KoZiK Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 W tym rzecz, ze na razie się za to nie łapię, bo i tak mi sie komp ciągle wali. Tzn. wyłącza się natrętnie, opisalem to w innym wątku... Po prostu jestem ciekaw czy ktoś ma takiego proca. Dodam, że kupowałem go w simmtechu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinIKS Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 KQYHA 0420EPMW - może mi ktoś powiedzieć cokolwiek o tej serii? tzn. może ktoś ma? Ooo, to taka jak moja :) Procek idzie na 220x11 na 1,675V - więcej na razie nie próbowałem. 2,3Ghz robi spokojnie na 1,625v :twisted: Chyba nie najgorzej ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoZiK Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 Procek idzie na 220x11 na 1,675V - więcej na razie nie próbowałem. 2,3Ghz robi spokojnie na 1,625v :twisted: No to elegancko :D Powiedz mi tylko na jakim chłodzeniu i przy jakich temperaturach osiągasz takie wyniki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 Procek idzie na 220x11 na 1,675V - więcej na razie nie próbowałem. 2,3Ghz robi spokojnie na 1,625v :twisted: No to elegancko :D Powiedz mi tylko na jakim chłodzeniu i przy jakich temperaturach osiągasz takie wyniki. super! a ma zablokowany mnoznik!??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinIKS Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 Procek idzie na 220x11 na 1,675V - więcej na razie nie próbowałem. 2,3Ghz robi spokojnie na 1,625v :twisted: No to elegancko :D Powiedz mi tylko na jakim chłodzeniu i przy jakich temperaturach osiągasz takie wyniki. Chłodzenie to Pentagram QC 80ALCU na około 2200-2300obr (wypolerowany i z Artic ceramic na procku) czyli żadna rewelacja. Temp. przy obecnych upałach to dla 1,625v - idle 43stopnie, stress 52, dla 1,675v odpowiednio o 5 stopni wiecej. To wszystko na Epoxie, który według mnie trochę przesadza ze wskazaniami temp. Mnożnik oczywiście zablokowany :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 ale jak takie fsb przy takim napieciu zapowiada sie bardzo ladnie:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinIKS Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 ale jak takie fsb przy takim napieciu zapowiada sie bardzo ladnie:) Niby tak, ale mój Epoxik w połączeniu z dwoma Hynixami i do tego obecne temp. na wiele więcej mi na razie nie pozwalają :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 hynixy najlpesze pamieci do wysokiego fsb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 hynixy najlpesze pamieci do wysokiego fsb Tak owszem , ale wez pod uwage , ze on ma 2X512Mb , z reszta tak samo jak ja... i w takim konfigu juz nie jest za ciekawie z O/C . Moje w dualu biegaja dopiero na CL3 (400mhz) W singlu juz lepiej ale i tak marnie . Procek sie marnuje :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoZiK Opublikowano 21 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2004 Kurde, mam taki sam wiatrak jak Ty MarcinIKS, a temp. do 54 w idle :/ Fakt, ze go nie polerowalem, ale jest niepodkręcany a i tak temperatura bycza. Dostanę w swoje ręce Chiefteca to wtedy zobacze co da sie wyciagnac z mojego proca :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinIKS Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 hynixy najlpesze pamieci do wysokiego fsb Tak owszem , ale wez pod uwage , ze on ma 2X512Mb , z reszta tak samo jak ja... i w takim konfigu juz nie jest za ciekawie z O/C . Moje w dualu biegaja dopiero na CL3 (400mhz) W singlu juz lepiej ale i tak marnie . Procek sie marnuje :( Przy jakim napięciu masz to FSB220? Moje idą w dualu przy 200 na cl2. Ale jak na razie max. dla nich to 220Mhz i podnoszenie napięcia ani obniżanie timingów nic nie daje :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinIKS Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 Kurde, mam taki sam wiatrak jak Ty MarcinIKS, a temp. do 54 w idle :/ Fakt, ze go nie polerowalem, ale jest niepodkręcany a i tak temperatura bycza. Dostanę w swoje ręce Chiefteca to wtedy zobacze co da sie wyciagnac z mojego proca :) Z tym pentagramem miałem trochę kombinacji - zmiana pasty z jakiegoś Titana na Arctica Ceramic dała mi ok. 3-4 stopni, polerowanie wentyla może ze 2. Za to dość istotne jest prawidłowe założenie tego wiatraka na procesor. Mam dość przewiewną budę Chiefteca z zamontowanymi trzema wentylatorami na ok. 7V :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoZiK Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 Pastę mam właśnie Titana jakąś srebrną, wiatrak zakładałem wczoraj po raz kolejny i jako taki spadek temperatury jest. na bank 0419 , a serii nie pamietam , jak bede zmienial V12+ to wyedytuje cos mi swita , ze VPMW ale nie wiem na 100% A jak chula ? 3200+ na 1.425v po 3.5H prime zadnych bledow , czekam na Hynixt wtedy zacznie sie zabawa :] A co o tym powiecie? rożnica jednej literki, tzn. zamiast V mam E - czy to właśnie świadczy o tak niskim napięciu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinIKS Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 Pastę mam właśnie Titana jakąś srebrną, wiatrak zakładałem wczoraj po raz kolejny i jako taki spadek temperatury jest. na bank 0419 , a serii nie pamietam , jak bede zmienial V12+ to wyedytuje cos mi swita , ze VPMW ale nie wiem na 100% A jak chula ? 3200+ na 1.425v po 3.5H prime zadnych bledow , czekam na Hynixt wtedy zacznie sie zabawa :] A co o tym powiecie? rożnica jednej literki, tzn. zamiast V mam E - czy to właśnie świadczy o tak niskim napięciu? A sprawdzałeś czy Twój tak potrafi? Bo ja szczerze mówiąc nie. Na razie jechałem raczej z FSB w górę. Zacząłem zabawę w tym prockiem od 200x11 (standardowych ustawień to on nawet nie widział :twisted: ) i 1,6V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoZiK Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 Zmniejszyłem napięcie do 1,45v ale przy standardowym taktowaniu, pochodził troszkę, ale później wróciłem do domyślnych ustawień. A na 200x11 (1,65v) przy uruchamianiu Windowsa - restart :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chobo Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 a jak rozpoznac czy proc ma zablokowany mnoznik czy nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 22 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2004 od daty produkcji (ktory tydzien) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiZaRd Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 to teraz ja sie pochwale: AQZFA0411 nigdzie nie moge znaleźć tej serii dlatego zawedrowałem tutaj moze ktos z was mi cos o niej powie? jak narazie na pamieciach NoName i na W/C idzie na fsb220 przy Vcore 1,9 i sie wiecha przy windowsie a na 3200+ : temp to jak zawsze wacha sie (zalezy od pracy) ale max przy takim ustawieniu to 42*C ale wracając co powiecie o tej seri?? (abit NF7, pamiątki NoName. Chieftec360W, seagate 120GB ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał_Szulkin Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 kiedys na tym forum był link do odczytywania wszytkich parametrow - mogłby go ktos tu podac bede wdzieczny ja mam: AXDA2500KV4D T816967270065 AQXFA 0346XPMW ASSEMBLED IN MALESIA (laminat zielony) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 http://kosmok.republika.pl/komputery.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Barton 2500+ seria AQYFA; laminat zielony. 200*11 przy defaultowym napieciu. Mnoznik zablokowany :-( (ale to nic)... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d2uriel Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Witam. Właśnie dołączyłem do użytkowników forum. Doklejam się do wątku z pytaniem, ale najpierw garść informacji. Dziś nabyłem Bartona 2500+ (jeden z ostatnich w Gdańsku, z tego co sięorientowałem :)), wyczytać na nim można: AMD Athlon(tm)AXDA2500DKV4D T887646G40604KQYHA 0427WPMW (m)(R) 1999 AMD Z tego co czytałem na ocworkbench, aby odblokować mnożnik muszę: 1) połączyć 3 mostek L5 od lewej (mając go "na górze" procesora), 2) uciąć wszystkie mostki L6, aby uzyskać dostęp do wszystkich kombinacji x6-x24. Zgadza się? Chciałbym się upewnić, zanim to zrobię. Jeśli nie, to proszę o poprawienie mnie. Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi. PS: W razie czego, mogę jutro podesłać zdjęcie proca (ale nie wiem, czy uda mi się odpowiednią jakość uzyskać, choć spróbować warto). Mogę napisać, że: * mając mostki L5 "u góry" proca, pierwsze trzy od pracej są wypalone, * trzymając procesor tak samo, w L11 drugi u dołu ucięty, L9 wszystkie ucięte, reszta połączona. Zadam jeszcze jedno pytanie. Jaką kość pamięci RAM wybrać (512MB do 450zł), aby na chłodzeniu Pentagram Freezone Cu92 oraz płycie Asus A7N8X-E Deluxe wykręcić jak najwięcej? I ile to może przypuszczalnie być? Jeszcze raz dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 http://kosmok.republika.pl/komputery.html bzdurne teorie Pan tam snujesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 mozna tylko zmienic mnoznik z poziomu windy!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d2uriel Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 mozna tylko zmienic mnoznik z poziomu windy!!!!!!!!! To do mnie było? A dlaczego tylko z poziomu Windowsa i w jaki sposób? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 bylo juz o tym na forum! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d2uriel Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Ok, znalazłem tę stronkę http://pcvortal.ys.pl/articles.php?id=60 ale nie bardzo wiem, dlaczego mnożnika w biosie zmienić nie można ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultor Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 ja dzis kupilem swojego bartonka 2500, ostalo sie pare w gliwickim feniksie. seria to KQYHA0420FPMW, podobno seria co sie fajnie kreci, co zweryfikuje jak dojdzie do mnie plyta glowna i reszta badziewia. interesujace sa oznaczenia FPMW. wie ktos co one oznaczaja? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 ja wiem. z tej serii bylo sporo dobych sztuk. masz jakies 10% szans na wymiatacza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paechu Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 Mam pytanko jak moge sprawdzic serie proca bez zdejmowania radiatora?Jest jakis program spod windy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...