Skocz do zawartości
lukasz1

Emule, pomocy:|

Rekomendowane odpowiedzi

Z 3 godziny temu chcialem wyprobowac mody emulowe. Najpierw zainstalowalem pawcio, potem xilillo. Pochodzily troche ale nie spodobaly mi sie...Wrocilem do starego emula(wersja podstawowa), a tu patrze na kolejke jednego z plikow i pokazuja mi sie osoby u ktourych jestem w kolejce na 63.000(sic!)miejscu. I na dodatek wczesniej przed operacja z modami maks bylem 2000 i na liscie bylo 6x razy wiecej osob udostepniajacych. Spadla ilosc osob ktore udostepniaja plik. Probowalem wszyskiego usuwalem mula, usuwalem wpisy w rejestrze szukalem recznie plikow powiazanych z mulem.........ale klops nic nie dalo jest dalej tak jak jest....czy te walone mody mogly gdzies zainstalowac plik powiazany z mulem?? Albo zmniec ustawienia polaczeniw w Xp?? Prosze pomozcie, nie chce mi sie calej windozy przeinstalowywac....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do kolejek:

Nie dziw sie ze jestes np. na 63000 miejscu, mogles byc rzeczywiscie na lepszym miejscu w kolejce, ale w chwili wylaczenia emule wypadles z kolejki(poczekaj pare godzin z zapuszczonym emule i sytuacja sie troche polepszy). Co do modow, to wlasnie one (np.Sivka) pozwalaja na usuwanie zrodel do ktorych stoisz daleko w kolejce, natomiast oficjalny emule "ustawia" sie w kolejce do kazdego zrodla (nawet 63000, dostanie sie do takiego zrodla zajmuje naprawde duzo czasu)

Co do osob udostepniajacych:

Przypuszczam ze gdy zapusciles moda to nie dales mu zbyt duzo czasu na dzialanie...Podlaczyles sie do jakiegos kiepskiego serwera, na ktorym bylo malo zrodel do Twojego pliku.Wprawdzie serwery wymieniaja sie miedzy soba zrodlami, ale zajmuje to troche czasu. Jedyna rada: czas,czas,czas...

Co do przesiadek official/mod i odwrotnie:

Mam nadzieje ze przy przesiadkach miedzy roznymi wersjami emule zostaly zachowane pliki: preferences.dat, cryptkey.dat, clients.met (to dzieki nim jestes rozpoznawany w sieci ed2k, nabijasz sobie plusy u innych oraz masz spis komu jestes Ty "dluzny")

Jesli chcesz powrocic do oryginalnego emule, sciagnij go z neta, rozpakuj, przenies TYLKO te pliki ktore wymienilem wczesniej (plus katalogi incoming i temp).Przy pierwszym uruchomieniu pojawi sie kreator, w ktorym wybierzesz wszystko tak, jak wybierales za pierwszym razem.

Powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co to znaczy status pobirania: "hasciach!e"? Z góry dzięki za odpowiedź.

jezeli szerujesz jakis plik ---> jest to nic innego jak nadanie kodu plikowi 9 taki svf w sieci emule ) , natomiast jezeli zassales jakis plik od kogos i skonczyles oznacza to nic wiecej jak porownywanie sumy kontrolnej twojego pliku z tym u kogo pobierales ( jezeli beda sie roznic , to emule znajdze w ktorym miejscu jest blad i zassa ten kawalek jeszcze raz )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi