Skocz do zawartości
JaVoL

Czy najpierw odblokowac proc a potem drutowac ?

Rekomendowane odpowiedzi

Kupilem T-b 2200+ jest seria B ale niestety 0340 czyli 40tydzien i jest juz zablokowany a potrzebuje go puscic na starszej plycie ktora ma mnoznik max 13.5 i szyne 100 czyli mi chodzi on na 1350mhz troche ewentualnie szyna moge podgonic. Ale wiem ze u kolegow chodzi na spox 20x 100 tylko ze oni maja procki nie zablokowane mam na mysli kolege Andrzeja P ktory puscil na takiej jak ja plycie Abit Kt7 proca 2100+ odblokowanego na 20x100 i jakos wytrzymuje wszystko !

JaVoL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli ja juz nie rozumiem nic ! Przeciez na stronie ocinside.de zaznaczam ze mam proc T-b i nic innego tylko mnoznik 20x i wyskakuje ktore piny polaczyc czyli ustawiam proca na taki wlasnie mnoznik !! Dopiero gdy ustawie do tego jakies napiecie np 1.6 dochodza kreseczki na diagramie ale juz w zupelnie innym miejscu procesora/gniaza !!! Czyli po co ten Drut mod ! Czy on dziala tylko na odblokowanych procach ? Jezli proc bym mial odblokowany to w biosie by mi sie wiecej mnoznikow pokazalo !

JaVoL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli ja juz nie rozumiem nic ! Przeciez na stronie ocinside.de zaznaczam ze mam proc T-b i nic innego tylko mnoznik 20x i wyskakuje ktore piny polaczyc czyli ustawiam proca na taki wlasnie mnoznik !! Dopiero gdy ustawie do tego jakies napiecie np 1.6 dochodza kreseczki na diagramie ale juz w zupelnie innym miejscu procesora/gniaza !!! Czyli po co ten Drut mod ! Czy on dziala tylko na odblokowanych procach  ? Jezli proc bym mial odblokowany to w biosie by mi sie wiecej mnoznikow pokazalo !

JaVoL

BINGO!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi