pajacyk Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Mam kartę od dwóch dni i w sumie jestem zadowolony ale mam kilka pytań: 1. Jak wam się kręci ten Herc - bo mi tragicznie 2. Czy zrobienie moda napięcia za pomocą ołówka coś pomoże 3. Czy jest możliwe wgranie biosu od pełnego Radeona Herculesa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipny Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Wszedzie pisz ze te Herculesy kreca sie trgicznie bo maja fatalne pamieci i to jeszcze bez radiatorow. Tu Hercules dal ciala. Podobno Gigabyte 8500le kreci sie b. niezle. Nie mowiac o tym ze ten Gigabyte ma fantastyczne wyposazenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartez Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Ile dałeś za tego Herkulesa i jak jakość obrazu? Podobno po zmianie biosu karta kręci się lepiej ale to dlatego że orginalny bios ma ostrzejsze ustawienia pamięci. (Tak pisze na twoje PC - wojna klonów) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Mam kartę od dwóch dni i w sumie jestem zadowolony ale mam kilka pytań: 1. Jak wam się kręci ten Herc - bo mi tragicznie 2. Czy zrobienie moda napięcia za pomocą ołówka coś pomoże 3. Czy jest możliwe wgranie biosu od pełnego Radeona Herculesa 1. nie wiem bo nie mam herculesa 2. Zdecydowanie tak(tylko nie przesadz z grafitem) 3. Prawdopodbnie tak ale najpier pobaw sie olowkiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Po pierwsze pamięci mają dobre tylko z bardzo agresywnymi ustawieniami, jakość obrazu to nie wiem ponieważ nie mam do czego porównać ale na pewno lepsza od mojego starego Leadteka GF2MX :) A po trzecie to mimo że pamięci sa taktowane na 480Mhz to mam wyniki w 3D Marku2001 około 7800 z Anizo 8x przy sprzęcie XP1600@1700, 256Mb RAM i jakiś stary Seagate 6Gb tak więc karta wydajna ale w niedługim czasie poeksperymentuję z biosami które mają mniej agrasywne timinigi na pamięciach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 aha a dałęm za nówkę 560zł :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 aha a dałęm za nówkę 560zł :)Gdzie kupowales???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 na Allegro koleś jest z Wrocławia tak jak ja więc się umówiliśmy i przywiózł mi kartonik z zapieczętowaną kartą, o pamięciach wiedziałem ale się nieprzejmowałem bo z testów jasno wynika że Herc na 480Mhz jest tak samo wydajny jak inne karty na znacznie wyższych częstotliwościach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
millor Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Ja mialem i pamieci były @ 245 ja sie nie myle przykrencilem ją 275/260 Full stable przy otwartej bódowie a wazne jest ustawienia w 3d mi wyniki chodziły od 4k do7.8k Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Millor a nie pamiętasz jakie miałeś pamięci, bo ja mam Hynixy 4ns i wogóle się nie kręcą ale może jakby zastosować bios z innego Radeona to byłoby lepiej. Problem w tym że nie wiem skąd zdobyć bios od innego Radeona. Kris z TwojePC twierdzi że Bios z innej karty można spokojnie załadować tylko musi się zgadzać pod względem zastosowanych pamięci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipny Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Sam sobie kupilem niedawno tego Herculesa i jakie bylo moje zdziwienie kiedy okazalo sie ze karta jest taktowana na 250/250. Udalo mi sie z niej wycisnac 304/290!!! Bis ma w wersji 7.008. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartez Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 Brat też kupił na Allegro u tego samego gościa i jest ok. Ja testowałem i chodzi tak samo jak mój Gigabyte (250/250) więc z tymi pamięciami ustawionymi agesywnie to fakt. Obie karty mają Hyniksy 4ns więc powinny się kręcić identycznie. Mój spoko chodzi jako 275/275 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quake4 Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 czy mozecie podac mi informacje jak zrobic vmoada pamieci (Radeon 8500) olowkiem? pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...