Johny_85 Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 Chłopaki mam problem, musze kupic wydajniejszą pompe od Eheima 1048. I się zastanawiam nad dwiema tytułowymi, ale boje sie ze ta deruga rozwali mi układ:( Porzdzcie coś plis:) Konfig WC: ->DD RBX ->DD GPU MAZE-4 ->bLACK iCE eXTREME -> ->Rezerwuar 5.25 z CFD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_japko_ Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 Chłopaki mam problem, musze kupic wydajniejszą pompe od Eheima 1048. I się zastanawiam nad dwiema tytułowymi, ale boje sie ze ta deruga rozwali mi układ:( Porzdzcie coś plis:) Konfig WC: ->DD RBX ->DD GPU MAZE-4 ->bLACK iCE eXTREME -> ->Rezerwuar 5.25 z CFD L30 II ma takie same/porownywalne osiagi z Eheim'em 1250. Ja bym bral L30 bo L40 to juz kolos i wydziela 55W :? Obecnie mam L20 i to ja mozesz porownac do Eheim'a 1048 :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 Chłopaki mam problem, musze kupic wydajniejszą pompe od Eheima 1048. I się zastanawiam nad dwiema tytułowymi, ale boje sie ze ta deruga rozwali mi układ:( Porzdzcie coś plis:) Konfig WC: ->DD RBX ->DD GPU MAZE-4 ->bLACK iCE eXTREME -> ->Rezerwuar 5.25 z CFD L30 II ma takie same/porownywalne osiagi z Eheim'em 1250. Ja bym bral L30 bo L40 to juz kolos i wydziela 55W :? Obecnie mam L20 i to ja mozesz porownac do Eheim'a 1048 :) pozdro Nie wydziela tylko ma moc 55W. p=u*I czyli w tym wypadku 55W=220v*4A. To, ze pompka ma taką moc NIE oznacza że wydziela tyle ciepła, a już napewno nie przekauzje tyle ciepła bezpośrendio do wody. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zembol Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 ale napewno grzeje sie , skoro l30 30 watowy wydziela taka ogromna ilosc ciepla :) to o 40 nie wspomne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_85 Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 Panowie to nie jest topik o wudzielanej ilosci ciepła. Ktora wybrac do 2 bloków, a moze 1048 wystarczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 do 2 plokow starczy ci Eheim 1048 albo Hydzio L20 jak ci malo to kup L30 ktory jest lepszy niz Eheim 1250 ile razy mozna dawac ten sam obrazek :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_japko_ Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 ...Nie wydziela tylko ma moc 55W. p=u*I czyli w tym wypadku 55W=220v*4A. To, ze pompka ma taką moc NIE oznacza że wydziela tyle ciepła, a już napewno nie przekauzje tyle ciepła bezpośrendio do wody Spoko, troche pokrecilem z tymi watami :wink: chodzilo mi o to ze L40 wydziela wiecej ciepla niz L30 a pozatym jest wieksza [nie kazdemu to pasi]. A czy ja napisalem ze to cieplo idzie do wody :?: :? Panowie to nie jest topik o wudzielanej ilosci ciepła. Ktora wybrac do 2 bloków, a moze 1048 wystarczy? Hydor L20 do 2 blokow styknie napewno tak samo Eheim 1048 [ta cena :?]. Jezeli bedziesz chcial w przyszlosci wladowac jeszcze jakis blok to lepiej zaopatrz sie odrazu w Hydor'a L30 lub drogiego Eheim'a 1250. Kwestia zasobnosci portfela. Aha - Hydor jest troche glosniejszy od Eheim'a. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_85 Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 oki to na razie zostane przy 1048 a hydora kupie jak sie pojawi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 jak ci malo to kup L30 ktory jest lepszy niz Eheim 1250 i po 4 miesiacach głosny jak traktor (słychac przez zamkniete drzwi piętro nizej :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oRh Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 Powim tak Johny_85 :D z tego co wiem to masz troche tego do podlaczenia wiec warto moim zdaniem zainteresowac sie Hydorem l 30 bo powinien wystraczyc... u mnie (narazie) z jednym blokiem wymiata ze az milo :D :D :D.... p.s. I dzis w nocy proba szczelnosci a jutro.... :twisted: p.s. II tu masz hydora http://allegro.pl/show_item.php?item=26470604 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_zet Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 a moze ktoś jest mi coś w stanie powiedziec na temat porównania głosnosci eheima i hydorka?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_japko_ Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 jak ci malo to kup L30 ktory jest lepszy niz Eheim 1250 i po 4 miesiacach głosny jak traktor (słychac przez zamkniete drzwi piętro nizej :D)moze trafiles jakis trefny egzemplarz, moj L20 chodzi od 3,5 miesiaca 24h/dobe i jak narazie nie zanosi mu sie na pierdzenie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 15 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2004 ja usiebie widzie nawet na nowym l20 .. ze jak sie zle zlozy cos wirnieczek albo sie gowniano odpowietrzy to chalasuje .. a jak dobrze to cisza absolutna .. czasmem mu sie potrawi zmienic .. raz ciho raz glosno .. zale generalnie jest good .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...