JaVoL Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Kupilem T-b 2200+ jest seria B ale niestety 0340 czyli 40tydzien i jest juz zablokowany a potrzebuje go puscic na starszej plycie ktora ma mnoznik max 13.5 i szyne 100 czyli mi chodzi on na 1350mhz troche ewentualnie szyna moge podgonic. Ale wiem ze u kolegow chodzi na spox 20x 100 tylko ze oni maja procki nie zablokowane mam na mysli kolege Andrzeja P ktory puscil na takiej jak ja plycie Abit Kt7 proca 2100+ odblokowanego na 20x100 i jakos wytrzymuje wszystko ! JaVoL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Jedyny sposób na zmianę mnożnika to przeróbka proca na mobila i zmiana mnożnika z poziomu windy- kilka topiców niżej jest o tym. Drutowanie nic Ci nie da (no chyba że zmianę v-core). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaVoL Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Czyli jesli dobrze zrozumialem wystarczy zamalowac drugi od prawej rzad w L5 i juz mam mnoznik do 24x ? Czyli 20x puszcze proca na 100mhz szyni i oto mi chodzi - czy tak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
parasite Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 Jedyny sposób na zmianę mnożnika to przeróbka proca na mobila i zmiana mnożnika z poziomu windy... A jak przerobic proca na mobile (mam athlona 2200 TH B0) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaVoL Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 Czyli ja juz nie rozumiem nic ! Przeciez na stronie ocinside.de zaznaczam ze mam proc T-b i nic innego tylko mnoznik 20x i wyskakuje ktore piny polaczyc czyli ustawiam proca na taki wlasnie mnoznik !! Dopiero gdy ustawie do tego jakies napiecie np 1.6 dochodza kreseczki na diagramie ale juz w zupelnie innym miejscu procesora/gniaza !!! Czyli po co ten Drut mod ! Czy on dziala tylko na odblokowanych procach ? Jezli proc bym mial odblokowany to w biosie by mi sie wiecej mnoznikow pokazalo ! JaVoL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 Czyli ja juz nie rozumiem nic ! Przeciez na stronie ocinside.de zaznaczam ze mam proc T-b i nic innego tylko mnoznik 20x i wyskakuje ktore piny polaczyc czyli ustawiam proca na taki wlasnie mnoznik !! Dopiero gdy ustawie do tego jakies napiecie np 1.6 dochodza kreseczki na diagramie ale juz w zupelnie innym miejscu procesora/gniaza !!! Czyli po co ten Drut mod ! Czy on dziala tylko na odblokowanych procach ? Jezli proc bym mial odblokowany to w biosie by mi sie wiecej mnoznikow pokazalo ! JaVoL BINGO! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...