Skocz do zawartości
Pingiel

Wymiana chłodzenia na R9500

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.Chciałem się poradzić u was w kwestii chłodzeniaR9500@9700.Zauważyłem bowiem że wiatrak na karcie szwankuje.Raz się uruchomi przy starcie kompa, a raz nie.Karta ma gware jeszcze dwa miechy.Czy udać się do Komputronika i oddać kartę na gwarę?Zastanawiałem się też czy pokusić się na wymianę standardowego coolerka na VGA Silencera i z tym wiąże się moje następne pytanie:posiadam radiatory BGA RAM FREEZER Revolteca o wymiarach 20x20x15, czy uda mi się je wsadzić pod Silencera?Jeśli chodzi o samego Silencera, czy trzeba coś przerabiać, żeby zamontować wyprowadzenie powietrza poza obudowę?Aha jeszcze jedno pytanie czy, nie w pełni dobrze pracujący wentylator na karcie może być przyczyną przycinek w grach?(niezależnie od ustawień karty,we wszystkich grach,zaznaczę, że tak się dzieje od samego początku kupna karty) Z góry dziękóweczka FOR ALL :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cięcie moze być od grzania się, gpu sieprzegrzewa i karta zwalnia jako zabezpieczenie. oddaj na gwarę, należy się to niech wymieniają, a zmienić możesz swoją drogą a oryginalny założysz jak będziesz sprzedawał kartę.

jedna ksilencera bym nie btał, sądużo wydajniejsze konstrukcje, choćby radiator z procka można dowalić, miedziany, niewysoki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi