Skocz do zawartości
OL1

Problem z myszką

Rekomendowane odpowiedzi

Pierwszy jest taki że na Xp myszka dostaje "świra" , wtedy przy najmniejszym ruchu sama naciska przyciski i chodzi tylko w poziomie pod Startem- dodam że to tylko na xp, na 98 nic takiego sie nie dzieje (na xp mam zainstalowane sterowniki a na 98 nie).

Drugi problem jest taki że myszka po prostu sie wyłącza na obu systemach - wtredy muszą ja odłączyć i przyłączyć żeby zaczeła działać. .

P.S.

Myszka to A4tech opto 325

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sproboj wylaczyc akceleracje myszy pod win xp i wywal oryginalne stery ( pewnie nie sa przystosowane do xp).

Te slabsze mychy maja mechanizm oszczedzajania energii, jezeli nie ruszasz nimi przez okreslony czas to po prostu przechodza w stan czuwania, ale przy jakimkolwiek ruchu powinny sie znowu wlaczyc. Jezeli u ciebie jest inaczej moze to swiadczyc o rozwalonej myszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najgorsze jest to że mysz chrzani sie np jak gram albo siedze na necie, nie jest wtedy w żadnym spoczynku bo cały czas jest "na chodzie" . wywalenie sterów też nie pomogło . a gdzie wyłączyć tą akceleracje myszy??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez mialel taki problem, mysz dostawala "atakow" tzn raz na jakis czas w momencie jak sie ja ruszalo to kursor szalal po calym ekranie robiac na pulpicie czy innej aplikacji calkowity syf.

Myslalem ze to jakis vir, ale to byla wina myszy, na innym kopie tez jej odbijalo............ no i teraz moja mysz bawi sie ze szczurami na smietniku :-)

Sobie nowa sprawilem i tobie tez tak radze bo raczej sie nie naprawi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też juz mi zakup nowej chodzi po głowie :D Ale sobie tak mzđle e tzlko na xp tak đwiruje a na 98 jest cacy więc może jeszcze cos sie da zrobić- w poniedziałek załatwie sobie przejściówke z PS/2 na 9 pin czy jak sie to zwie- to starsze gniazdo i może wtedy nie bedzie już szaleć ani zacinek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pno i załatwiłem sobie ta przełączke na seriala .podłączam ładnie a tu nawet myszy mi nie wykrywa- nie świeci sie. a co chodzi bo już sie pogubiłem. czy optyki nie działaja przez seriala??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

Drugi problem jest taki że myszka po prostu sie wyłącza na obu systemach - wtredy muszą ja odłączyć i przyłączyć żeby zaczeła działać. .  

Gratuluję podłączania w czasie pracy

Też na początku niechciałem podłączać jak chodzi ale mój brat zaczął i nic sie nie działo to robiłem to co on. Teraz jakoś niewiem czemu myszka pracuje dobrze od dwóch dni- tak od siebie sie naprawiła. I jeszcze jedno pytanko na koniec bo załatwiłem sobie przejściówke na na seriala ale za nic niechce na niej chodzić :? Myszki optyczne nie działaja na serialu??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi