Skocz do zawartości
maqu

Instalacja Win - problem

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nowego kompa i pojawił sie problem. Zawsze instalowalem winde przez setup.exe a teraz nie moge - czarny ekran, nic nie ma. Instaluje sie tylko winme angielski i winxp. Win98 zainstalowalem przez setupcor.exe. Moze ktos zna ten problem - jestem ciekawy co jest grane. I czym się roznia te setup'y? :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nowego kompa i pojawił sie problem. Zawsze instalowalem winde przez setup.exe a teraz nie moge - czarny ekran, nic nie ma. Instaluje sie tylko winme angielski i winxp. Win98 zainstalowalem przez setupcor.exe. Moze ktos zna ten problem - jestem ciekawy co jest grane. I czym się roznia te setup'y? :?:

zapewne masz kartę z rodziny GF4 tixxxx to normalne na tych kartach. Z niektórymi płytami głównymi właśnie w taki sposób reagują i nic na to nieporadzisz. Osobiście, dla mnie nie ma różnicy czy wpiszę setup.exe czy setupcor.exe :) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz tylko czy masz GF 4 i płytę na SIS - jeśli tak, to tylko setupcor.exe :( - różnica jest chyba tylko w tym, że windows nie próbuje na siłę rozpoznawać zainstalowanych urządzeń podczas instalacji. Po zainstalowaniu wgrywasz sobie sterowniki dostarczone z płytą główną i z kartą graficzną i jest tak, jakbyć instalował przez setup.exe :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mialem cos takie przy ECS k7s5a :twisted: i win NT . Poszło dalej gdy w biosie wyłaczyłem kartę muzyczna...

setupcor chyba zasuwa z instalcja nie zważając na błedy , wgrywa wszystko jak leci... ja go użwam tylko jak wszystko padło i instalacja na juz istniejący win nic nie pomagała. To twedy uzywam setupcor (jesli nie chce mi się wszystkiego odnowa instalować..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz tylko czy masz GF 4 i płytę na SIS - jeśli tak, to tylko setupcor.exe :( - różnica jest chyba tylko w tym, że windows nie próbuje na siłę rozpoznawać zainstalowanych urządzeń podczas instalacji. Po zainstalowaniu wgrywasz sobie sterowniki dostarczone z płytą główną i z kartą graficzną i jest tak, jakbyć instalował przez setup.exe :)

Mam Gf4200 i Sis'a.

Dzieki wszystkim za odpowiedzi - nie bede sie juz tym przejmowal :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

potwierdzam !

Moj kuzyn ma gf4 mx xxx na plycie k7s5a :twisted:

od niedawna i dzwonil do serwisu w tej sprawie koles mu powiedzial ze ma instalowac poprzez setupcore

Kuzyn mieszka w wawie najpierw dzwonil do mnie ze mu sie system posypal i ze jak zrobil format c: i chce zainstalowac winde to ..ciemnosc widze... , zadzwonil do tego sklepu gdzie kupil tego kompa i sie dowiedzial tego co tu napisaliscie :-)

AHA kuzyn byl u mnie na tych wakacjach poczytal zdania forumowiczow na temat k7s5a i z taka mina :twisted: :twisted: :twisted: powiedzial , "zbieram na nowa plyte glowna" , mowilem mu zeby nie bral tej plyty ale mial tylko tyle siana na szczescie wie co zrobil i chce poprawic swoj blad . namowilem go na Epox-a 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spójrz na mój config mam płytę na VIA i jest to samo instalka tylko przez setupcor.exe win98se jak i me. To jest niezależne od chipsetu!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi