pjakub Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Witam, właśnie padł mi komp po montażu WC ;) Czy jest możliwe by pole elektromagnetyczne wytwarzane przez pompkę (Eheim 1048) tak oddziaływało na mobo i kość biosu że wyczyściło bios? Akurat miałem zamontowaną tą pompkę b.blisko mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDi Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Ja rowniez mam 1048 blisko biosu w srodku budy i nic mi nie wyczyscilo narazie . Ale widoczna jest praca pompki na monitorze :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 no wlasnie ... te zaklocenia to głowan rzecz ktora mi przeszkadza w pakowaniu all do kompa .. bo potem co z tego ze w budzie siedzi wsio jak siedzisz patrzysz na monitor i dostajesz zsewskeij pasji ze wszyskot drga .. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Ja przez 0,5 roku miałem eheima 1048 praktycznie opierającego sie o bios i nic sie nie stanęło :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 ja mialem przez ponad pol roku postawionego eheima 1250 kilka cm od mobo i nic sie nie dzialo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjakub Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 ale pompka na pewni coś indukuje w kompie, jak sądzicie, czy mając budę pod biurkiem będę miał kłopoty z monitorem? jak się to objawia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 jak bedziesz mial pod biurkiem to nei wiem.. ja mam jakies 30cm pompe od monitora i drgania wystepuja... powoli sie przyzwyczajam i juz prawie nie zwracam na to uwagi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 A jak ja zamierzam umieścić Atmana AT-305 w pojemniku pod koszykiem 3,5", to mogę mieć jakieś problemy z HD albo mobo :?: Dysk bedzie blisko pojemnika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_japko_ Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 hmm... a u mnie jest tak -> pompa w budzie w odleglosci ok. 20cm od monitora, monitor nie drga jak ustawie 100Hz odswiezania, ale jak odpalam q3 to zaczyna drgac :?, z mobo i innymi czasciami nie mialem zadnych klopotow w dzialaniu przed i po montazu pompy pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 A jak ja zamierzam umieścić Atmana AT-305 w pojemniku pod koszykiem 3,5", to mogę mieć jakieś problemy z HD albo mobo :?: Dysk bedzie blisko pojemnika.nie powinno sie nic złego dziac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjakub Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 znam przypadek gościa, któremu jedna partycja padła, drugą uratował, miał WC i pompkę b.blisko hdd, pod koszykiem właśnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DocPL Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Mam Hydora L30 w budzie tuż koło złączy IDE i SATA i przy końcu swojego Radeona - jak dotychczas nie zauważyłem zadnego negatywnego wpływu pompki na mobo - poza tym że sie Hydorek nieźle grzeje. Z ciekawostek komp mi wstaje dopiero po trzecim uruchomieniu (tzn power on -> zwis [diody wskazuja ze pamiatek nie widzi]->power of -> power on -> zwis ->power of -> power on i chodzi) chyba że włącze pompke zostawie WC chodzące tak przez 3 -4 minuty a dopiero potem odpale kompa - wtedy wstaje za pierwszym razem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario_t Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 qrcze... chcialem sobie zlozyc chlodzenie wodne, ale jak tak czytam wasze wypowiedzi to odechciewa mi sie... nie przepadam za drgajacym ekranem na monitorze :? Tak chcialem postawic pompke Hydor L30 w miejscu 'P': Jak myslicie, czy jezeli postawie pompke miedzy kompem, a drukarka, to czy nadal beda mozliwe jakies drgania obrazu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pjakub Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 pola elektromagnetycznego się w ten sposób nie pozbędziesz... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 u mnie jest dziwna spraw teraz komp na biurku jest i pompka 50cm od monitora i obraz dgra ..ale tylko w csie w systemie i innych grach jest ok a na codzien jak mam komap w obudowie to mam pomke praktycznie stykajaca sie z dyskeim i jakos nic sie nie dzieje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polaros Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Hmm polecam folie aluminiowa sniadaniowa. Obwijacie pojemnik i po klopocie z odzdzialywaniem pola. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 pola elektromagnetycznego się w ten sposób nie pozbędziesz... :Dhmmm - blacha stalowa całkiem nieźle ekranuje :P dlatego na ten przykład obudowy z plexy nie spełniają norm EU dotyczących promieniowania sprzętu biurowego :D Jak myslicie, czy jezeli postawie pompke miedzy kompem, a drukarka, to czy nadal beda mozliwe jakies drgania obrazu?... bedzie lepiej, a obudowa na pompkę wykonana ze starego zasilacza nie tylko dodatkowo pomoże, ale i ma szansę ją wyciszyć (siakaś gąbką wewnątrz, otwory z tyłu / na górze, parę srubek, hamerajtem młotkowym na zewnątrz - łodudowa jak ta lala) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 A ja mam monitor LCD i nic mi nie drga :P A tak serio, to nei zauwazylem zadnych negatywnych skutkow pracy L30 w budzie. Zero jakichkolwiek problemow. A siedzi blosko dysku i mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...