fireblade3 Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 jak zapisac w php do pliku tylko jedna linie?? (jest ich 5 a ja chce zmienic tylko ktorastam powiedzmy) Mam formulaz ktory wyswietla mi to tak ze moge edytowac to co chce i pozniej podaje mi to w taki sposob do pliku php $dane - jest to zawartosc przeedytowana linii $liczba - numer lini i teraz jak to zapisac - domyslilem sie ze nie ma prostej metody dlatego mecze trudne metody ale cos nie chce pojsc - probuje na petli fot i wile ale nie chce mi pojsc - pomozcie!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 jesli masz stringa "w kilku liniach" tzn ze masz w tym stringu znak nastepnej linii (czyli rn a czasami tylko n - w zaleznosci od systemu serwera). usun to ze stringa, wtedy jak zechcesz go zapisac, to zapisze sie w jednej linii (fwritem na przyklad) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toszcze Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 Mam nadzieje, ze nie zostane posadzony o spam, ale nie sadze, ze byloby sensowne wklejanie calej tresci FAQ na forum... http://forum.webhelp.pl/faqforum.php?f=1#47 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 toszcze: tu jest pytanie o pliki a nie o baze danych :P fireblade3: nie bawie sie plikami, ale z tego co wiem, to musisz w petli przejechac przez kazda linie pliku i po prostu ta ktora Cie interesuje edytowac/usunac. nie pytaj jak :P ja wole sql :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 noose - ale tosze podal mi wlasnie to czego szukalem ;) - tam sa operacje do plikow w tej linii. Webhelpa przegladalem tak jak wiele innyych stronek ale na faq nie wpadlem ;) - thx :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 Ok a teraz jeszcze jeden problem - mam formularz ktory wysyla sobie informacje pomiedzy plikiem php a plikiem php z formularzem wykonawczym I wyglada to mniej wiecej tak <table> <form action="zmiana.php" method="post"> <input type="text" name="zmienna1" size="45" value="<? echo $linia[0]; ?>"<br> <input type="text" name="zmienna2" size="45" value="<? echo $linia[1]; ?>"<br> <input type="text" name="zmienna3" size="45" value="<? echo $linia[2]; ?>"<br> <input type="text" name="zmienna4" size="0" value="<? echo $i; ?>"<br> <input type="submit" value="Zapisz"> </form></table> UPDATE To okazalo sie banalne - trzeba bylo input type na hiden :) Teraz zmagam sie z innym problemm - jak jednoczesnie uploadowac obrazek i pomniejszyc go do okreslonej wysokosci (szerokosc proporcjonalnie) Ale narazie sprobuj soebie dac rade sam :) I teraz chcialbym aby ostatnia zmienna nie byla edytowana ani nie wyswietlala sie tylko zostala przeslana dalej. Ma ktos jakis pomysl - tylko ma dzialac tym samym guzikiem co wszystkie pozostale :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...