Skocz do zawartości
Gość michals87

format ramu

Rekomendowane odpowiedzi

Gość michals87

mam 512 ddr333 kingstona.

w menadżeze zadań windows (alt+ctrl+del) pisze ze mam ~285mb zajęte .

przewaznie mialem 160. co zrobic zeby sformatować ramy? podajcie linka do jakis programow. z gory dzieki ziomki. nara

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem...to niemozna formatowac ramu ...

Windows XP to taka wredota ze im wiecej ma ramu...tym wiecej zajmuje:)

Wiecej zajetego ramu jest spowodowane dzialajacymi aplikacjami.

(gg, monitor temperatur, odpalone okna przegladarek itp)

Moze ostatnio doinstalowywales jakies programy dzialajace caly czas :)

Powylaczaj je i wtedy popatrz ile ci zajmuje ramu...

A moze jakies programy szpiegowskie ktoze poinstalowaly sie w sysie...przeszukaj system antyszpiegowskimi progsami...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś miałem coś co się zwało RamBooster - oczyszczał ram na zawołanie lub przy określonej jego zajetości (co owocowało chwilowym unieruchomieniem systemu)...

PS- Hipo, jakby Ci się znudził Twój RAM to byłbym zainteresowany ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja uzywam cacheman XP swietny program automatycznie dobiera wszystkie rozmiary cache pod katem konkretnego kompa

//ZENE mam takiego samego ti4200 leadtek - nie mozesz go puscic szybciej? u mnie wczoraj np gralem na 310/610 bez artefaktow na seryjnym chlodzeniu - bez radiatorow na ram, przydalyby sie bo okropnie sie grzeje - 3dmark2k1 - 13k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,czy może zna ktoś programik pozwalający na zmiane timingów,z poziomu windowsa,jeżeli tak to proszę o link lub nazwe programu,wiem że jest Cacheman XP ale on chyba jest tylko pod sisy,nie wiem czy pod chipset via też :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i fajnie Hipo - milo ze ci sie przydalo;) , masz cracka? bo jak nie to wrzuce na jakis serwer:], a co do MAMERY - chyba sie nie zrozumielismy cacheman xp to program do zarzadzania pamiecia w sensie jej zawartosci i alokowania, a nie do regulowania fizycznych parametrow ;) widzialem jakis program pod epoxa do regulacji timingow ( i nie tylko - taki kombajn) u mnie tez dzialal widac podchodzi ogolnie pod nforce - a i gwoli scislosci cacheman xp smiga jak zloto na nforce2 ultra ;) pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi