Skocz do zawartości
marian323

A RC5 nikt się nie zajmuje ?

Rekomendowane odpowiedzi

No nie :( To ja mam 6milionów na tym co w opisie. Włączam SETI bo tam zmiatam wydajnością tych co mają Athlony XP podkręcone na 2,4GHZ.

Bez względu na projekt cały widz w tym, aby liczyć na więcej niż

jednym kompie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak ogr-p2 wylaczyc bo mi po skonczeniu 72 przelacza sie na to p2

a w confiku mam tak:

1) Core selection ==> OGR=0,RC5-72=-1,OGR-P2=0a jak ogr-p2 wylaczyc bo mi po skonczeniu 72 przelacza sie na to p2

a w confiku mam tak:

1) Core selection ==> OGR=0,RC5-72=-1,OGR-P2=0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak ogr-p2 wylaczyc bo mi po skonczeniu 72 przelacza sie na to p2

a w confiku mam tak:

1) Core selection ==> OGR=0,RC5-72=-1,OGR-P2=0a jak ogr-p2 wylaczyc bo mi po skonczeniu 72 przelacza sie na to p2

a w confiku mam tak:

1) Core selection ==> OGR=0,RC5-72=-1,OGR-P2=0

To nie ta opcja. W konfigu powinieneś wybierać: 2 9

Wpisz tam: OGR=0,RC5-72,OGR-P2=0

Dla całkowitej pewności, zwłaszcza jeśli masz kompa non-stop

online, możesz jeszcze ustawić opcję: 2 10

Wpisz tam: 3

Wtedy w pliku INI będzie:

[buffers]frequent-threshold-checks=3[misc]project-priority=OGR=0,RC5-72,OGR-P2=0

a czy srednio ok. 1300 bloczkow na dzien to duzo?

Dużo, ale zobacz na czołówkę naszej drużyny:

http://stats.distributed.net/team/tmember....m=3042&source=y

8)

Dla jakiej drużyny liczysz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znacy sie ze co, konikurencja dla seti tweak :)

jaka tam od razu konkurencja :) a moze akurat ktos sie skusi i rozslawi marke tweak.pl na froncie rc5 a nie tylko Seti. przeciez nic na sile...

Włączam SETI bo tam zmiatam wydajnością tych co mają Athlony XP podkręcone na 2,4GHZ.

no niestety tak jest, ze procki z rodziny P radza sobie znacznie slabiej od taktownych podobna czestotliwoscia Athlonow

BTW. doswiadczenie wykazalo ze procesory P4 HT na domyslnych ustawieniach clienta sa wykrywane jak dwa niezalezne procesory co powoduje wzajemne blokowanie sie watkow... dlatego zaleca sie ustawienie max-threads=1 a nie -1 (domyslnie).... http://n0cgi.distributed.net/faq/cache/279.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiscie prosze nie tarktowac tych slow tak doslownie :) , chodzilo mi raczej o to zeby stworzyc rowniez tem w rc5 :) , skoro mamy tylu liczacych :) . Liczba osob na forom ogromna a seti i ud to raptem garstka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no niestety tak jest, ze procki z rodziny P radza sobie znacznie slabiej od taktownych podobna czestotliwoscia Athlonow

BTW. doswiadczenie wykazalo ze procesory P4 HT na domyslnych ustawieniach clienta sa wykrywane jak dwa niezalezne procesory co powoduje wzajemne blokowanie sie watkow... dlatego zaleca sie ustawienie max-threads=1 a nie -1 (domyslnie)....http://n0cgi.distributed.net/faq/cache/279.html

Dobra tylko po pierwsze ja mam 3,2GHZ, a po drugie w SETI jak liczę na "dwóch procesorach" to mam jednostkę co 1 godzinę i 50 minut a nawet krócej, a w RC5-72 jakoś nie widać optymalizacji pod Pentium4 a HT jeszcze psuje zamiast poprawiać wydajność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już to w configu robiłem i miałem szybkośc 6 milionów keys/s więc mało. Niestety ten klient nie umie tak jak SETI wykorzystać dobrodziejstwa HT i w ogóle Pentiumów 4. Żeby z tego skorzystać SETI robi 2 procesy na komputerze i jeden jest liczony na procesorze 0 a drugi na procesorze 1 i wtedy 1WU liczę poniżej 2 godzin a jak liczę jedną naraz to trwa jakieś 2,5 godziny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...