tomall0 Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Witam, kilka dni temu przesiadłem się na AMD i muszę powiedzieć, żę jestem mile zaskoczony. Wybrałem Bartona 2600 i Epoxa 8rda3I, co myślicie o takim configu? Ale do rzeczy, mimo tego mam stary dysk 5400 obr/min ata 100 , troszke mi on rzeźbi muląc kompa (tak mi się zdaje, no i oczywiście pamiątki 256MHz:(). W związku z tym mam pytanko czy jak zakupie nowy dysk ATA 133 to poczuje dużą różnice, czy lepiej zainwestować w pamiątki 512MB? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labe Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Nowe pamiątki to podstawa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomek21 Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Ale dysk nowy to też da ci odczuwalną różnice ni koniecznie 133 ale koniecznie 7200RPM no i pamiątki jak najbardziej wskazane :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomall0 Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Ale dysk nowy to też da ci odczuwalną różnice ni koniecznie 133 ale koniecznie 7200RPM no i pamiątki jak najbardziej wskazane :DOk mam pytanko jaką temp. powinien mieć Barton 2600, mój ma ok.52* nie wiem czy nie mieć powodów do niepokoju??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 jest to tempreratura w stresie czy nie ,52 to temperatura dobra ale juz nie nadaje sie do podkrecania pewnie masz wentyla Box Jak temp bedzie dochozic do 60 s to juz powinno sie pomyslec o przewiewie w budzie :) A jesli dysk to ATA 100 7200 8mb Ata 133 sobie odpusc to tylko chwyt marketingowy i w rzeczywistosci nie daje nic dyskowi w predkosci no chyba ze cena bedzie identyczna Z tego co pamietam to Bartek 2600+ chodzi na 333mhz tak wiec minimum ramy musisz kupic 333mhz ,Zgadzam sie ze 512 ddr to minimu w grach dzisiejszych ale ten twardy tez by sie przydał poprosty musisz na czasie zmienic to i to, co pierwsze zmienisz to juz tylko od ciebie zalezy :) Ale ja bym chyba ramy najpierw dał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Unixos Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 ata 133 to praktycznie chwyt marketingowy ( podobnie jak agp x8 ) wystarczy aby miał 7200 obrotów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...