Riddick Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 (edytowane) Sprawdź jeszcze temperatury smartguardianem. 1661910[/snapback] chetnie bym to zrobil, ale google nie chca znalesc tego programu, a ludzie na zagranicznych forach pisza, ze on tylko przeznaczony do DFI LP - widze ze Ty takowa masz wiec moglbys zamiescic linka ? Edytowane 22 Września 2005 przez Riddick Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 NIe wiem, chyba nie da sie z neta sciągnąć, i też nie jestem pewien czy by tobie dzialalo, ale na 100% jestem pewny że to soft sie myli albo mobo. Ja widzialem w everescie na gigabycie i sempie64 85stopni na procu :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riddick Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 hehe 85 stopni to niemozliwe, bo przy 60 one teoretycznie sie pala... zrobilem zdjecie z biosa, co prawda wiatrak na procku jest troche inaczej podpiety bo nie na cpu fan sfan, ale to i tak bez znaczenia screen Musze dorwac po prostu jakis termometr i zwmierzyc ta temperaturke, bo na 32 stopnie ten procek mi nie wyglada, moj duronek kiedys jak mial tyle to radiator byl cieply, a tu zimny :) POZDRO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Przy 36 stopniach radiat jest zimny, wytłumaczyłem ci to wyżej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 hehe 85 stopni to niemozliwe, bo przy 60 one teoretycznie sie pala... zrobilem zdjecie z biosa, co prawda wiatrak na procku jest troche inaczej podpiety bo nie na cpu fan sfan, ale to i tak bez znaczenia 1662407[/snapback] Facet, proc nie moze miec 17*C jak plyta ma 36*C Przeciez to absurd. Wogole jak taki procek ma miec 17*C. Przemysl to najpierw a potem pisz glupoty. Daj tego cudownego proca w inna plyte, bo ta cos swiruje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riddick Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Przy 36 stopniach radiat jest zimny, wytłumaczyłem ci to wyżej. 1662419[/snapback] No to ja juz nic nie rozumie, piszesz ze tamta plyta ma walniete mierniki, zmienilem plyte na Gigabyte K8NS v2.0 i sytuacja sie niewiele zmienila otoz z 17 stopni mam 24 po podkreceniu na 8x280 i katowaniu proca dekoderami mam jedynie 26 stopni i nie jak wczesniej pisales ze radiator jest zimny ponizej 35 stopni, teraz ma 26 i jest lekko letni, Nforciki na bank bardziej grzeja procki, na tamtym K8T800 mialem na bank cos w granicach 20 stopni, jutro dam screeny z temperaturkami, czy to mozliwe ze druga plyta zle odczytuje ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 @Riddick tak popierwsze to nie jest topic na dyskusję o s754 :lol: No i dlaczegoż to niby nforce ma mocniej grzać?? <_< Masz w pokoju termometr, spójrz ile stopni masz w pokoju! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riddick Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Na termometrze 19 stopni, procek 26* plyta 26 * @270x8 ( screen zrobiony po godzinie przerabiania filmu do divx 6 ). screen Oki koniec tematu o S64 :) POZDRO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 (edytowane) A ja właśnie jak zmieniłem wentyl dziś z Glacialtecha Igloo 2510 na to co mam w sigu... przepisałem sobie serię i mam coś takiego AXDA2600 AQXEA ; ] Mnożnik zablokowany, ale to nic nie szkodzi. Na Glacial Techu w stresie miałem 61 st, na Pentagramie mam 43 st. Różnica kolosalna, teraz zabieram się za kręcenie. Edytowane 2 Października 2005 przez Spylon Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 A ja właśnie jak zmieniłem wentyl dziś z Glacialtecha Igloo 2510 na to co mam w sigu... przepisałem sobie serię i mam coś takiego AXDA2600 AQXEA ; ] Mnożnik zablokowany, ale to nic nie szkodzi. Na Glacial Techu w stresie miałem 61 st, na Pentagramie mam 43 st. Różnica kolosalna, teraz zabieram się za kręcenie. 1679697[/snapback] Pochwal się ile udało Ci się @@ tego bartona :D Podaj jeszcze tydzień produkcji i batche :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 Witam! czy taki ac http://www.allegro.pl/show_item.php?item=65129287 da sobie radę z kręconym Bartonem 2800+? czy raczej nie bardzo? jak nie to jaki polecacie zapewnie jakiegoś Pentagrama ale jaki będzie stykal? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Argennto Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 Zależy na ile go będziesz kręcił np mój mobil z zegarem ... 2600 Mhz musi mieć miedzianego pentagrama .... i temp poniżej 45 stopni inaczej pracuje niestabilnie ..... ale mojego starego T-Breda kręciłem do 2300 Mhz na zwykłym boxowym coolerku ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 Witam! czy taki ac 1680350[/snapback] A daj człowieku spokój, kupujesz procka za 300zł i chcesz oszczędzić na takich chłodzeniu?? :lol: jak chcesz coś taniego to kup używanego freezona cena przeważnie ok 40zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 (edytowane) Zależy na ile go będziesz kręcił... 1680851[/snapback] Max hardcore ile się da w miarę możliwości chłodzenia ;] Wybrałem PENTAGRAM FREEZONE QC-80 Cu ;] mam nadzieję że będzie OK pokusił bym się o 100 ale nie wiem czy się zmieści mobo na serwisie i nie mam możliwości sprawdzenia. Jeśli uważacie że ta 80 Cu nie za bardzo to piszcie jeszcze nie kupiłem. Edytowane 3 Października 2005 przez qura16 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 Wy też to widzicie co ja?? http://allegro.pl/show_item.php?item=66785523 :blink: Barton z taktowaniem 2200MHz ma oznaczenie 3100+?? No dobra jest to mobile ale i tak skąd oni wytrzasneli takie procki?? :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOBSTEROWIEC Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 (edytowane) Wy też to widzicie co ja?? 1683374[/snapback] To nie jest pełno wartościowy BARTON bo ma 256kB cache L2 - oznaczenie KV3E Edytowane 7 Października 2005 przez BOBSTEROWIEC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweldrake Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 omg cache L2 256 kb 0,o co to za procesor do cholery ???!!!???? nie dziwie sie ze lataja z tyloma mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOBSTEROWIEC Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Poprostu na rynku pojawiają się teraz wszystkie resztki magazynowe, serie próbne itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 axdc to thorton z tego co pamietam, ale nie slyszalem zeby go robili w 3100+ ale z oznaczen wynika ze robili bo chyba nie sa sciemnione. mozna odblokowac dodatkowe 256 cachel2 prostym modem. i may pelnowartosciowego bartona 3200+ :D mobil to nie jest zdecydowanie!!! mobile maja AXM* a nie AXD*. pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Venon666 Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Co powiecie na temat tego procka Athlon barton 2500+ normalnie 166mhz mnożnik 11 Podkrecony szyna 200mhz 11 mnoznik i do tego odblokowany :-D nie moge wiecej podniesc bo mam kijowy zasilacz tracer chlodzenie Cooler master Xdream II tez kicha tylko wentylator wsadzilem szybszy temp maks stres 2000 Testow w prime 95 procesor 46stopni dioda 59 stopnipasta arctic silver 5 bez podnoszenia napiecia tzn napiecie 1.7V Co powiecie na temat tego procka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Co powiecie na temat tego procka Athlon barton 2500+ normalnie 166mhz mnożnik 11 Podkrecony szyna 200mhz 11 mnoznik i do tego odblokowany :-D nie moge wiecej podniesc bo mam kijowy zasilacz tracer chlodzenie Cooler master Xdream II tez kicha tylko wentylator wsadzilem szybszy temp maks stres 2000 Testow w prime 95 procesor 46stopni dioda 59 stopnipasta arctic silver 5 bez podnoszenia napiecia tzn napiecie 1.7V Co powiecie na temat tego procka 1701478[/snapback] przecięztny ten proc, tyle, żę odblokowany mnożnik. Napięcie 1,7v do 2200MHz to średni wynik. Ogólnie nie ma się czym bardzo chwalić ale i nie ma powodu wpadać w pamikę, że się ma najgorszy procesor z możliwych. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Czego to już AMD nie wymyśli :D Athlon XP na rdzeniu barton z oznaczeniem 2900+ ,wypas :D :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gargamel2005 Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 a jaka jest granica bezpieczeństwa z voltami ?? Ile maks mozna dac prockowi V ?? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 a jaka jest granica bezpieczeństwa z voltami ?? Ile maks mozna dac prockowi V ?? :lol: 1701979[/snapback] \ Wszystko zależy jakie masz chcłodzenie. Jeśli dysponujesz np. spox wc to i 2 wolty nie są straszne jeśli procek bedzie miał temp do ok 45-50*. :D Ale tak dla bezpieczeństwa to lepiej nie dawać podczas normalnego użytkowania więcej niż 1,85v :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gargamel2005 Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Wiecej niż 1,85 v i tak niemoge dać :lol: A teraz co o tym sądzicie: na fsb 200 - 2200 mhz musze dąc 1,675V na fsb 210 - 2310 mhz - 1,75V na fsb 213 - 2343 mhz - 1,775V na fsb 215 - 2365 mhz - 1,8V a na fsb 223 - 2453 mhz - 1,85V Ponoć soltec jeszcze zawyża mi troszke napięcia :mur: Jak to sie ma do reszty bartków :unsure: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 \ Wszystko zależy jakie masz chcłodzenie. Jeśli dysponujesz np. spox wc to i 2 wolty nie są straszne jeśli procek bedzie miał temp do ok 45-50*. :D Ale tak dla bezpieczeństwa to lepiej nie dawać podczas normalnego użytkowania więcej niż 1,85v :) 1701981[/snapback] na co dzien w zaleznosci od chlodzenia mobo i psu radze nie przekraczac 2v Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 20 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2005 Witam! Wczoraj dostałem Bartona mobila 2500+ 1,4V FKT4C AQZFA 0338 RPMW i jak narazię 2300MHz ;] na 1,65V http://members.lycos.co.uk/qura16/Tweak/pi...e_podejscie.PNG dzisiaj lecimy dalej ;] ;] ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gargamel2005 Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Witam! Wczoraj dostałem Bartona mobila 2500+ 1,4V FKT4C AQZFA 0338 RPMW i jak narazię 2300MHz ;] na 1,65V 1709732[/snapback] takiemu to dobrze 2300 mhz przy 1,65v Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 A twój jak leci? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gargamel2005 Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 tak jak wyzej pisąłem na 1,75 v Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...