method Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Jaka jest różnica między poniższymi pamięciami? Kingston DDR 512MB PC-400 (KVR400X64C25/512) CL2.5 Kingston DDR 512MB PC-400 (KVR400X64C3/512) CL3 Z tego co wiem różnica cenowa jest duża :( W sklepie polecali mi CL2.5, ale czy będzie widoczne podczas pracy na komputerze te CL2.5? Napiszcie coś więcej na ten temat. Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sys@k Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 roznica bedzie wielka i niewielka 8) zalezy w czym ''sandra czy gry'' oglonie na mniejszych CL-kach komp chodzi plynniej, ale GB/s ci nie przybedzie. Jak beda miec te KVR z CL2.5 na Infineonach to bierz i sie nie zastanawiaj :] wstana moze na CL2 8) pozdro. :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 To zalezy od kilku czynników: - będziesz podkręcał :?: - masz nForce2 :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sys@k Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 kolo sie pyta o roznice chyba nie ? :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
method Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 To zalezy od kilku czynników: - będziesz podkręcał :?: - masz nForce2 :?: Nie będę podkręcać i nie mam nForce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
method Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 ''sandra czy gry'' Komputer do pracy w firmie programistycznej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sys@k Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 powiem tak: :idea: KVR400 z CL2.5 na INFINEONACH 8) tyle odemnie pozdro. :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 A ja myślę, że do tego zastosowania to możesz brać CL3. Zmienisz sobie na CL2.5, a w ostateczności możesz nawet podniesc napięcie na pamięciach i na 100% pójdą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sys@k Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 w 2.5 zmieni na 2 i tez bedzie mu chulac 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Tyle, że kupując CL3 zaoszczędzi kase, a może się udać z CL3 na CL2 tez zmienić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 te 3 tez na 2.5 pujda nie ma sensu brac 2,5 tylko sprzedawcy chca zarobic i wciskaja zawsze drozsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 powiem tak: :idea: KVR400 z CL2.5 na INFINEONACH 8) tyle odemnie pozdro. :evil: Popierwsze to już raczej nie dostanie tych pamieci na infeonach bo już są na każdych (chyba) nadruki kingstona.Jak by szukał to lepiej niech poszuka na WINBONDZIE a nie na żadnym infeonie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mars77 Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 XXX dlaczego masz w podpisie kingmax433@333?-nie chca wyzej leciec? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 moze płyta mu więcj nie pozwala?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mars77 Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Gigabyte NF2Ultra nie pozwala?Reszta dobra a plyta slaba? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 gigabyte nie jest do wysokich fsb - a mzoe ma lipne chłodzenie i procka zablokowanego i nie mzoe wyżej fsb podnieść? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mars77 Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Jak to jest z tymi pamieciami bo sie zgubiłem;-) Szukaj Winbonda BH-5 ale juz nie ma,starsze pamiatki lepsze bo na lepszych kostkach,szukaj Hynixa D43...ale nigdzie nie ma itp;-) To jakie zakupic 2x512 tak do 1,1kzł? bo juz 2 tyg szukam:-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 np. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=26535857 albo dołożyć 100zł : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=26603169 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mars77 Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Jak to jest z tymi pamieciami bo sie zgubiłem;-) Szukaj Winbonda BH-5 ale juz nie ma,starsze pamiatki lepsze bo na lepszych kostkach,szukaj Hynixa D43...ale nigdzie nie ma itp;-) To jakie zakupic 2x512 tak do 1,1kzł? bo juz 2 tyg szukam:-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sys@k Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 powiem tak: :idea: KVR400 z CL2.5 na INFINEONACH 8) tyle odemnie pozdro. :evil: Popierwsze to już raczej nie dostanie tych pamieci na infeonach bo już są na każdych (chyba) nadruki kingstona.Jak by szukał to lepiej niech poszuka na WINBONDZIE a nie na żadnym infeonie Nie boj zaby sa Kingstony z ladnym nadruczkiem INFINEON :twisted: Typ szuka stabilnych pamieci nie do OC. z jego postow wynika ze jest programista czyli stabilnosc ponad wszystko! to da mu infineon. Od X lat ich uzywam, katuje je i nigdy zadnej nie oddalem na gware (jedna mam do dzis a naklejke zerwalem w 1dzien, takiej nabralem do nich pewnosci SŁABO) dlatego wlasnie takie mu polecam, a i tak kupi co bedzie chcial i na co go bedzie stac. A wogle niektore infineony nawet fajnie sie kreci 333@460 przy 2-2-2-6 na NF7 :] ps Nie robcie OT. Jest przeciez ,,CO GDZIE KIEDY KUPIC SPRZEDAC itp'' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 inefony na 460 przy 2 2 2 6 :?: Dawaj screena bo nikt w to nie uwierzy, chyba ze przy napieciu 4V :lol: POszukaj na sieci winbondów testy to koparka Ci opadnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sys@k Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 nie musze nic udowadniac 8) zrezta nie jestem jedynym z takim infineonem na forum :twisted: SPD 333 2.5-3-3-7 @ 460 2-2-2-6 jak i (-11) przy 3.1V 02z46tyg HYS5xxxxxxx 6ns 8O bez radiatorkow i po co mi winbond-a szukac :lol: :lol: :lol: :evil: OUT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 przeslij mi screena, ja umieszcze.Widzisz ja mam troszke inaczej.Vdimm 2.7V 220 mhz 2 2 2 11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sys@k Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 spojrz w podpis :twisted: moge ci wyslac fote ostro zjaranego abita NF7 :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 widze za masz fsb 185 mhz.Na winbondzie tyle to ja robie bez podnoszenia napiecia.Zresztą zobacz Kwieciein'a.On robi 500 mhz na 2 2 2 6 przy 3V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 widze za masz fsb 185 mhz.Na winbondzie tyle to ja robie bez podnoszenia napiecia.Zresztą zobacz Kwieciein'a.On robi 500 mhz na 2 2 2 6 przy 3V 3.2V :D a nie 3V :D To prawda ze niektore Infineony leca dosyc ostro.. Od znajomego infineony lataja FSB 220 2-2-2-11 na vdimm 2.9V wiec podobnie jak bh5/6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 Tyle że Infeon nie jest sprawdzony jeśli chodzi o ekstremalne napięcia a Winbond jak najbardziej ;) Poza tym miałem Kingi Reg Ecc ddr266 na infeonach i biegały z CL2 do ddr380 przy 2,8V więc jeśli nie planujesz extreme OC to jaknajbardziej polecam Infeony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 XXX dlaczego masz w podpisie kingmax433@333?-nie chca wyzej leciec? od poł roku mam ta płyte w podpisie i nikt mi nie zadał tego pytania odpowiedz jest prosta Gigabyte nie nadaje sie zbytnio do podkrecania a potrzeban mi była ze wzgledu na najwieksze wyposazenie ze wszystkich płyt Xp nawet Asus Deluxa ma mniejsze wyposazenie ,ale zgadzam sie z tym ze jest bardzo stabilna procek ma BO akurat mam mnoznik i FSB odblokowane ale to tez prawda płyta max ciagnie ok 360 mhz(w dualu) dlatego ustawiłem 13.5-166 dltego mam wpisane 433@333 :) zeby było synchronicznie z prockiem Ale dzisja jusz doszedł Abit NF7-S i jutro pobawie sie z kreceniem :) bo juz wypas Gigabyte juz mi nie potrzebny wtedy miałem 5 twardzieli na ATA i 2 CD + 1 Sata twardziel a teraz mam 2 CD i max 3 twardziele dlatego juz Gigabyte idzie na sprzedaz (to znaczy juz sprzedany ) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 ja spectecka którego jeszcze mam do sprzedania 256(266) puszczałem spokojnie cl.2 bez jakich kolwiek kombinowań bo sie nie znam ;] Myślałem ze to tylko lepiej wpływa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Immothep Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 Mam PC-400 (KVR400X64C3/512) CL3 i na fsb166 chodza 2-2-2-5, wiec szkoda kasy na Cl2,5 jezeli nie podkrecasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...