Pingiel Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 Witam wszystkich.Chciałem się poradzić u was w kwestii chłodzeniaR9500@9700.Zauważyłem bowiem że wiatrak na karcie szwankuje.Raz się uruchomi przy starcie kompa, a raz nie.Karta ma gware jeszcze dwa miechy.Czy udać się do Komputronika i oddać kartę na gwarę?Zastanawiałem się też czy pokusić się na wymianę standardowego coolerka na VGA Silencera i z tym wiąże się moje następne pytanie:posiadam radiatory BGA RAM FREEZER Revolteca o wymiarach 20x20x15, czy uda mi się je wsadzić pod Silencera?Jeśli chodzi o samego Silencera, czy trzeba coś przerabiać, żeby zamontować wyprowadzenie powietrza poza obudowę?Aha jeszcze jedno pytanie czy, nie w pełni dobrze pracujący wentylator na karcie może być przyczyną przycinek w grach?(niezależnie od ustawień karty,we wszystkich grach,zaznaczę, że tak się dzieje od samego początku kupna karty) Z góry dziękóweczka FOR ALL :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[ HAIZ ] Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 A co ty mozgu nie masz? Pomysl i cos skrec !!! :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 Efektem przegrzania mogly by byc artefakty i rozne takie, ale nie przycinanie. Piszesz ze niezaleznie od usatwien.... strange. U mnie dla przykladu przycinal FarCry w 800x600 na VerryHigh detail... 512 ramu to zdecydowanie za malo ;) Jakie ty masz przycinanie.... ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 z tym wiąże się moje następne pytanie:posiadam radiatory BGA RAM FREEZER Revolteca o wymiarach 20x20x15, czy uda mi się je wsadzić pod Silencera?15mm to może być na "styk", ale całkiem prawdopodobne, że będziesz musiał je troche spiłować. Ja mam radiatory wysokie na 12 mm i zostało jakieś 2-3mm luzu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 Efektem przegrzania mogly by byc artefakty i rozne takie, ale nie przycinanie. Piszesz ze niezaleznie od usatwien.... strange. U mnie dla przykladu przycinal FarCry w 800x600 na VerryHigh detail... 512 ramu to zdecydowanie za malo ;) Jakie ty masz przycinanie.... ? :D Może być przycinanie. U mnie na standardowym chłodzeniu, rdzeń na 350 i dziwne przycięcia co kilka sekund, vga silencer i problem zniknął. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pingiel Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 Witam wszystkich.Są to co kilku sekundowe przycięcia gry.Dzieje się tak nawet na standardowym taktowaniu karty 270/540, nawet jak puszczę kartę na orginalnych catalystach z 4 potokami to przycinki też są.I tak się dzieje od momentu kupna karty, co powoduje,że nie jestem zbytnio z niej zadowolony(a powinieniem bo jest w 100% modowalna).Chyba jednak udam się z nią do Koputronika niech ją sprawdzą,bo rano wiatrak musiałem znowu ręcznie odpalać.Co myślicie o nowym Zalmanie ZM80D-HP poczekać na niego, czy ewentualnie montować Silencera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...