lvkz Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 Próbuję wypalać gry na PlayStation Alcoholem120% i robiłem to na razie z prędkością 4x (czytałem, że taka może być), ale muzyka i wstawki filmowe przerywają (PS ma napęd 2x). Więc chciałbym się dowiedzieć czy istnieje możliwość ograniczenia prędkości nagrywarki do 1x lub 2x. Modele jakimi dysponuję to: Samsung CD-R/RW SW-224B 24x10x40 Lite-On LTR-52327S 52x32x52 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smol__ar Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 No wlasnie...tez bym chcial znac na ten post odpowiedz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 Podejrzewam ze raczej nie ma takiej mozliwosci, predkosci rozpoznawane przez soft to predkosci dyktowane przez nagrywarke a nie wymyslone przez soft :P, czyli takie na ktore pozwala nagrywarka (BIOS), czytalem ze np Plextor PX W4012A pozwala nagrywac 1x ale nie liczylbym w przypadku tych wymienionych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PL4Y3R-PL Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 kup stara nagrywarke na allegro i po klopocie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 hmmm ja wypalam płytki dla psxa ze speedem 16x - 32x i nic mi nie skacze :P ... Sonka ma już ponad 5 lat - i cały czas jest intensywnie eksploatowana 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 Nagrywanie 1x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 No kurcze niezly link skarbnica wiedzy, to swieta prawda, ludzie traktuja nagrywanie jak cyferki na zasilaczach a niestety wypalanie to nie jest proces hop siup i czesto prowadzi to do popadania w obustronną skrajność jedni chcą za wolno, inni znowu za szybko. Lvkz wypal plytke 24-32x i sprawdz roznice, nie mylcie odczytu z zapisem, to ze cos czyta 2x nie znaczy ze musi byc wypalone 2x, plyta powinna byc wypalona w takich warunkach do jakich zostala stworzona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 do sprawdzania jakosci polecam kprobe - tylko do liteonow, ale to pewnie znacie ;) a osobiscie wypalam cd z predkoscia 16x - praktycznie powinienem z kazda nowa plytka porobic testy kiedy najlepiej sie wypala, ale jakos mi sie nie chce ;) a 16x to chyba optymalna predkosc zapisu .... no i jak narazie zaden cd nie ma problemow z czytaniem (no moze discman ale to przez wyjechana mechanike, i lepiej czyta cdr niz tloki), a jak komus nie czyta to moze wyczyscic spirytuskiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 liteon podaje optymalną prędkość nagrywania audio 12x i z taką prędkością jest najmniej błedów, potwierdzam to osobiście jako posiadacz starego cd w wieży. nowe nagrywarki nie są po prostu przystosowane do tak niskich predkości :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...