Mościch Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 zakupiłem właśnie komputer (athlon 2500xp+ barton, 256 ram, płyta asusa na nforce2) kasy nie starczyło mi tylko na grafikę... planuję ją dokupić w ciągu najbliższych 2-4 tygodni. do tego czasu pozostała mi baaaardzo stara grafa ( Ati - 264vt2 w slocie PCI ). Niestety Winxp po rozpoznaniu grafy nie może jej uruchomić, gdzyż występują konflikty w przerwaniach, w związku z tym nawet okienka otwierają się strasznie wolno. Niestety nie mam możliwości pożyczenia jakiejś innej grafiki na czas przejściowy, a moje voodo 3 2000 nie pasuje do slotu agp. Czy jest jakiś sposób aby rozwiązać konflikt z przerwaniami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 hmm, może popróbuj inne sloty PCI. na mojej mobo bezproblemowo chodziła grafa PCI ale to SIS a nie jakiś nForce ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 zmien slot , mi np na jednym ze slotow sb 5.1 nie da rady sie uruchomic , a na innych dziala bez problemu . no ale twoja karta to raczej jakis zabytek , mimo to powinna dzialac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 Okienka moga sie otwierac wolno bo to taka karta, co do konfliktow posprawdzaj ja na innych slotach pci a najlepiej poprostu powylaczaj zbedne urzadzenia ktorym tez przydzielane jest IRQ, np USB, flop, comy, lpt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 acha, jak masz xp to powyłączaj choinki bo stara grafa dostaje mocno po (_!_) tymi śmieciami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mościch Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 Hmmm. Jednak problem chyba nie tkwi w konflikcie przerwań, jak sądziłem. Karta graficzna chyba wcale nie zostaje włączona, tak przynajmniej twierdzi WinXp, uruchomiony jest jakiś domyślny sterownik ekranu i to w nim są konflikty, ale chyba nie przerwań... Konflikt jest z mostkiem PCI-PCI, w dostępie do pamięci, a także we/wy. Karta jest poprawnie rozpoznana przez system ale nie jest uruchomiona. Przełożyłem kartę w inny slot PCI ale to nic nie dało. Czy możliwe jest by zaintalowane były złe sterowniki ( wybrał je WinXp samodzielnie ) sterowniki które posiadam kończą się na win95, a na stronie ATI nie ma sterowników pod tą konkretną kartę. Czy spróbować innych sterowników? Co jeszcze mogę spróbować zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 A więc XP jej normalnie nie rozpoznaje, bedzie problem bo musisz szukac sterownika pod XP a kto wie czy w ogole takie powstaly (watpie) szukaj na http://www.video-drivers.com mnie sie udalo znalezc pod 95 :P http://members.driverguide.com/driver/deta...?driverid=83989 tu masz link zeby sciagnac bez klopotliwej rejestracji ftp://ftp.tkukoulu.fi/pub/windows/drivers...ay/w95-2278.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 mialem to samo ze stara karta sieciowa na isa 3com. pod xp nie chciala chodzic , dopiero gdzies na necie znalazlem sposon zeby to zainstalowac - potrzebne byly stery od win2000 . troche roboty bylo , ale dalo rade zrobic . sieciowka byla z 95 roku :) moze tobie tez sie uda cos znalesc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 spójrz na tę stronę może pomoże http://amd.czechian.net/ATI.HTM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 Po co podajesz zerzniętą kropka w kropke strone video-drivers.com do ktorej ja dalem link malo tego juz nawet wyszukalem sam driver do VT2... A pomorze jest na polnocy Polski ale nie sądze zeby mialo jakiś związek w tej sprawie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 wiesz Mi chodziło o jedeną ciekawą rzecz na tamtej stronie "radeon all driver" +win 2k.I tego nie ma na twojej.więc ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 omg a w czym Ci ati 264vt2 przypomina radeona? a na video-drivers.com sa wszystkie sterowniki, jak w ogole moze nie byc jak to co podales to jest wlasnie mizerna kopia (nielegalna) tej strony. Często Mi piszesz z dużej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 a co ma mi do tego tematu to jest sterownik?? a co do tej strony jeśli jest nielegalna to zgłoś to bo ja tego nie wiedziałem.a co do literówek jak narazie więcej ich zrobiłeś niż ja ....... więc pilnuj siebie a nie mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 brak mi slow Ty w ogole niczego nie kumasz, pisalem o tej stronie tak dlatego zebys rozumial ze jesli zbior A jest skopiowany do zbioru B to w jaki magiczny sposob moze w zbiorze B byc wiecej niz w zbiorze A i byla to tylko odpowiedz na Twoje kręcenie ze radeona all driver tam nie ma, co napisales wlasciwie ni w 5 ni w 9 tylko dlatego ze Ci glupio bylo, o legalnosci strony pisalem zas w tym celu, zebys zrozumial ze polecic komus to samo po 5 godzinach i to link gorszy niz pierwotny to raczej smieszna sprawa, a trzecia sprawa ze Ty nie wiesz czym sie rozni Radeon od Ati 264VT2 i jeszcze do tego piszesz siebie z duzej litery... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 zrozum mnie.chodziło mi oto aby spróbował tamtych sterów.a ati to dość duża firna i nie utorzsamiam radeon=ati bo to nie to samo.nie rozumie tylko tej nielegalności tamtej strony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mościch Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 dzięki za stronki. niestety są tam tylko stery pod 95 i 98. pod xp nie będzie działać... mimo wszystko dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 nie rozumie tylko tej nielegalności tamtej strony. czego tu nie rozumiec? Copyright and Terms of Use, © 2000-2004 Video-Drivers.com. All rights reserved. Do not copy or redistribute in any form! na czeskiej stronie odwalonej dla picu zerznieto image i popodstawiano linki do video-drivers.com to jest baaaaaaardzo nielubiana forma w necie, rozumiesz wowczas video-drivers.com nie ma internauty na swojej stronie za to z czyjejs strony rzna w ich serwery, mirror zas to jest mirror ale tu nie ma mowy o zadnym mirrorze, czeska strona to poprostu zhackowany video-drivers.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...