Skocz do zawartości
Rosio

Creative T5400/P580 a Gainward Hollywood 7.1

Rekomendowane odpowiedzi

Jezeli ja nie mam problemu z praca Terratec Aureon Space 7.1(zaprojektowana na bazie takiego samego ukladu jak twoja dzwiekowka)+ Inspire 6700 i wszystko dziala super... to nie widze powoduow abys ty mial z problemy z praca... choc oczywiscie to tlyko moe przypuszczenia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie bo kiedys czytalem ze ktos mial jakies problemy z dzwiekiem (buczenie, slaby sub) a mial wlasnie glosniki creativa i dzwiekowke jakies innej firmy :?

btw

lepiej wziac 6.1 (6700) czy 5.1 (5400) bo chyba parametry takie same a roznica w cenie to od 10-30pln

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamietam ten watek.. sam tam sie nawet wypowiedzialem... problem lezy raczej w tym ze to po prostu kiepskie woofery(czego mozna wymagac za te pieniadze?)... Sam zalwazam czasami wspomniane buczenie i brak precyzji woofera... z swojej storny moge powiedziec ze bylo podobnie gdy pracowalem na Audigy 1... chcesz miec odpowiedniej(bo w moedlach z dolnej polki producenci z dolnej polki supiaja sie na mocy dudnienia a nie na jego rpecyzji) klasy bas to musisz troche wiecej dolorzyc ;)

Co do zestawow... ja tam ejstem zadowolony z mojego zestawu... przypuszczam ze roznica miedzy moim a drugim wspomnianym bedzie raczej nie az taka wielka... ale jakby nie patrzec 5400 jak dobrze pamietam sa dwudrozne... wybor nalezy do ciebie.. dodatkowym glosnikiem w 6.1 nnie prejmowalbym sie bo po pierwsze musisz zrobic przejsciowke ktora umozliwi ci podlaczenie tego glosnika do dzwiekowki(jeden z kabli idacych z glosnikow przesyla 3 kanaly ... trzeba zrobic rodzielacz tak aby ten dodatkowy kanal poprowadzic do oddzioelnego wyjscia na karcie dzwiekowej... takia "innowacja" wbrew standardow madie in CL) Do grania oba zestawy beda wystarczajace dzieki mocy... a do muzyki czy filmow oba zestawy i tak srednio sie nadaja ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamietam ten watek.. sam tam sie nawet wypowiedzialem... problem lezy raczej w tym ze to po prostu kiepskie woofery(czego mozna wymagac za te pieniadze?)... Sam zalwazam czasami wspomniane buczenie i brak precyzji woofera... z swojej storny moge powiedziec ze bylo podobnie gdy  pracowalem na Audigy 1... chcesz miec odpowiedniej(bo w moedlach z dolnej polki producenci z dolnej polki supiaja sie na mocy dudnienia a nie na jego rpecyzji) klasy bas to musisz troche wiecej dolorzyc ;)

Co do zestawow... ja tam ejstem zadowolony z mojego zestawu...  przypuszczam ze roznica miedzy moim a drugim wspomnianym bedzie raczej nie az taka wielka... ale jakby nie patrzec 5400 jak dobrze pamietam sa dwudrozne... wybor nalezy do ciebie.. dodatkowym glosnikiem w 6.1 nnie prejmowalbym sie bo po pierwsze musisz zrobic przejsciowke ktora umozliwi ci podlaczenie tego glosnika do dzwiekowki(jeden z kabli idacych z glosnikow  przesyla 3 kanaly ... trzeba zrobic rodzielacz tak aby ten dodatkowy kanal poprowadzic do oddzioelnego wyjscia na karcie dzwiekowej... takia "innowacja" wbrew standardow madie in CL) Do grania oba zestawy beda wystarczajace dzieki mocy... a do muzyki czy filmow oba zestawy i tak srednio sie nadaja ;)

o widzisz dzieki wielke, o taka wypowiedz mniej wiecej mi chodzilo

ps

to biore 5400 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi