OL1 Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 Pierwszy jest taki że na Xp myszka dostaje "świra" , wtedy przy najmniejszym ruchu sama naciska przyciski i chodzi tylko w poziomie pod Startem- dodam że to tylko na xp, na 98 nic takiego sie nie dzieje (na xp mam zainstalowane sterowniki a na 98 nie). Drugi problem jest taki że myszka po prostu sie wyłącza na obu systemach - wtredy muszą ja odłączyć i przyłączyć żeby zaczeła działać. . P.S. Myszka to A4tech opto 325 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dachu Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Sproboj wylaczyc akceleracje myszy pod win xp i wywal oryginalne stery ( pewnie nie sa przystosowane do xp). Te slabsze mychy maja mechanizm oszczedzajania energii, jezeli nie ruszasz nimi przez okreslony czas to po prostu przechodza w stan czuwania, ale przy jakimkolwiek ruchu powinny sie znowu wlaczyc. Jezeli u ciebie jest inaczej moze to swiadczyc o rozwalonej myszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OL1 Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 najgorsze jest to że mysz chrzani sie np jak gram albo siedze na necie, nie jest wtedy w żadnym spoczynku bo cały czas jest "na chodzie" . wywalenie sterów też nie pomogło . a gdzie wyłączyć tą akceleracje myszy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLimas Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 tez mialel taki problem, mysz dostawala "atakow" tzn raz na jakis czas w momencie jak sie ja ruszalo to kursor szalal po calym ekranie robiac na pulpicie czy innej aplikacji calkowity syf. Myslalem ze to jakis vir, ale to byla wina myszy, na innym kopie tez jej odbijalo............ no i teraz moja mysz bawi sie ze szczurami na smietniku :-) Sobie nowa sprawilem i tobie tez tak radze bo raczej sie nie naprawi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OL1 Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Też juz mi zakup nowej chodzi po głowie :D Ale sobie tak mzđle e tzlko na xp tak đwiruje a na 98 jest cacy więc może jeszcze cos sie da zrobić- w poniedziałek załatwie sobie przejściówke z PS/2 na 9 pin czy jak sie to zwie- to starsze gniazdo i może wtedy nie bedzie już szaleć ani zacinek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Splendid Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Mysz sie wylancza podczas grania prawdopodobnie dlatego ze masz wyrwany jeden kabelek, i czasem jak mocniej pociagniesz za kabel od szczura to przestaje stykac i sie wylancza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OL1 Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 pno i załatwiłem sobie ta przełączke na seriala .podłączam ładnie a tu nawet myszy mi nie wykrywa- nie świeci sie. a co chodzi bo już sie pogubiłem. czy optyki nie działaja przez seriala?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Designer Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 ... Drugi problem jest taki że myszka po prostu sie wyłącza na obu systemach - wtredy muszą ja odłączyć i przyłączyć żeby zaczeła działać. . Gratuluję podłączania w czasie pracy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperRzeźniK Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 A4techom się zdarza odwalać takie numery... Miałem tak kiedyś to reset pomagał... a jak przestał to kupiłem mx310... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OL1 Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 ... Drugi problem jest taki że myszka po prostu sie wyłącza na obu systemach - wtredy muszą ja odłączyć i przyłączyć żeby zaczeła działać. . Gratuluję podłączania w czasie pracy Też na początku niechciałem podłączać jak chodzi ale mój brat zaczął i nic sie nie działo to robiłem to co on. Teraz jakoś niewiem czemu myszka pracuje dobrze od dwóch dni- tak od siebie sie naprawiła. I jeszcze jedno pytanko na koniec bo załatwiłem sobie przejściówke na na seriala ale za nic niechce na niej chodzić :? Myszki optyczne nie działaja na serialu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 ułamał sie jeden z kabelków tuż przy myszce wystarczy je obciac i poprostu skrócic wewnatrz myszki i poproblemie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Designer Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 Myszki optyczne nie działaja na serialu?? Sam kiedyś próbowałem i faktycznie optyka nie idzie przez COMa. Ale do końca nie wiadomo bo to też może być wina przejściówki - jak wiadomo te też są różne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...