Skocz do zawartości
Mościch

problem ze starą grafiką

Rekomendowane odpowiedzi

zakupiłem właśnie komputer (athlon 2500xp+ barton, 256 ram, płyta asusa na nforce2) kasy nie starczyło mi tylko na grafikę... planuję ją dokupić w ciągu najbliższych 2-4 tygodni. do tego czasu pozostała mi baaaardzo stara grafa ( Ati - 264vt2 w slocie PCI ). Niestety Winxp po rozpoznaniu grafy nie może jej uruchomić, gdzyż występują konflikty w przerwaniach, w związku z tym nawet okienka otwierają się strasznie wolno. Niestety nie mam możliwości pożyczenia jakiejś innej grafiki na czas przejściowy, a moje voodo 3 2000 nie pasuje do slotu agp. Czy jest jakiś sposób aby rozwiązać konflikt z przerwaniami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zmien slot , mi np na jednym ze slotow sb 5.1 nie da rady sie uruchomic , a na innych dziala bez problemu . no ale twoja karta to raczej jakis zabytek , mimo to powinna dzialac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm. Jednak problem chyba nie tkwi w konflikcie przerwań, jak sądziłem. Karta graficzna chyba wcale nie zostaje włączona, tak przynajmniej twierdzi WinXp, uruchomiony jest jakiś domyślny sterownik ekranu i to w nim są konflikty, ale chyba nie przerwań... Konflikt jest z mostkiem PCI-PCI, w dostępie do pamięci, a także we/wy. Karta jest poprawnie rozpoznana przez system ale nie jest uruchomiona. Przełożyłem kartę w inny slot PCI ale to nic nie dało. Czy możliwe jest by zaintalowane były złe sterowniki ( wybrał je WinXp samodzielnie ) sterowniki które posiadam kończą się na win95, a na stronie ATI nie ma sterowników pod tą konkretną kartę. Czy spróbować innych sterowników? Co jeszcze mogę spróbować zrobić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A więc XP jej normalnie nie rozpoznaje, bedzie problem bo musisz szukac sterownika pod XP a kto wie czy w ogole takie powstaly (watpie)

szukaj na

http://www.video-drivers.com

mnie sie udalo znalezc pod 95 :P

http://members.driverguide.com/driver/deta...?driverid=83989

tu masz link zeby sciagnac bez klopotliwej rejestracji

ftp://ftp.tkukoulu.fi/pub/windows/drivers...ay/w95-2278.exe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem to samo ze stara karta sieciowa na isa 3com. pod xp nie chciala chodzic , dopiero gdzies na necie znalazlem sposon zeby to zainstalowac - potrzebne byly stery od win2000 . troche roboty bylo , ale dalo rade zrobic . sieciowka byla z 95 roku :) moze tobie tez sie uda cos znalesc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co ma mi do tego tematu to jest sterownik?? a co do tej strony jeśli jest nielegalna to zgłoś to bo ja tego nie wiedziałem.a co do literówek jak narazie więcej ich zrobiłeś niż ja ....... więc pilnuj siebie a nie mnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

brak mi slow Ty w ogole niczego nie kumasz, pisalem o tej stronie tak dlatego zebys rozumial ze jesli zbior A jest skopiowany do zbioru B to w jaki magiczny sposob moze w zbiorze B byc wiecej niz w zbiorze A i byla to tylko odpowiedz na Twoje kręcenie ze radeona all driver tam nie ma, co napisales wlasciwie ni w 5 ni w 9 tylko dlatego ze Ci glupio bylo, o legalnosci strony pisalem zas w tym celu, zebys zrozumial ze polecic komus to samo po 5 godzinach i to link gorszy niz pierwotny to raczej smieszna sprawa, a trzecia sprawa ze Ty nie wiesz czym sie rozni Radeon od Ati 264VT2 i jeszcze do tego piszesz siebie z duzej litery...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie rozumie tylko tej nielegalności tamtej strony.

czego tu nie rozumiec?

Copyright and Terms of Use, © 2000-2004 Video-Drivers.com. All rights reserved.  

Do not copy or redistribute in any form!

na czeskiej stronie odwalonej dla picu zerznieto image i popodstawiano linki do video-drivers.com to jest baaaaaaardzo nielubiana forma w necie, rozumiesz wowczas video-drivers.com nie ma internauty na swojej stronie za to z czyjejs strony rzna w ich serwery, mirror zas to jest mirror ale tu nie ma mowy o zadnym mirrorze, czeska strona to poprostu zhackowany video-drivers.com

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi