Skocz do zawartości
OKITOKI

AMD Barton - Serie, opisy - Kompedium

Rekomendowane odpowiedzi

No chyba fajny Bartek, ale musisz sam potestować i zobaczyć do ilu się kręci.

A co do numerków to : Bartek 2500+ z serii "Low power desktop" na napięciu 1,5v , wydziela chyba ok 56W.

Fajne ma parametry  :) Gdzie go dorwałeś?

Update: looknij 1282416[/snapback]

jak mniejsze napięcie to lepiej chyba bo jak mniejsze napięcie to mniejsza temp. :D

kupiłem go na www.esc.pl

ale mi sie trafiło

dzięki za podpowiedź :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie mam taki sprzecior Thorton AXDC2000 DUT3C AQZFA 0341XPMW 1025777260373 z tego wynika ze to jest po 39 tyg tak ? bo juz mi sie pomieszalo heh, mnoznik zablokowany teraz dziala mi na 12,5 x 166 ale chcem wyciagnac z niego 7 poty i @na Bartona, niestety mam narazie jakis badziewny zasilacz feela 300 W wiec Musze zmienic, mam zamiar zaopatrzyc sie w Chieftec 360-202 glownie chodzi mi o cisze+ stabilnosc OK DZIEKI ZA INFO

Edytowane przez Fragilis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypomniało mi sie żeyby spisac oznaczenia mojego proca:

A2500+

AXDA2500DKV4D

AQYHA 0347WPMW

Stabilnie prime:

A proc smiga następująco:

2500+( 1.8ghz) = v1.375 ustawienia z biosu - temp odpowiednio mniejsza

3200+(2.2ghz) = v1.625v

2.4ghz = v1.85

2.5ghz= 1.95v(moze na 1.93vale nie sprawdzalem)

Ktosma taką serie jak moja? na ile wam leci?

Edytowane przez Marcin5611

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludziska help. Płakać mi się chce ja czytam co piszecie. Przy konfiguracji jak w sygnaturce mój Bartuś jest pracuje na FSB 133 MHz a i tak czasami mnie wywala do Wina z gier. Jak przestawie na 166 MHz to to już w ogóle lipa - o filmach i grach mogę zapomnieć a i czasami nawet IE wywala błąd. Na 200 to nawet nie przełączam bo przy takim [ciach!]ianym zasilaczu to sie boje. Można tylko :wisielec: Co pozmieniać żeby myśleć o stabilności????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. A co panowie powiecie o tym procku:

A3000+

AQYHA0447EPAW

AXDA3000DKV4D

Q33S903K400S9

Pracuje na FSB 166 ale jak podniose na 179 to idzie bez oporów i pokazuje ze procek jest 3200+.

Dzieki.

Edytowane przez witgit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Bartona 2500 o takich oznaczeniach AXDA2500DKV4D AQZFA0348VPMW i mam pytanie czy ktos wie moze czy on ma odblokowany mnoznik... I jak np. to sprawdze tzn w biosie zmienie to jak nie wstanie to co mam zrobic ...sorry za takie proste pytanie ale to moje poczatki :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Bartona 2500 o takich oznaczeniach AXDA2500DKV4D AQZFA0348VPMW i mam pytanie czy ktos wie moze czy on ma odblokowany mnoznik... I jak np. to sprawdze tzn w biosie zmienie to jak nie wstanie to co mam zrobic ...sorry za takie proste pytanie ale to moje poczatki  :oops:

1387884[/snapback]

HEHE masz bartona z 48 tygodnia 2003 roku, moj jest z 49 tygodnia 2003 roku :lol: :lol: niestety mamy zablokowane mnozniki :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam od niedawna AQYHA 0409 TAMW T846307842306 AXDA2500 DKV4D, testowalem u kumpla poszedl na 2400 przy~1,75, umnie szedł na nominalnym napieciu fsb200 (pokazywalo 194)bez w/c, a teraz sie win wysypuje i musze mu dac papu ,zrobilo mi sie tak jak podlaczylem top powera 420w wtedy pierwszy raz nie poszedl i teraz mu juz tak zostalo, nie znam sie zabardzo na seriach wiec powiedzcie mi czy to jakas dobra, mnoznik jest zablokowany :(

Edytowane przez cichg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AQYHA -slyszalem, ze dobra

ja mam inny problem z oznaczen proca (0406) wynika,ze to szosty tydzien 2004 roku, czyli mnoznik zablokowany i prawdopodobnie po selekcji,

inaczej pokazuje program central brain identifier - 10 luty 2003 , do tego inny soft mowi, ze mnoznik odblokowany, a kiedy zmieniam to komp sie calkowicie wysypuje (odrazu laduje sie min ustawieniami) ???

wprawdzie soft to soft i nie nalezy mu wierzyc na 100% ,ale to chyba daje do myslenia czy aby plytka nie jest uwalona

pzd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy nie wiecie czy stanieja jakos niedlugo procki AMD Athlon 3200+ Barton na FSB 200MHz bo chcialbym wlozyc najwiekszego procka jaki wejdzie do mojej plyty, bo raczej juz nie bede ulepszal mojego kompa bo prawie w ogole nie gram wiec niewiadomo jaka maszyna nie jest mi potrzebna...

poki co sa drogie te antki ale wsadzil bym juz takiego bo raczej proca AMD 64 nie kupie bo jest mi calkowiecie zbedny...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy nie wiecie czy stanieja jakos niedlugo procki AMD Athlon 3200+ Barton na FSB 200MHz  bo chcialbym wlozyc najwiekszego procka jaki wejdzie do mojej plyty, bo raczej juz nie bede ulepszal mojego kompa bo prawie w ogole nie gram wiec niewiadomo jaka maszyna nie jest mi potrzebna...

poki co sa drogie te antki ale wsadzil bym juz takiego bo raczej proca AMD 64 nie kupie bo jest mi calkowiecie zbedny...

1451096[/snapback]

1. niedługo kończą ich produkcję i raczej ich braknie niż stanieją

2. zyskałbyś jakieś 63Mhz, czy warto?

3. jeśli już masz coś najlepszego na socket A kupować to mobila - tańszy niż 3200, a jak kupisz odpowiedniego to 2700 poleci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja myslalem ze bartonow juz od dawna nie produkuja bo w skepach nigdzie nie ma... jedynie na allegro widzialem. :) niestety nie moge ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> takiego mobilka (choc bardzo bym chcial) bo moja plyta nie ma blokady PCI/AGP wiec mocne krecenie odpada a plyty napewno juz nie wymienie... wiem ze 63MHz to nie wiele ale barton ma cache wieksze o 256KB od mojego oraz szyne 400 i mialbym procka i pamieci na 400Hz a nie na 333 jak teraz - a to zawsze cos daje :) co prawda nie wiele ale zawsze cos ale znowu uwazam ze nie warto dawac 500zeta za takiego procka zeby wlasnie niewiele zyskac.. moglbym cac cos kolo 400zeta a najlepiej miedzy 360- a a380zeta hehehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja myslalem ze bartonow juz od dawna nie produkuja bo w skepach nigdzie nie ma... jedynie na allegro widzialem. :) niestety nie moge ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> takiego mobilka (choc bardzo bym chcial) bo moja plyta nie ma blokady PCI/AGP wiec mocne krecenie odpada a plyty napewno juz nie wymienie... wiem ze 63MHz to nie wiele ale barton ma cache wieksze o 256KB od mojego oraz szyne 400 i mialbym procka i pamieci na 400Hz a nie na 333 jak teraz - a to zawsze cos daje :) co prawda nie wiele ale zawsze cos ale znowu uwazam ze nie warto dawac 500zeta za takiego procka zeby wlasnie niewiele zyskac.. moglbym cac cos kolo 400zeta a najlepiej miedzy 360- a a380zeta hehehe

1451184[/snapback]

tia, chodziło mi o podstawkę socke A ogólnie - nie ważne

a nie masz regulacji mnożnika na tej płycie? - jeśli nie to jakiś drut mod na mnożnik a FSB 200 i już mobilek lata - nie miałem styczności z VIA więc moge sie mylić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam i regulacje mnoznika generalnie plyta ma fajne rozwiazania z podkrecaniem ale mnoznik na procku jest zablokowany, fsb nie moge bo to nie n-force ze sobie podniose fsb z 166 na 200 :) a z drutmodami jak sie nie bawie... mam za labe nerwy i za bardzo zawsze sie boje dotykac a poza tym przy moim szczesciu sie spiepszy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale jak podnosisz z 166 na 200 to przynajniej u mnie (straszy chipset bo KT600) to dzielnik sam sie zmienia i szyna pci i agp sa na standardowych taktowaniach :) tylko jak np ustawilem szyne na 190 MHz to wtedy mialy zabojcze taktowanie ale sprzet chodzil niczego sobie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...