PFK Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 temat ten byl poruszany juz kilkukrotnie ale nie doszukalem zadnej odpowiedzi na pytania zatem: 8K3A podobno swietnie sie kreci ale wydajnosc na wyzszych obrotach(166mhz) jest podobno bardzo slaba porownujac do innych plytek. Nowe biosy wg. epoxa mialy zalatwic sprawe. Jak czytalem info do nich to bylo napisane ze poprawili 150~165Mhz, ale wciaz nie widzialem zadnych testow epoxow z nowymi biosami a takze opini ludzi posiadajacych takowe. Pozatym druga kwestia jest mostek polnocny, stale sie grzejacy oraz czy to prawda ze bez dobrej pasty i radiatora, ew. wiatraczka plytka regularnie wiesza(biorac pod uwage o/c). Jeszcze jedna sprawa jest plytka 8K5A2, podobno ulepszona wersja 8K3A na ktorej temat wiadomo mi tyle co na temat nowych biosow 8K3A, czyli prawie nic, sama teoretyka 8O. Cenowo plyty te nie bede sie wielce roznic, to widac po cenach w USA, aczkolwiek przydalby sie test porownawczy :wink: (jakies linki do zachodnich stron, bo nie moge niczego znalezc, a na polskie testy prawdopodobnie jeszcze troche bedzie trzeba poczekac, jesli wogule sie pojawia :wink: ). Jezeli ktos ma jakies lepsze informacje, linki do testow chociaz opinie znjomych to bylbym wdzieczny, wszak trzeba sie rozwijac :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PFK Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 cenach w USA, aczkolwiek przydalby sie test porownawczy :wink: (jakies linki do zachodnich stron, bo nie moge niczego znalezc, a na polskie testy prawdopodobnie jeszcze troche bedzie trzeba poczekac, jesli wogule sie pojawia :wink: ) chodzilo mi oczywiscie o wydajnosc, itp :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Z tego co czytałem, to układ KT266A (8KHA+) jest szybszy od KT333 (8K3A) dopiero powyżej FSB 166MHz. Z porównania wynikało że wydajność jaką ma KT333 przy FSB 200MHz KT266A osiąga przy 179Mhz, oczywiście pamięć taktowana FSB. Epox coś skoncił z KT333, bo ma dużo niższą wydajność od np. Abit'a na KT333, dlatego zostałem przy 8KHA+ :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 ja posiadam 8k5a2 bez + :) i jka narazie zachowuje sie jakby lepiej od 8k3a (jeszcze za krotko ja mam zeby powiedziec jak zachowuje sie przy o/c) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Właśnie znalazłem recenzję w interesującym nas temacie :-) Recenzja Pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...