Skocz do zawartości
mefju

GTA VC zacina sie na fx5900ultra

Rekomendowane odpowiedzi

No to jak format nie pomógł to ja naprawde wymiękam....moshe sterowniki albo ustawienia gry ?? chociaz nawet jesli w sterach byloby ustawoane Antialiasing 8x to tesh powinno pojsc na takiej karcie....naprawde nie wiem...w dysku nie mozemy sie doszukiwac przyczyny bo ja tyz mam 20 Gb 5400 RPM i gralem....bardzo chcial bym pomoc ale jus mi nic na mysl nie przychodzi....

czasem niestety tak bywa, że gra jest niekompatybilna ( nie wiem jak to nazwać :) ) ze sprzętem. o dziwo jak wymieniłem FX na 9600Xt testowałem GTA VC i nie miałem żadnego przycinania 8O

przykladowo mam Painkillera i giera mi sie przycina na radku 9600XT 8O jak są jakieś wybuchy lub przejścia w dzwiach giera tnie się! lekko bo lekko ale mam ta wzrok wyczulony że zauważam to.

w grach które mi przycinały znajdu się NFSU. przycinal się 3 razy na wyścig zawsze w tych samych miejscach :) ale to już na ti 4600.

chociaż ostatnio zainstalowałem NFSU i też 3 razy się przytnie zawsze na pierwszej planszy. a sprzet mam calkowicie inny niż ten co był w konfingu na 4600.

programiści powinni lepiej się przyłożyć do optymalizacji!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja vym radził completny FORMAT:

tzn pierw zassać odpowiednio nowe stery, Direct X , service packa itp Poinstalować wsio od nowa włącznie z aktualizacją Windows Update. Pospradzać jeszcze raz BIOS, ustawić stosunkowo wysoki plik wymiany i zainstalować od nowa Vice City :!: :!: Powinno pomóc, jeśli nie to sam nie wiem........

PS. pytanie do Mefju => a inne gry chodzą OK :?: Tzn takie bardziej wymagające typu Far Cry itp :?:

PS.2 możesz jeszcze spróbować zanieść grafe do kolegi i u niego przetestować na Vive City

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja vym radził completny FORMAT:

tzn pierw zassać odpowiednio nowe stery, Direct X , service packa itp Poinstalować wsio od nowa włącznie z aktualizacją Windows Update. Pospradzać jeszcze raz BIOS, ustawić stosunkowo wysoki plik wymiany i zainstalować od nowa Vice City :!: :!: Powinno pomóc, jeśli nie to sam nie wiem........

PS. pytanie do Mefju => a inne gry chodzą OK :?: Tzn takie bardziej wymagające typu Far Cry itp :?:

PS.2 możesz jeszcze spróbować zanieść grafe do kolegi i u niego przetestować na Vive City

kolego a jak radzisz instalować windows update przed zainstalowanie DX sterów do płyty i karty graficznej? czy na samym końcu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm service paxk do widowsa ME hmm a gdzie to znajde?:D nie wiem czy chodzą inne gry bo niestety nie mam ich duzo :( ostatnio wszystkie zmuszony bylem pochowac bo CHWDP byla u mnie w domciu :] gdzies sa w piwbnicy ale nie chce mi sie szukac :P

co do formata to mam naprawde sporo bardzo waznych danych na tym dyskuktórych nie chcialbym stracic ;)

poprostu zrezygnowalem z gierki i tyle!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta gra chyba ma skopany engine ja na swoim kompie Ti4200@4600 1280x1024 ful i mam to samo co ty krótkie przyciecia

a w Colinie IV mam prawie ciagle 60 fps

ja na ti 4200 nie mialem żednych przycięć. idealna płynność :)

i tak ta giera ma skopany silnik :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i tak ta giera ma skopany silnik Very Happy

Czego tak uważasz mi chodz spoko w 1600x1200 nic się nie ścina, ostatnio grałem u qumpla na Celku733@880 gf2mx@Quadromx/mxr ,256 mb ramu i gra chodził w miare płynnie ok 30 fps dało sie spokojnie grać.... [stery 29.42]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi