Skocz do zawartości
Behemothh

czemu na pc nie ma takich gier jak tekken

Rekomendowane odpowiedzi

Jedyne w czym konsola jest lepsza od PC to bijatyki, ktorych defacto mi nie brakuje bo sie za bardzo z nimi nie zaprzyjaznilem.

Co do plynnosci animacji to co za problem na sredniej jakosci PC ustawic grafike na medium, 640x480. Wtedy mam taka sama jakosc grafiki oraz plynnosc jak na PS2.

W calej reszcie konsole jest gorsze i nie ma o czym gadac.

Gry drogie jak jasna cholera. Strategii ni ma (co mnie wali bo i tak w to nie gram), sportowe gry sa i to znacznie lepsze niz na PS2, samochodowe rowniez sa lepsze. RPG to oprocz miliona czesci FF na konsole nie ma NIC (wyjatek to przepiekny KOTOR na Xboxa).

A platformowki bylyby na PC gdyby srednia wieku uzytkownikow blaszakow oscylowala w granicy 10-12 lat jak na konsole :)

No i przede wszystkim FPP!!!

w jakiej reszczie konsole są gorsze? napisz coś więcej...

to że są bezproblemowe? ( siadasz i grasz) a nie męczysz się z patchami, sterami pakowaniem kasy w blaszaka aby nowsza gra chodzila..

to że jest wiejecej dobrych gier?

a może to że kosztuja poniżej 1000 zł , tyle co średnio dobra karta grafiki, która starcza na rok? ( konsola średnio wychodzi co 4 lata)

a na pc gry nie są drogie? może aż tak nie, ale z tym na konsolach też sobie poradzono..

nie podoba ci się na konsolach to, że siadasz na wygodnym fotelu, przed 29 calowym TV popijając piwko grasz ?

może wolisz grać poraz kolejny w far cry przy malo plynnej grafice. lub przechodzić dennego Painkillera....

sory, ale od czasu gdy przeszedłem far cry i prince of persja nie pojawila się gra warta uwagi ( przynajmniej dlamnie)

Gdyby nie moj wiek dawno bym sobie konsolke kupil.. teraz pozostaje mi podziwiać jak koledzy grają :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciez pisalem.

Sportowe, RPG, RTS, FPP

Jak juz pisalem. Ceny gier sa bardzo wysokie i to na nich sie opiera zysk z konsolowego swiata.

Slyszalem o przerobkach i nuielegalnym oprogramowaniu ale tracisz gwarancje i podobno (akurat znam osobiscie taki przypadki) wysiada przez to laser. A wymiana takiego to niesamowite koszta.

Gry na PC zadko kiedy kosztuja ponad 150 pln. Jezeli tak jest to gra sie po prostu nie sprzedaje za dobrze. Coraz wiecej HITOW jest w cenach blisko 100pln.

Na PS2 nie widzialem jeszcze gry ponizej 200 pln.

Co za bzdura z tym wiekiem na kupowanie konsoli ?

Chcesz grac ale sie wstydzisz ?

CO do dennego Painkillera :)

Jestes sam przeciwko milionom ludzi, ktorym sie podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konsole sa gorsze w:

FPP,Strategiach,RPG,PRAWDZIWYCH przygodowkach (chociaz ostatnio poprostu ogolny bezruch w tej dziedzinie),symulatorach.

To ze sa bezproblemowe ,definiuje tez to ze zazwyczaj sa prostacze (co czesto jest duzym + ale ile mozna...)

Wiecej dobrych gier ?Eeee.Nie.Chyba ze twoimi grami sa platformowki i bijatyki.

Kosztuja PONAD 1000zl, dodaj sobie MODa, no chyba ze bedziesz gral na grach za 250-300zl..

A juz sie KONCZA, na starcie PS2 kosztowalo 2.5tys.

Niemam problemu z popijaniem piwa przed kompem ,popielniczka za to jest o wiele bardziej stabilna na biurku niz na kanapie ;).

Na grach na PC btw tez moge sobie siac przed TV na kanapie...wymyslono TV-OUT.

Far Cry jest zle napisany i ogolnie mi nie podpadl ,a painkiller jest swietny i tak przeszedlem go 2 razy.

Prince of persja (;)) jest denny.

Mimo mojego wieku kupilem konsolke i niezaluje, kosztowala mnie niecalego tysiaka (uzywana) i wkoncu moge sie bezproblemowo odmozdzac w porzadne bijatyki i platformowki.

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciez pisalem.

Sportowe, RPG, RTS, FPP

Jak juz pisalem. Ceny gier sa bardzo wysokie i to na nich sie opiera zysk z konsolowego swiata.

Slyszalem o przerobkach i nuielegalnym oprogramowaniu ale tracisz gwarancje i podobno (akurat znam osobiscie taki przypadki) wysiada przez to laser. A wymiana takiego to niesamowite koszta.

Gry na PC zadko kiedy kosztuja ponad 150 pln. Jezeli tak jest to gra sie po prostu nie sprzedaje za dobrze. Coraz wiecej HITOW jest w cenach blisko 100pln.

Co za bzdura z tym wiekiem na kupowanie konsoli ?

Chcesz grac ale sie wstydzisz ?

CO do dennego Painkillera :)

Jestes sam przeciwko milionom ludzi, ktorym sie podoba.

niestety nie moge też sobie pozwolić na konsole ze względu ze jadna reke mam niesprawna. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie po prostu posiadaja żenujaco słabą :lol:

Taa jasne, tylko to troche dziwne bo PS2 gry na nie mają dużo gorszej grafy niż te z PC, a pamiętaj że ta konsola wyszła na rynek 4 lata temu, Zresztą zobaczysz co bedzie miało lepszą grafe po wyjściu na rynek PS3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taa jasne, tylko to troche dziwne bo PS2 gry na nie mają dużo gorszej grafy niż te z PC,

Niezły żart - Możesz mi pokazać gre z grafa jak w Far Cry ?(jesli wogóle w to grałeś na karcie z DX9.0 i detalami na FULL).

a pamiętaj że ta konsola wyszła na rynek 4 lata temu, Zresztą zobaczysz co bedzie miało lepszą grafe po wyjściu na rynek PS3.

Niech zgadne X-BOX 2 z RadeonemX800PRO na pokładzie lub PC z GF6800 lub RX800+ wszystkie Radeony z obsługa DX9.0.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapodam tu kilka screenów z gier, w które ja gram na PeCecie :wink:

SoulCalibur

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Giera nie zwalnia mniej niż 50FPS i działa wyśmienicie :P

Dead or Alive 2 LE

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Ta gra jest super. Narazie tylko 20-35FPS ale pewnie będzie tak jak z SoulCalibur. On też w pierwszej wersjii na Blaszaku miał 20-30FPS a teraz prawie 60. :wink: Dodam, że gram z AA6x i Anizo16x :D

Co do grafiki na konsolach to zgodzę się, że gry z konsol w rzeczywistości wyglądają gorzej tylko TV dodaje im uroku. Odpalając to samo na emulatorze widać niedokładności grafiki. Po wrzuceniu emulatora na TV obraz staje się piękny! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gram prawie codziennie na DC w jakas gre:)

Ale tym prawdziwym. Probowalem emulator ale hmm srednio zabawnie - niby jest 50FPS ale chodzi jakos kulawo calosc. Poza tym chyba te wszystkie gry na 29" tv + dobre glosniki daja lepszy efekt nie mowiac juz o graniu padem dreamcastowym.

Dreamcast kosztuje 200zloty wiec po co sie bawic w polsrodki?;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech zgadne X-BOX 2 z RadeonemX800PRO na pokładzie lub PC z GF6800 lub RX800+ wszystkie Radeony z obsługa DX9.0.

Żadna konsola nie bedzie miała takiej grafy w sobie jakie ty wymieniłeś tylko specjalnie przygotowaną jednostke, a zresztą i tak nie bede Ci nic tłumaczył bo i tak nieznasz sie na konsolach.

PS

Jakbyś chciał wiedzieć to FarCry jest właśnie przygotowywany na konsole i bedzie miał podobną grafeco na kompie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żadna konsola nie bedzie miała takiej grafy w sobie jakie ty wymieniłeś tylko specjalnie przygotowaną jednostke, a zresztą i tak nie bede Ci nic tłumaczył bo i tak nieznasz sie na konsolach.

Własnie ze będzie i to bedzie GPU R420. Wcześniej w X-BOXie był GF3 teraz będzie Radek.

PS

Jakbyś chciał wiedzieć to FarCry jest właśnie przygotowywany na konsole i bedzie miał podobną grafeco na kompie.

Będzie tak samo wygladał jak DOOM3 na XBOXa czyli słabiutko. Nie zobaczysz Far Cry z tymi efektami co na PC bo po prostu konsola ich nie obsługuje więc nie ma o czym mówić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak ktoś gra w RPG po Japońsku to normalne ze są lepsze. Problem z tym ze na konsoli albo masz RPG w stylu Diablo albo w stylu FF. Z każdego poządnego RPG który jest na PC na konsoli robi sie z niego niezły śmiec co widac po BG Dark Aliance i Falloucie.

Po częsci masz rację, ale też nie tak do końca. Owszem na konsole te gatunki gier są znacznie mniej skomplikowane, ale to z tego powodu, że konsolowy target niekoniecznie lubi spędzać długich godzin na właściwym budowaniu postaci. Dlatego elementy RPG są nieco spłycone.

Tu mnie Rozbiłes na MAXA. Zgodze sie ze na PC nie ma dobrych bijatyk bo to fakt , ale na PC jest mnóstwo gier sportowych (cała masa FIF, NBA i NFL i co tam jeszcze jest), platformówki też sa , moze nie tak ambitne jak na PS ale są chodz pokazuja sie bardzo żadko.Z wyścigów mamy na PC cała seriie Collina (porównaj grafe na PS 2 a PC), NFS i jeszcze kilka serii.

Nie musisz się rozbijać, wystarczy pomyśleć logicznie. Chodziło mi o to, że na pecety nie ma dobrych gier sportowych, które wychodziłyby tylko na PC. To co wymieniłeś, to wszystko konwersje gier konsolowych, które swój początek wzięły właśnie tam. Colin po pierwsze nie jest najlepszą grą (poza jedynką i może czwórką), poza tym jak każdy wie, to również gra konsolowa. Na peceta wyszła jedynie konwersja. Na PSX'a ukazała się o wiele wcześniej niż na PC (PSX - 9 luty, PC - 18 kwietnia), poza tym była nieco lepsza.

8O :lol: To mnie rozwaliło. Gothica nie ma na zadna konsole jest tylko na PC , a zanim sie ukazał BG (ja bym to nazwał Diablo w świecie BG) na PS2 to już dawno był BG I bodajże BG2 .

To rozwalaj się dalej, tylko nie ośmieszaj się wypowiadając się w sprawach, o których nie masz zielonego pojęcia. Gothic miał być na konsolę GameCube. Miał, ale z jakichś powodów zaprzestano nad nim prac, co nie oznacza, że jakaś firma nie podejmie się dokończenia gry. Xicat jednocześnie robił dwie wersje i na GameCube miała się ukazać nieco po wersji na PC.

Nie po prostu posiadaja żenujaco słabą :lol:

Kolega Ci tak powiedział? Może spróbuj sam zobaczyć.

Chyba widziałeś Hitmana3 z właczonymi detalami na LOW :lol:

Nie misiu, widziałem grę w 1024x768 z wszystkimi detalami na full. I na PS2 jednak wygląda lepiej. Zresztą sam porównaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]Ja tylko maly wtret.

Wielbiciele konsol bardzo czesto twierdza ze dana gra wyglada lepiej na konsolce niz na pcecie.W pewnym sensie jest to racja.

Ale ten sens polega na tym ze obraz wyswietlany na TV bardzo zrecznie oszukuje oczy, dlugo by tlumaczyc dlaczego co i jak (ale pod uwage wezcie inny sposob wyswietlania obrazu ,DRAMATYCZNIE wieksza plamke obrazu,inny balans kolorstyczny (nasycenie/kontrast)) wkazdym razie bardzo latwo to zauwazyc odpalajac gre z PC przez porzadny TV-OUT.

Zeby niebylo ze to moje czcze gadki i podkrecanie wlasnego ego, mam PS2 i kilka Amig i PC-ta.

Dokladnie o to chodzi. Rozmywanie obrazu stosowane przez TV daje lepszy efekt niż najlepszy antyaliasing.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]Ja tylko maly wtret.

Wielbiciele konsol bardzo czesto twierdza ze dana gra wyglada lepiej na konsolce niz na pcecie.W pewnym sensie jest to racja.

Ale ten sens polega na tym ze obraz wyswietlany na TV bardzo zrecznie oszukuje oczy, dlugo by tlumaczyc dlaczego co i jak (ale pod uwage wezcie inny sposob wyswietlania obrazu ,DRAMATYCZNIE wieksza plamke obrazu,inny balans kolorstyczny (nasycenie/kontrast)) wkazdym razie bardzo latwo to zauwazyc odpalajac gre z PC przez porzadny TV-OUT.

Zeby niebylo ze to moje czcze gadki i podkrecanie wlasnego ego, mam PS2 i kilka Amig i PC-ta.

Dokladnie o to chodzi. Rozmywanie obrazu stosowane przez TV daje lepszy efekt niż najlepszy antyaliasing.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buhahahahahahahaha. A to dobre. "na PS2 jeszcze nie widziałem gry poniżej 200zł". Człowieku, wyjdź czasem z domu. Mało która gra jest droższa niż 200zł, a na allegro nowości jest móstwo po 100-120zł. Używane nie kosztują więcej niż 50zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będzie tak samo wygladał jak  DOOM3 na XBOXa czyli słabiutko. Nie zobaczysz Far Cry z tymi efektami co na PC bo po prostu konsola ich nie obsługuje więc nie ma o czym mówić.

No tak się składa, że Far Cry na Xbox'a wygląda tak samo jak na PC (widziałem trailery). Poza tym nie będzie to ta sama gra co na blaszaku, lecz coś zupełnie nowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak się składa, że Far Cry na Xbox'a wygląda tak samo jak na PC (widziałem trailery). Poza tym nie będzie to ta sama gra co na blaszaku, lecz coś zupełnie nowego.

Tak oczywiscie mioże mi jeszcze powiesz że na Xboxie z grafika która nie widziała na oczy DX 8.1 uzyskasz efekty Dx9.0 :lol: .Albo nie widziałeś FC na PC z grafą DX 9.0 albo grałęs w FC na grafie nie obsługujacej DX9.0.

Moze mi jeszcze powiesz że na XBoxie będziesz miał takie efekty :?:

Dołączona grafika

Dodam ze są to efekty z DX 9.0 i będza dopiero dostępne w następnym patchu do FC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nad czym niektórzy jeszcze się zastanawiają? Przecież to jest oczywiste, że dzisiejsze konsole do dobrego blaszaka się nie umywają! :P Jedyna zaleta konsol to niektóre gatunki gier i klimacik np. partyjki z kumplami na dwa pady. :P To wszystko w temacie. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Xicat jednocześnie robił dwie wersje i na GameCube miała się ukazać nieco po wersji na PC.

Chyba cos ci sie pomyliło. Grałes wogóle w Gothica :?: .Twórcami Gothica są Piranhia Bytes i była to ich pierwsza gra jaką zrobili.

To co wymieniłeś, to wszystko konwersje gier konsolowych, które swój początek wzięły właśnie tam. Colin po pierwsze nie jest najlepszą grą (poza jedynką i może czwórką), poza tym jak każdy wie, to również gra konsolowa. Na peceta wyszła jedynie konwersja.

8O LOL :lol: Colin jedynka pierw był na PC a potem dopiero na PS. Moze mi jeszcze napiszesz że Quake pierw był na konsoli a potem na PC :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepsze as gry klimatowo konsolowe z grafika pecetowa z dxem 9 na pokladzie (FPP/FPS, [to tez gry konsolowe i nie mowcie mi ze nie ale sa najlepsze] TPP/TPS, PLATFORMOWKI, SAMOCHODOWKI, BIJATYKI,LOGICZNE TYPU BALLANCE) - takich gier powinno byc wiecej na pececie co nie zmienia faktu ze konsola do peceta sie chowa pod kazdym wzgledem.Wiecie co maja gry konsolowe a czego nie majha pecety??W wiekszosci opcji blur ktory daje rewelacyjny efekt rodem z TV wiec chcialbym teraz sie zapytac czy istnieje cos takiego jak program ktory "bluruje" obraz w grach :?: [/u]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak oczywiscie mioże mi jeszcze powiesz że na Xboxie z grafika która nie widziała na oczy DX 8.1 uzyskasz efekty Dx9.0 :lol: .Albo nie widziałeś FC na PC z grafą DX 9.0 albo grałęs w FC na grafie nie obsługujacej DX9.0.

Moze mi jeszcze powiesz że na XBoxie będziesz miał takie efekty :?:

Dołączona grafika

Dodam ze są to efekty z DX 9.0 i będza dopiero dostępne w następnym patchu do FC

powiedz po co nam te efekty jak już przeszliśmy gre? nawet gdyby [gluteus maximus] tam się świecily nie mam zamiaru znowu grać w ta średnio dobra gre!

grafika to jest to co się liczy jak dlamnie na 3 miejscu.

niezapominaj że konsola wyszła 5 lat temu. gdy wyjdzie psx 3 zmiecie znowu pc na kilka lat..........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wara mi mowic zlego zdania o Far Cry'u (a takze o Popie SOT,Sufferingu,XIII,Half-lifie,TR2,NFS2SE) <--- to sa gry ktore dla mnie przejda do historii jako kamienie milowe.Licze ze do niech dolaczy HL2,D3 i Stalker.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiedz po co nam te efekty jak już przeszliśmy gre?  nawet gdyby [gluteus maximus] tam się świecily nie mam zamiaru znowu grać w ta średnio dobra gre!

grafika to jest to co się liczy jak dlamnie na 3 miejscu.  

niezapominaj że konsola wyszła 5 lat temu. gdy wyjdzie psx 3 zmiecie znowu pc na kilka lat..........

Widzisz u ciebie na 3 miejscu jest grafa a u mnie na pierwszym.W grach FPP to grafa buduje klimat, powoduje ze chce sie grać (oczywiście nie jest jedynym czynnikiem który powoduje że gra jest dobra ale w przypadku gier FPP jest na pierwszym planie-bynajmniej dla mnie). Ja z przyjemnoscią przejde po raz trzeci Far Cry jak tylko dorwe tego opatcha. A co do PS3 to pozyjemy zobaczymy, PS2 jak wychodził też nie powalał grafiką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do PS3 to pozyjemy zobaczymy, PS2 jak wychodził też nie powalał grafiką.

No dobra siedzialem cocho ale teraz to juz herezje po prostu piszecie. Jak ja niecierpie jak pctowcy i konsolowcy wyzywaja sie nawzajem, gdy nie wiedza nic o rynku platformy ktorej nie uzywaja. Jak tam ktorys pisal, ze na konsole nie ma zadnych rpg oprocz Fajnali, a sportowe giery to na pc sa o wiele lepsze. Skoro sa lepsze to dlaczego EA nie wydalo np. SSX na pc? Co moze kasy nie maja? W koncu to taka mala firma. Czemu wszystkie, WSZYSTKIE gry sportowe wychodza najpierw na konsole? Jakis gosc pisal, ze gry na konsoloe kosztuja po 350zl. Bez komentarza to zostawiam. A na pc to wiadowo ze fpp zawsze bedzie lepsze niz na konsoli, nie mowiac o rtsach i crpg. Ale minusem jest niestety to, ze trzeba je modernizowac, no ale coz. Nic na to nie poradzimy. Koncze bo i tak nikt tego pewnie nie przeczyta, a jak ktos przeczyta to napewno zle wnioski wysnuje, wiec nie ma co pisac dalej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponawiam pytanie - istnieje program ktory bluruje obraz bo to jest ten efekt ktory daje w konsolach taka grafike na slabszych rozdzialkach.Na pececie tylko w kilku grach jest taka opcja.Wiec czy istniej cos takiego wogole??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi