karte telewizyjną.. jest stara i nie ma sterów do XP :/ w necie tez szukame i nic nie znalazlem....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]

Raczysz sobie zartowac :lol:

chyba ty sobie zartujesz, dam sobie glowe uciac ze nie mam zadnego wiecha w tej grze na tej rozdzialce, ale nie mowie tez ze mam duzo FPS

moze myslisz ze jak w radku nie da sie grac na takiej rozdzialce, to taki poczciwy Ti sobie lepiej poradzi ?? i tu sie grubo mylisz ;)

ale zeby nie bylo nie twierdze ze Ti jest lepszy od 9500pro, bo napewno tak nie jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]Nieno ale serio na full detail i 2048 nie przytnie sie?

seryjnie, po co mialbym klamac , skoro i tak Ti ti juz dosyc stara grafa, a na FPSy i tak sie z nikim nie scigam

mam tak mylse 15FPS (nie mniej), przycinek nie ma, czasem jak na jakiejs pustej ulicy jest to czuc naplyw FPSow, ale mowie grac sie tez da ;)

chodzi podobnie jak 1024 z wlaczonymi AAx4 i AF x8 - tak mniejwiecej ;)

a co do topicu mowie jeszcze raz, instalnij se jakies nowe stery czy cos, powinno pomoc

i jeszcze dokladam sie do wczesniejszego pytania, czy tylko w VC ci tak tnie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

defragment byl robiony juz ze 3 razy :lol: ale i tak z wielkimi oporami. na win ME w moim przypadku rzadko kiedy da się do konca zdefragmentowac dysk :lol: zmuszony jestem na stergo os ze względu na niezbędną w drugim kompie karte telewizyjną.. jest stara i nie ma sterów do XP :/ w necie tez szukame i nic nie znalazlem....

wejdz do biosu i zobacz agp aparature size jaki masz ( ustaw 128 mb), sprawdz ustawienia agp w windzie, wymien winde na xp albo 2000 bo me to chyba najwieksza lipa ze stajni microsyfu, spradz czy nie masz czasem aa albo aniso wlaczonego, wgraj najnowsze stery do grafy i plyty glownej itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jak format nie pomógł to ja naprawde wymiękam....moshe sterowniki albo ustawienia gry ?? chociaz nawet jesli w sterach byloby ustawoane Antialiasing 8x to tesh powinno pojsc na takiej karcie....naprawde nie wiem...w dysku nie mozemy sie doszukiwac przyczyny bo ja tyz mam 20 Gb 5400 RPM i gralem....bardzo chcial bym pomoc ale jus mi nic na mysl nie przychodzi....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi