GrzMi Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Mam problem z dyskiem twardym. Ostatnio kupiłem sobie drugi dysk SEAGATE U6 60 GB założyłem 2 partycje podłączyłem jako slawe na jednaj taśmie z IBM 40GB działającym jako master i włączyłem kompa. Działało ale na drugi dzień nie mogłem juiz czytać z dysku SEAGATE z partycji pierwszej. Jak dusk podłącztyłem do innego kompa działał. Czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2002 moze cos źle miałeś podpięte pamiętaj że na końcu taśmy ma być master a na tej środkowej wtyczce ma być slave a próbowałeś jkeszcze raz w domu ja tak kiedyś miałem u kumpla zamiast 209 GB wykrywał 6 przyniosłem do siebie wszystko w porządku zaniosłem do niego zpowrotem i do dzioś wszystko dziąła ok nie wiem od czego to zależy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumiś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Najlepiej podłączyć nowy dysk osobno do IDE 1-do tego kabelek ATA-100 Stary dysk podłącz razem z CD-Rom'em do IDE 2(wtyczka z rozejściem do płyty).Ustaw w biosie wszystko na AUTO i masz po problemie !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Cód ,ze ci wogóle zadziałało ! . Jak ja podłączyłem Seageta z IBM na jednej szelce to nawet ich bios nie widział i wszystko było dobrze podpięte !!! Daj na osobnych tasiemkach to problem zniknie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzMi Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Dzięki za rady. Wszystko miałem dobrze podpięte, nie działało ok.Więc podpiołem pod jedną taśmę ale obydwa dyski ustawiłem na ENABLE CABEL SELECT i działa wszystko ok. DZIĘKI ZA RADY Przyjemnego podkręcania ŻYCZY GrzMi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...