Skocz do zawartości
tomall0

Athlon 2600

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, kilka dni temu przesiadłem się na AMD i muszę powiedzieć, żę jestem mile zaskoczony. Wybrałem Bartona 2600 i Epoxa 8rda3I, co myślicie o takim configu? Ale do rzeczy, mimo tego mam stary dysk 5400 obr/min ata 100 , troszke mi on rzeźbi muląc kompa (tak mi się zdaje, no i oczywiście pamiątki 256MHz:(). W związku z tym mam pytanko czy jak zakupie nowy dysk ATA 133 to poczuje dużą różnice, czy lepiej zainwestować w pamiątki 512MB?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale dysk nowy to też da ci odczuwalną różnice ni koniecznie 133 ale koniecznie 7200RPM no i pamiątki jak najbardziej wskazane :D

Ok mam pytanko jaką temp. powinien mieć Barton 2600, mój ma ok.52* nie wiem czy nie mieć powodów do niepokoju???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest to tempreratura w stresie czy nie ,52 to temperatura dobra ale juz nie nadaje sie do podkrecania pewnie masz wentyla Box

Jak temp bedzie dochozic do 60 s to juz powinno sie pomyslec o przewiewie w budzie :)

A jesli dysk to ATA 100 7200 8mb Ata 133 sobie odpusc to tylko chwyt marketingowy i w rzeczywistosci nie daje nic dyskowi w predkosci no chyba ze cena bedzie identyczna

Z tego co pamietam to Bartek 2600+ chodzi na 333mhz tak wiec minimum ramy musisz kupic 333mhz ,Zgadzam sie ze 512 ddr to minimu w grach dzisiejszych ale ten twardy tez by sie przydał

poprosty musisz na czasie zmienic to i to, co pierwsze zmienisz to juz tylko od ciebie zalezy :) Ale ja bym chyba ramy najpierw dał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...