Skocz do zawartości
OKITOKI

AMD Barton - Serie, opisy - Kompedium

Rekomendowane odpowiedzi

Co myslicie o tzm procu ..http://www.allegro.pl/show_item.php?item=61048438  dobra sztuka ale koles tey ma nieyle chlodzenie

1603971[/snapback]

2520MHz@1,75V to nawet przyzwoicie, ale nie wiadomo jak procek się podkręca na wyższym napięciu. Może się np. okazać, że jego kres to 2600MHz@2V :)

Mój poprzedni procek (AXP-M 2500+) smigał na 2,4GHz@1,6V, ale do stabilnosci na 2,54GHz potrzebował już 2,1V :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2520MHz@1,75V to nawet przyzwoicie, ale nie wiadomo jak procek się podkręca na wyższym napięciu. Może się np. okazać, że jego kres to 2600MHz@2V :)

Mój poprzedni procek (AXP-M 2500+) smigał na 2,4GHz@1,6V, ale do stabilnosci na 2,54GHz potrzebował już 2,1V :wink:

1604017[/snapback]

a co powiecie na to ?

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60438909

Juz napisalem do tych co wygrali zeby mi powiedzieli jak sie to sprawuje.

Nie wiem ile to MHz jest to 4000+ ale cena wydaje sie OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4000 to jakies 2800 Mhz ciekawe na jakim napieciu by poszedł na takich taktowaniach i chyba juz wc tzreba by było  :lol:

To chyba moje 2300 w poruwnaniu do tego to nic  :cry:

1611765[/snapback]

to zobacz to

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=61373799

zwroc uwage na napiecie. 1.93V :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to zobacz to

1611912[/snapback]

Ustawione w biosie ma pewnie 1,95 albo cos kolo tego.

Fajny proc bylby jakby tyle chodził 100% stabilnie na tych taktach i woltażu! Niestety nie ma zadnych scrennow z testami... :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ustawione w biosie ma pewnie 1,95 albo cos kolo tego.

Fajny proc bylby jakby tyle chodził 100% stabilnie na tych taktach i woltażu! Niestety nie ma zadnych scrennow z testami... :/

1611952[/snapback]

Przy 2645 Mhz to jest bartek 3700 a nie 4300 ktoś chyba chce w bład wprowadzic :mad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kalkultorem na stronce benchmark.pl

1614058[/snapback]

no to mowie, zależy gdzie/czym sprawdzasz. Raz ci poda 4000+ a raz 3600+. Te przeliczniki są i tak g... warte, i tak nie pokazuja rzeczywistej wydajnosci, 9,5x253 bedzie troche wydajniejsze nic np.12x200, czyż nie... a dostanie ten sam numerek... Edytowane przez hary86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiadomo ze na 9,5*253 bedzie szybciej chodziło niż na 12*200 poniewaz jest wieksze fsb a co do tych oznaczeń 4000 itd to niewiem po co wogóle je wprowadzono i tak jest najwazniejsza czestotliwosc w mhz a nie te smieszne oznaczenia bo watpie czy by taki bartek przy 2400 mhz miał poruwnywalna wydajnosc z pentiumem 4000 :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm...najlepsze z tego co ja wiem i jest w pewnym stopniu udowodnione to najlepsza seria IQYHA potem AQYHA i z 2003 roku np 0352 ... z 2004 jzu sie duzo gorzej kręcą najwięcej użytkowników osiągneło dobre wyniki na modelu 2500+ IQYHA 0352 . Ale nigdy nie było i nie jest to regułą że dobar seria gwarantuje dobre właściwości O/C .. poprostu mamy większe prawdopodobieństwo trafić lepszy model nic więcej ... Pzrecież bardzo często zdarza sieże proc z tej samej seri i tej samej daty produkjcji kręci się dużo gorzej ... Niektóre czasem z trudem osiągają 2100 a inne spokojnei lecą na 2600 Mhz < taka jest prawda są to 2 skrajne przypadki procka z tej samej serii i daty produkcji >

Jak i też nieprawdą jest że Mobile 1.45 V kręcą się lepiej niż 1.65 V to nie ma nic do rzeczy .. Oczywiście Proc 2500+ będzie pracował z napięciem 1.45 V ale minimalne podwyższenie zegara powoduje że trzeba zwiększyć napięcie rdzenia ... aby osiągnąć stabilnąpracę proca .. Inny przpadek ... Proc 2500+ standardowo pracuje z napięciem 1.65 V gdy to napięcie zmniejszymy do 1.45 V dalej będzie pracowałstabilnie ... Więc sam nei wiem po co w ogole takie zamieszanie i rozbieżnośc domyślnych napięć ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dopiero za 6 razem kupiłem z allegro dobrego AXP 1700+ który wyciąga 2400 MHz i tylko dlatego że byłto selekt wcześniej miałem kilka JIUHB i wcale siędobrze nie kręciły ... Seria proca zwiększa prawdopodobieństwo trafienia lepszej sztuki i nic poza tym .. A najpewniej jest kupić takiego mobila od gościa na allegro któremu trafiła się dobra sztuka i chce go upłynnić ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie kupiłem dziś wentyl Pentagram Freezone Q80 AlCu, czy on jest gites ? No mam na myśli oc mojego Athlonka, czy da radę ? :> Jeszcze nie podpiąlem, trochę się boje na razie, żeby nie ukruszyć proca. Nigdy jeszcze wentyla nie wymieniałem. Może jaiegoś kolegę zawołam, to mi go przypnie. Bo ten co mam w podpisie to tragedia w idle 51-55 st a w stresie 61-62 :lol:

Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc

jestem raczykujacym OC i dlatego mam pytanie: Zna moze ktos wersje Bartonka:AXDA2500DKV4D AQXEA0347RPMW ? Da sie z niego wyciagnac cos wiecej niz te 1833Mh? Przejrzalem chyba caly ten temat ale nigdzie nie rzucil mi sie w oko taki model. Wie ktos cos o nim moze? Odblokowany czy zablkowany mnoznik i takie tam...

Dodam ze mam go w plycie Solteka SL-KT600-RL.

drugie pytanie to takie czy po podkreceniu tego porcka i karty graf (Saphire 9800PRO@XT) bede potrzebowal zmiany zailacza? Obecnie mam Codegena 400W (z tego co slyszalem i czytalem totalne badziewie dlatego pytam).

Wiem ze tamat dotyczy procka ale wg mnie chyba temat sie laczy w jakiejs czesci.

Jakies linki, opisy za wszlka pomoc z gory dziekuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie kupiłem dziś wentyl Pentagram Freezone Q80 AlCu, czy on jest gites ? No mam na myśli oc mojego Athlonka, czy da radę ? :> Jeszcze nie podpiąlem, trochę się boje na razie, żeby nie ukruszyć proca. Nigdy jeszcze wentyla nie wymieniałem. Może jaiegoś kolegę zawołam, to mi go przypnie. Bo ten co mam w podpisie to tragedia w idle 51-55 st a w stresie 61-62  :lol:

1621387[/snapback]

Zmiana wentyla to nic trudnego sam sie bałem 1 raz ale niemiał mi nikt tego zrobić a czy da rade ja mam 100AL czy jakos tak najtanszego i na 2300 przy 1,725V daje rade :lol2: takze myśle ze spokojnie bez pasty ale szlifowany był buda otwarta około 23 stopni w pokoju 32stopnie na 0% użycia i w stresie maks 52 stopni takze chyba powinien dać rade :wink: a i jeszcze mama ustawione w speedfanie na halt detekt na OFFi jakies pacze co niby zmiejszaja temp zainstalowane co zassałem z xp.net.pl

Edytowane przez gargamel2005

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO sprobowalem....cos sie spalilo tylko jeszcze nie weim co...procek czy karta...moze zasilacz;)

1623125[/snapback]

jak to się spaliło?? To w takimrazie z czego pisałeś ze swojego kompa :D czy może masz drugiego. Niesłyszałęm zęby ktoś potrafił używać peceta ze spaloną zaiłką lub prockiem :blink: :lol2: :lol: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...