Skocz do zawartości
albarist

Megabajt 700W

Rekomendowane odpowiedzi

po pierwsze Chieftec 360 a po drugie megabajty zawsze beda knotami to tak samo jak Tracer 550 przy fell 300 mu jest ciezko a co dopiero przy Chieftecu 360 heheheheeh

Jeszcze kolego musisz sie wiele nauczyc o marketingu jakie stosuja firmy komputerowe zeby cos sprzedac :)

A jaj przyklej bym ci naklejke na Codegena 400w ze ma 1000w to by byl lepszy od Chiefteca 360 nie bo dalej by miał moze ok 200w niestbilnej pracy :) eheheheeh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehehe dzis jak bylem gieldzie typ mi zaczol tlumaczyc jakie to dobre sa codegeny 400w z 12cm wiatrakiem:)

no bo ten wiatrak to najwazniejszy element no coś Ty :P :lol: :lol: :lol: chlodzi taki przy 50 dB mimo iz nie ma co :P :lol: :lol: :lol: ale przynajmniej jak sie spali to dobrze dym rozdmucha no lub w odwrotnej sytuacji ogień :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość PL4Y3R-PL

hehe mowil jeszcze ze te nowe codegeny sa bezawaryjne (a te poprzednie to byla wadliwa seria!:) i pokazal mi ze tylko 1 ma zrabanego na tyle zasilaczy:) kupka zasilaczy -> /feel/megabajt/itp:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Następny dyplomowany sprzedawca :lol: , we wciskanju ludzią kitu, jak większosć w polsce 8) . Ale ludzie wiezą sprzedawcą jeśli się sami nie znają i razy widzialem taka sytuacje, jak sprzedawca wciskał guwno a klijent się zgadzał :/. A ile razy coś mi sprzedawca wciskał :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta a megabajt to akurat jest prekursorem techologicznym w zasilaczach dziwne ze inne bardziej znne i renomowane formy nic o takiej mocy nie wypusciły .... za to taka potega jak megabajt to jzu dała pokaz swoich mozliwosci i na mojej liscie to klasuje sie hehen dalekjo za codegenem ...a codegen jest na końcu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Codegen? O, to bez kozery powiem pińcet" :>

Nawet gdyby to była prawda, to po wuja kafla nagle komuś 700W? Aż tak wielu ma dwustuwatowe karty graficzne i trzystuwatowe procesory? Czy może to profilaktyka katodowo-świecidełkowo-odpustowa? :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no co wy fuczycie 1kW megaszajs wymiata (in reality 300W ) ale to sie wytnie bierzcie te super PSu .... tylko puzinej nie zakladajcie topicow w stylu zasilka mi sie splonela i zabrala 1/2kompa ......... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehehe dzis jak bylem gieldzie typ mi zaczol tlumaczyc jakie to dobre sa codegeny 400w z 12cm wiatrakiem:)

Akurat tutaj Ci powiem, że w porównaniu do zwykłego Codegena są całkiem niezłe co nie oznacza dobre (taki "Kodedżen" ciągnął przez miech to co mam w opisie i napięcia były eleganckie - 12,2V oraz 5,2V). Dopiero się przestraszyłem jak porównałem tabliczkę do Codegena zwyklego 300W i okazało się że te same prądy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jestescie wszyscy smieszni najezdzacie na ten zasilacz a nikt z was niemial go w lapkach, wtedy mozna cos mowic jak sie samemu przetestuje, a skad wiecie moze te zasilacze beda mialy faktycznie taka moc ( choc w to wątpie :) ) juz bylo wiele firm ktore cos produkowaly badziewnego ale sie im odmienilo na dobre :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta popieram mat_zaba niech sie wypowie jaks obo kaóra ma wszyscy patrzą słaba marka to niemożliwe żeby cos takiego było możliewe... [na 100% ten zasilacz to on nie ma tyle mocy co pisze ale ok 400W to może mieć...]

Jak ktoś ma to niech sie wypowie[z Q-tecem 550 tak też był-wszyscy narzekają a nikt nie ma] !

spoX-jak gdzieś zobacze test tych zasiłaek to wtedy bedzie wiadomo ile tak naprawde mają watór al nie takie "zgadywanie"

Teścik i po sprawie...:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość PL4Y3R-PL

Ale jestescie wszyscy smieszni najezdzacie na ten zasilacz a nikt z was niemial go w lapkach, wtedy mozna cos mowic jak sie samemu przetestuje, a skad wiecie moze te zasilacze beda mialy faktycznie taka moc ( choc w to wątpie :) ) juz bylo wiele firm ktore cos produkowaly badziewnego ale sie im odmienilo na dobre :)

tak sie sklada ze moja dziewczyna miala codegena 300w i spalil jej plyte glowna:) hehehe jej starsza oddala kompa do serwisu a oni jej dali nowy zasilacz tez codegen tylko ze 400w z pfc:) a no i jeszcze moj brat ma w kompie codegena 300w :) wiec co nieco wiem o tych zasilaczach :) wiatrak wazy wiecej niz caly zasilacz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wg mnie ten post to prowokacja - proponuje klodke .... ;)

i i tak nie zamienie mojego fortrona 300 na megaszajsa 700 :P

nom ja swego fortronka 300 gtp tez nie zmienie, jest zaje... wczesniej mialem lc- 400 Wat i roznica jest kolosalna !!!
co ty od LC chcesz?? sam mam jeszcze gdzies 235W ktory ciagnal antka @ 2.2GHz @ 1.9v:D ti4200 2 dyski 80 i 30Gb 7200 i pare innych <span style="color:red;">[ciach!]</span>l i wsio stabilnie chodzilo:), chociaz 12V- bylo 13.2:D a 5V bylo 4.1 jakies:) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak zmienialem rubikona na chiefteca to nawet nie ma mowy o powrocie do starego shitu!! nawet gdyby doplacali...

teraz jedyna rzecza co mi pozostalo zrobic z tym goownem to albo wyciagnac wiatraczek i puscic na 7V [moze cos jednak z tego bedzie], albo wcisnac jakiemus leszczowi na allegro... 8)

ps. jak mialem oba w rekach to az sie przestraszylem ze rubikon sprzedaje puste ramki metalowe [takie lekkie]...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pandi @ no na pewno takie samo obciążenie. Ba, nawet takie jak u Tagana 480W :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Q-tec, Megabajt, Tracer, Codegen rulezzzzz :lol:

A w ogóle to mi się nie chce wierzyć w coś takiego. Użyjcie googli to jedne miejsce gdzie piszą o Megabajcie 700W to forum Tweaka a dokładniej ten topic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzialem juz w swoim zyciu enermaxa 660W ktory ma 4 linie dla 12v a na kazdej powyzej 15A, ale 700W? na penisa komus tyle? nawet gdyby ten zasilacz tyle mial w co szczerze watpie to po co to komu?

Pare peltów dość mocnych i 500W może nie styknąć...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi