qwerty01 Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 Peace. Mam malutki problem z MSI I865PE Neo 2 ( MS-6728 ). Otóż na tej pł. gł trzeba zrobić O/C. Czy ktoś wie, gdzie są dzielniki ? Gdy ustawię FSB z 200 na 233 wtedy PCI jest taktowane 38 MHz. Nie da się zmienić taktowania, bo tekst jest nieaktywny :( Do tej pory miałem kontakt z płytami głównymi, które same przestawiały dzielnik. Może ustawić na ręczne "Configure DRAM timing by SPD ? 2 rzecz którą nie wiem: Co to jest spread spectrum ? Wiem, że powinno być disabled :) Komp: pł-wyżej bios: 1.9 (jest nowszy, ale narazie nie mam kontaktu z tym PC) p4 2,4c reszta bebechów jest niepotrzebna ;p Nigdzie w biosie nie ma ratio, więc wali na swoich dzielnikach :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 1. będę czytał instrukcję 2. jak nie zrozumiałem treści to ponownie czytam instrukcję 3. jak nie zrozumiałem słownictwa to biorę słownik i sprawdzam wyrazy 4. jak mi się nie chce czytać to nie podkręcam 5. jak nie ma w instrukcji to zaglądam na stronę producenta 6. jak nie znam www producenta to czytam pudełko 7. jak nie ma www na pudełku to sprawdzam w AIDA32 8. jak nie umiem używać aidy to używam google 9. jak nie umiem używaćgoogle to wyłączam komputer i skaczę z okna bo i tak nic nie wymyślę w życiu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwerty01 Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 1. będę czytał instrukcję 2. jak nie zrozumiałem treści to ponownie czytam instrukcję 3. jak nie zrozumiałem słownictwa to biorę słownik i sprawdzam wyrazy 4. jak mi się nie chce czytać to nie podkręcam 5. jak nie ma w instrukcji to zaglądam na stronę producenta 6. jak nie znam www producenta to czytam pudełko 7. jak nie ma www na pudełku to sprawdzam w AIDA32 8. jak nie umiem używać aidy to używam google 9. jak nie umiem używaćgoogle to wyłączam komputer i skaczę z okna bo i tak nic nie wymyślę w życiu. Ad1. Czytałem manuala ad2. Nic tam niewspominali o dzielnikach ;p 3. Prawie wszystko rozumiem 4. czytałem 5. Myślisz, że tego nie robiłem :P 6. Od razu znalazłem ww.msi.com.tw 7. Co ma piernik do wiatraka? Zresztą aida już nie istnieje :P 8. Myślisz, że googli nie używam? 9. hehe. Nie tylko ja miałem taki problem. Tylko, że nie było sensownych odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 acha. o ile sienie mylę to nowe chipsety intela (na pewno i875, nie wiem jak reszta) mają możliwość zablokowania PCI więc dzielniki cię nie obchodzą. a że pewnie nie robili całkowicie różnych chipsetów to pewnie 865 też ma blokadę. aida nie istnieje ? niedawno nową wersję ściągałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwerty01 Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 acha. o ile sienie mylę to nowe chipsety intela (na pewno i875, nie wiem jak reszta) mają możliwość zablokowania PCI więc dzielniki cię nie obchodzą. a że pewnie nie robili całkowicie różnych chipsetów to pewnie 865 też ma blokadę. aida nie istnieje ? niedawno nową wersję ściągałem. W tym rzecz, że cały czas jest FSB : PCI 6:1. Te ratio jest u mnie jest nieaktywne (inny odcień koloru) i nie da się wejść na to, bo go omija :( Jak walnę FSB 233 to PCI jedzie na 38. Sam nie przestawia na 7:1 :( Takż dzielnik FSB : RAM jest zablokowany, ale to obejść mogę. Wystarczy, że z 400 MHz przestawię na 333. Wtedy jest ok. P.S. Aida już nieistnieje z miech. GOść przestał unowocześniać aidę. Na homepage byłaa informacja. Jednak będzie istnieć pod inną nazwą w przyszłości :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...