Pingiel Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 Witam wszystkich.Chciałem się poradzić u was w kwestii chłodzeniaR9500@9700.Zauważyłem bowiem że wiatrak na karcie szwankuje.Raz się uruchomi przy starcie kompa, a raz nie.Karta ma gware jeszcze dwa miechy.Czy udać się do Komputronika i oddać kartę na gwarę?Zastanawiałem się też czy pokusić się na wymianę standardowego coolerka na VGA Silencera i z tym wiąże się moje następne pytanie:posiadam radiatory BGA RAM FREEZER Revolteca o wymiarach 20x20x15, czy uda mi się je wsadzić pod Silencera?Jeśli chodzi o samego Silencera, czy trzeba coś przerabiać, żeby zamontować wyprowadzenie powietrza poza obudowę?Aha jeszcze jedno pytanie czy, nie w pełni dobrze pracujący wentylator na karcie może być przyczyną przycinek w grach?(niezależnie od ustawień karty,we wszystkich grach,zaznaczę, że tak się dzieje od samego początku kupna karty) Z góry dziękóweczka FOR ALL :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 Ja bym oddał na gware. Dopiero jak karta by wruciła to zmieniał bym chłodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 cięcie moze być od grzania się, gpu sieprzegrzewa i karta zwalnia jako zabezpieczenie. oddaj na gwarę, należy się to niech wymieniają, a zmienić możesz swoją drogą a oryginalny założysz jak będziesz sprzedawał kartę. jedna ksilencera bym nie btał, sądużo wydajniejsze konstrukcje, choćby radiator z procka można dowalić, miedziany, niewysoki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...