-blady- Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 Witam mam problem z zasilaczem w biosie pokazuje 11.55v w pragramie epoxa od 11.612 do 11.55 zdazaja sie zwiechy kompa najpierw dysk sie wylancza pozniej kaput mysle ze to wina zasilki sprzet podlonczony jak w opisie pozatym 3 wentyle .Z tego co mi wiadomo to te napiecie jest za niskie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 idz oddaj do sklepu na gwarancje, powiedz co sie dzieje, ze masz UPS (jak nie masz to sciemnij, zeby nie bylo ze masz przepiecia w sieci). powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-blady- Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 akurat ups mam, mysle ze jakis model trefny zasilke kupilem w sklepie tweaka :( mysle ze trzeba bedzie dac go na gwarancje :(( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ropersik Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 A może by tak miernik - mam niby identyczne napiecie na linni +12 w tym programiku usdm a w rzeczywistosci miernik pokazuje 11, 95. komp w pelni stabilny-sadze ze to nie sprawa zasilacza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 W zasadzie za nim wyślesz na gware sprawdzi miernikiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 wiecie co??Wkur...... mnie to ze jakis lolek zobaczy w biosie czy też w jakimś innym lipnym programie napiecia i mu nie pasi.I ci nie bedzie pasic dopuki nie sprawdzisz napięć mirenikiem.Nawed takim za 15 zł ale wtedy bedziesz miał prawdziwy obraz a nie zmyslony.Kapiszi?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-blady- Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 napiecie miernikiem 11.57/ 11.61 pozatym nawet w takim programie pokazuje o wiele za malo niz powiino byc co pokazaly wyniki z miernika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek1981 Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 napiecie miernikiem 11.57/ 11.61 pozatym nawet w takim programie pokazuje o wiele za malo niz powiino byc co pokazaly wyniki z miernika ja mam trochę wyższe wartości, ale także sporo odbiegające od wzorcowego. Po zapuszczeniu procka na 2000MHz i odpaleniu Prime95, komp się wiesza. To chyba nie jest udany model :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 Chyba jakaś trefna partia tego zasilacza wyszła, bo 2 osoby na forum w tym czasie skarżą się na za małe 12V, moja płyta ciągnie głównie z 5V i nie udało mi się przeciążyć tego zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-blady- Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 mysle ze gwarancja powinna obiac cos takiego zasilecz jak by na to nie patrzyc nie dziala jak nalezy zawiesza kompa:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zari Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 wiecie co??Wkur...... mnie to ze jakis lolek zobaczy w biosie czy też w jakimś innym lipnym programie napiecia i mu nie pasi.I ci nie bedzie pasic dopuki nie sprawdzisz napięć mirenikiem.Nawed takim za 15 zł ale wtedy bedziesz miał prawdziwy obraz a nie zmyslony.Kapiszi??No to zanim sie zaczniesz wku.... to przeczytaj uważnie posta. Zauwżysz wtedy że problem jest nie tylko z napięciami ale i ze stabilną pracą (mimo UPS'a). A nie zajeżdzasz od lolków nowemu uczestnikowi. -blady- : oddaj zasiłke na gwarancje, niedość ze lipa w pomiarach to jeszcze brak stabilności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 zari nie jestem slepy.Chodzi oto ze jak chcesz znać PRAWDZIWE napiecia to urzywasz miernika.W jego przypadku widze ze zasiłka na gware musi iść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurek Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 u mnie 12v=11,77v ,5v=5,09v , 3,3v=3,28v i zero problemów, ale mam inny dylemat w KOPMUTRONIKU piszą że ma monitoring wiatraków ,w instrucji jest opisana taka wtyczka z trzema pinami ,na mobo mam gniazdo do monitoringu ale nie mam takiej wtyczki z zasilacza :evil: ,sprawdzał to ktoś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 Ja mam ten zasilacz i u mnie na moim kompie napięcia są dobre. Ale u kolegi na Epoxie 8RDA3+ na +12V jest za niskie. Na odkreconym procu bez stresu bedzie czasem 11,8V. A tak 11,7xV jest. Może nawet 11,6xV było. Mierzone miernikiem. A komp pokazuje jeszcze niższe. Ale ten zasilacz nie powodował u niego problemów z kompem. Kolega sam narazie ma Codegena 300W :twisted: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...